مستند مسابقه «حاج قاسم» از تلویزیون پخش می‌شود


مستند مسابقه «حاج قاسم» از تلویزیون پخش می‌شود

گروه استان‌ها ـ مستند مسابقه «سرباز حاج قاسم» با با بخش‌های مختلف نظامی توسط صداوسیمای مرکز کرمان در حال تولید است و به زودی به آنتن می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، یکی از جلوه‌های روزآمدسازی برنامه‌های تلویزیونی، تولید آنها به شیوه رئالیتی‌شو است زیرا برنامه‌هایی که در این گونه ساخته شده‌اند جزو پربیننده‌ترین محتواهای تصویری محسوب می‌شوند.

اگر بخواهیم به شکل ساده‌ای رئالیتی‌شو را تعریف کنیم باید گفت «رئالیتی‌شو موقعیت‌هایی از زندگی واقعی را به شکل مستند به تصویر می‌کشد» در واقع در این گونه برنامه‌سازی، مردم عادی اعم از دانشجویان، دانشمندان جوان یا حتی اعضای یک خانواده یا گروه‌های دوستانه حضور دارند که در موقعیت‌های ویژه و تجربه ‌نشده‌ای قرار می‌گیرند و واکنش و عکس‌العمل واقعی آنها در موقعیت‌های از پیش تعریف شده به تصویر کشیده می‌شود.

نوعی از رئالیتی‌شو، همان چیزی است که طی چند سال گذشته و با نام «مستند مسابقه» روی آنتن شبکه‌های مختلف سیما رفته و از نمونه‌های موفق آن می‌توان به چند سری مسابقه «فرمانده» اشاره کرد.

حالا اما یکی از شبکه‌های استانی برای تولید یک رئالیتی‌شو با حال و هوای نظامی، وارد میدان شده و قرار است به زودی شاهد پخش مستند مسابقه «سرباز حاج قاسم» باشیم که توسط صدا و سیمای مرکز کرمان تولید می‌شود.

این مسابقه در 26 قسمت 35 دقیقه‌ای در حال ساخت است و شرکت‌کنندگان آن هم بعد از فراخوان و انجام مصاحبه و سنجش آمادگی بدنی از بین 150 نفر داوطلب از گردان‌های مختلف بسیج استان کرمان انتخاب شده‌اند.

فاز اول مسابقه در 9 آیتم و در استان کرمان تولید شده و 16 آیتم نهایی مسابقه از جمله زندگی در شرایط سخت، تاخت به ساحل، عملیات آبی و خاکی، سرعت تسخیر و انهدام مواضع دشمن، تیراندازی از قایق به ساحل و مسابقه ناوبری، در جزیره فارور خلیج فارس فیلمبرداری می‌شود.

تمام این مراحل توسط مربیان و کارشناسان نظامی نیروی دریایی سپاه مورد داوری قرار می‌گیرد چرا که از مهمات واقعی و امکانات موجود در بین نیروهای نظامی برای انجام مراحل مختلف مسابقه بهره گرفته شده است.

تجهیزات متنوع نظامی در مراحل مختلف مستند مسابقه سرباز حاج قاسم مورد استفاده قرار گرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به قایق‌های واکنش سریع ویژه نیروی دریایی سپاه، اسحله و مهمات جنگی مثل آر پی جی، گرینوف، یوزی اشنایدر، تیربارهای سبک و سنگین و ماده منفجره TNT اشاره کرد.

گروه سازنده مسابقه شامل 15 نفر از عوامل فنی است که با 10 دوربین و وسائل مختلف حرکتی از جمله تجهیزات تصویربرداری در ارتفاع، زیر آب و شرایط سخت، در حال ضبط مراحل مختلف این رئالیتی‌شو هستند که تاکنون حدود 85 درصد از آن تصویبرداری شده است.

بازدید دکتر رحمتی از پشت صحنه مستند مسابقه «سرباز حاج قاسم»

با توجه به اهمیت تولید برنامه‌هایی از این دست، دکتر محمد مهدی رحمتی سرپرست معاونت امور استان‌های رسانه ملی با حضور در جزیره فارور از پشت صحنه و روند تولید این مسابقه بازدید کرد.

وی در رأس هیئتی متشکل از ابوذر زارع رئیس مرکز صیانت و حفاظت و دکتر حسین قرائی مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی و با همراهی علی رمضانی مدیرکل صداوسیمای مرکز کرمان در محل تصویربرداری حاضر شد و با تهیه‌کننده و کارگردان و سایر عوامل تولید «سرباز حاج قاسم» به گفت‌وگو نشست.

وی بعد از بازدید از روند تولید این مستند مسابقه به ضرورت تولید برنامه‌هایی با محوریت علاقه‌مندی و سلایق قشر نوجوان و جوان اشاره و خاطرنشان کرد: «تولید مسابقه‌های تلویزیونی که موضوعاتی غیر از اطلاعات عمومی را ملاک و معیار ارزیابی و داوری قرار می‌دهند، از چند سال قبل در صداوسیما آغاز شده و این جریان باید در شبکه‌های استانی هم توسعه یابد، زیرا سبک‌های برنامه‌سازی به روز آوری شده‌اند و مخاطبان هم چنین برنامه‌هایی را بیشتر می‌پسندند ضمن اینکه تجربه هم نشان داده تولید مستند مسابقه‌هایی که عملیات‌های نظامی را شبیه‌سازی می‌کنند، با اقبال مواجه می‌شوند چون هیجان، تعلیق و کشش لازم در آنها وجود دارد».

رحمتی همچنین به سوژه‌یابی صحیح برای تولید این دست مسابقات پرداخت و گفت: «تولید مسابقه‌ای به نام نامی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، حاکی از توجه مدیران تصمیم‌گیر و هنرمندان دخیل در پروژه به مقولاتی است که برای جامعه امروز ما دارای اهمیت و جایگاه‌اند.

وی افزود: مستند مسابقه سرباز حاج قاسم می‌تواند با تکیه بر این اسم بزرگ و همچنین توجه به ویژگی‌ها و خصلت‌های فرمانده بزرگ‌مان حاج قاسم عزیز، روح جوانمردی و مقاومت را در بین مخاطبان که بیشتر آنها جوان هستند تقویت و به شناخت بهتر او در بُعد نظامی، فرماندهی و عملیاتی هم کمک کند.

سرپرست معاونت امور استان‌های سازمان صدا و سیما به راهبردهای جدید این معاونت و تولید انواع محتواهای رسانه‌ای در گونه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اشاره و عنوان کرد: «جریان مستندسازی از چند سال گذشته در شبکه‌های استانی به راه افتاده و در این دوره هم تلاش کرده‌ایم با تقویت این روند و افزایش کمی و کیفی آثار، دستاوردهای بیشتر و بهتری داشته باشیم که ثمره آن، کسب عناوین برتر و رتبه‌های نخست جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی توسط آثار مستند تولیدی مراکز است؛ هم اکنون ده‌ها مجموعه فاخر تلویزیونی در گونه های مختلف توسط مراکز در دست تولید هستند که از شبکه‌های سراسری و استانی پخش خواهند شد ضمن اینکه اقبال عمومی در سطح ملی به تولیداتی از این دست، به عنوان یکی از نقاط قوت معاونت امور استان‌ها، پشتوانه‌ای غنی برای تداوم این روند خواهد بود».

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon