وخامت حال نوجوان سعودی محکوم به اعدام در عربستان
یک سازمان حقوق بشری از وخامت حال نوجوان عربستانی که با خطر اعدام روبروست، خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک سازمان حقوق بشری اعلام کرد که نوجوان سعودی محکوم به اعدام در عربستان پس از اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد.
بر اساس آنچه یک نهاد حقوق بشری و مادرش اعلام کردند، «عبدالله الحویطی» نوجوان سعودی که در 14 سالگی به اعدام محکوم شده بود، دست به اعتصاب غذا و دارو زد و به بیمارستان منتقل شد.
سازمان سعودی اروپایی حقوق بشر از انتقال این نوجوان عربستانی که با خطر اعدام روبروست، به یک بیمارستان روانی خبر داد.
سازمان مذکور با اشاره به اینکه مقامات عربستان سعودی، عبدالله را از تماس با خانواده اش محروم کرده اند و همین موضوع باعث ادامه مشکلات او در زندان شده است، تاکید کرد: این زندانی به دلیل شرایط سخت روانی به بیمارستان روانی منتقل شده است.
در تاریخ 8 مه 2017، افراد امنیتی نقاب دار به خانه عبد الله الحویطی، که در آن زمان 14 سالش بود، حمله کردند، او و برادرش عبد العزیز را دستگیر و به مرکز پلیس استان «ضباء» بردند و به محض ورود به جرم سرقت و قتل در تاریخ 6 مه 2017 متهم شد.
دادگاه جنایی منطقه تبوک در شمال عربستان در اکتبر 2019 بر اساس حکمی، بعد از اتهام عبدالله الحویطی به سرقت مسلح از یک جواهرفروشی و کشتن یک نظامی با سلاح گرم در استان «ضباء»، وی را به اعدام محکوم کرد.
الحویطی و پنج نفر دیگر به 15 سال زندان محکوم شدند، هرچند شش متهم به قاضی اعلام کردند که بازجوها با شکنجه یا تهدید اعترافات خود را گرفتند.
مادر این نوجوان سعودی اعلام کرد: مقامات سعودی عبدالله را در سلول انفرادی بازداشت کردند و وی دو روز اعتصاب غذا کرده و از مشکل فشار خون رنج میبرد.
وی افزود: «امارت تبوک، دادستان عمومی، قضات و مدیر زندان تبوک مسئول جان فرزندم هستند».
سازمان دیده بان حقوق بشر نقض قطعنامههای بینالمللی منع اعدام نوجوانان توسط مقامات سعودی را محکوم کرد.
«مایکل پیج» معاون مدیر خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر، گفت: «در یک سیستم قضایی عادلانه، عبدالله الحویطی احتمالاً با یک شب زندان مواجه نخواهد شد، چه برسد به اعدام. علیرغم تلاش آشکار رهبران سعودی برای بهبود وجهه سیاه حقوق بشری کشور و نشان دادن خود به عنوان نیروی مدرنیزاسیون، این جوان ششمین سال خود را در زندان سپری میکند و از خانواده و دوستان جدا شده و دوباره با مجازات اعدام روبرو میشود».
مقامات سعودی در سال 2018 پایان مجازات اعدام را برای افراد زیر 18 سال و نوجوانان بهدلیل برخی از جرایم اعلام کردند. اما این ممنوعیت شامل همه موارد نمیشد. کسانی که مرتکب قتل و جرایمی مانند ارتداد و سرقت شدند همچنان میتوانند اعدام شوند که محکومیت الحویطی به دلیل سرقت بوده است.
عربستان سعودی با وجود ادعاهای خود در سال 2020 مبنی بر توقف اعدام نوجوانان، صدور و اجرای احکام اعدام مربوط به نوجوانان را متوقف نکرده است، همانطور که در ژوئن 2021 « مصطفی درویش» نوجوان اهل قطیف را اعدام کرد.
دیده بان حقوق بشر بارها از تخلفات گسترده در سیستم عدالت کیفری عربستان انتقاد کرده است. متهمان به جرایم، از جمله کودکان، اغلب با نقض سیستماتیک حقوق قضایی و دادرسی عادلانه، از جمله بازداشت خودسرانه، مواجه هستند.
این در حالی است که وزارت کشور عربستان سعودی روز شنبه اعلام کرد که بیش از 80 نفر را طی یک روز به اتهام «تروریسم و ارتکاب جنایتهای متعدد» اعدام کرده است.
عربستان سعودی هر چند وقت، شمار زیادی از مخالفان آل سعود را به بهانهها و اتهامات واهی تروریسم اعدام میکند.
انتهای پیام/