خواب ایران در "دیپلماسی آب"/ ۲۷۰ میلیون هکتار از کشورهای همسایه، منشأ ریزگردهای ایران!

خواب ایران در "دیپلماسی آب"/ 270 میلیون هکتار از کشورهای همسایه، منشأ ریزگردهای ایران!

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در دیپلماسی خارج در موضوع آب خواب بودیم! در حالی که ترکیه به راحتی روی پروژه سد کمال‌خان در حال فعالیت است و در واقع منطقه را مدیریت می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "علی سلاجقه" رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه‌ای با حضور رئیس دیوان محاسبات گفت: ما دو بحث دیپلماسی داخلی و دیپلماسی خارجی را در بحث محیط زیست داریم. در سال‌های گذشته مسئولین محیط زیست 4 کشور سوریه، عراق، ترکیه و عربستان سعودی را دعوت کردیم که عربستان سعودی در این نشست‌ها حضور پیدا نمی‌کرد! امروز نقشه‌های ریزگرد کشور و کانون‌های داخلی و خارجی آن کاملاً شناسایی شده است و در واقع 270 میلیون هکتار از مساحت‌ کشورهای همسایه منشأ ریزگردها هستند.

وی ادامه داد: دشمن در مسائل محیط زیستی جای پای خود را سفت کرده است و آمریکا نیز به عربستان فشار می‌آورد که در نشست‌های محیط‌زیستی ایران شرکت نکنید تا نارضایتی عمومی افزایش پیدا کند! امروز مسائل محیط زیستی توسط دشمنان ایرانی به نحوی مدیریت می‌شود که نارضایتی عمومی ایجاد کند.

سلاجقه گفت: به غیر از ریزگردها در موضوع آب نیز مشکل داریم. در موضوع هیرمند مشکل داریم، سد کجکی با ظرفیت 1.7 میلیارد متر مکعب وجود دارد کف سد 200 میلیون متر مربع نیز آب وجود ندارد و ما انتظار داریم افغانستان 26 متر مکعب آب در ثانیه را به تالاب بین‌المللی هامون رها کند. امروز سد کمال‌خان را احداث کردند، ما در دیپلماسی خارج خواب بودیم! در حالی که ترکیه به راحتی روی پروژه سد کمال‌خان در حال فعالیت است و در واقع منطقه را مدیریت می‌کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد:‌ سال‌هاست گفتیم کشور افغانستان هم منشأ ریزگردها بوده است. ما در حوزه زابل آبی نداریم که وارد هامون شود و همه امید ما به هیرمند است و برای حل این مشکلات باید دیپلماسی خارجی تقویت شود.

سلاجقه درباره وضعیت آلایندگی موتورسیکلت‌ها گفت: وقتی صحبت از گازسوز‌ کردن موتورسیکلت‌های آلاینده می‌شود حتماً‌ باید مشخص شود متولی گازسوز کردن آن‌ها کدام نهاد است؟ میزان اعتبار آن چقدر است؟ محل تامین اعتبار آن چقدر است؟ و بازه زمانی آن چه مقدار است؟ امروز برقی‌کردن اتوبوس‌های شهری تهران کاملاً مشخص شده که شهرداری یا استانداری نقششان در این موضوع چیست؟

وی درباره موضوع پسماند گفت: مقام معظم رهبری در جایی فرمودند که فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود، اگر همین جمله رهبری در کشور اجرا می‌شد با حداقل هزینه، حداکثر دستاوردهای محیط زیستی را در کشور داشتیم، اما امروز در موضوع فرهنگ‌سازی ظرفیت‌ها در حال تکمیل شدن است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پروژه پتروشیمی بهشهر در شمال کشور گفت: این پروژه به هیچ وجه مجوز زیست محیطی ندارد و ما جلوی آن خواهیم ایستاد و به هیچ کس اجازه نخواهیم داد بدون اخذ مجوز زیست‌محیطی این طرح را اجرا کند.

سلاجقه با اشاره به بودجه پایین سازمان محیط زیست گفت: با وجود اینکه تأکید داریم که سازمان محیط زیست باید قوی‌ترین سازمان کشور باشد, مشاهده می‌کنیم تمام بوجه سازمان 2 هزار میلیارد تومان است در حالی که در مواردی فقط یک طرح محیط زیستی 6 یا 7 هزار میلیارد بودجه می‌خواهد.

سلاجقه در رابطه با حق‌آبه تالاب‌ها گفت: ما جدول حقابه تالاب‌ها و رودخانه‌ها را بر اساس دوره کم‌آبی، میان آبی و پرآبی تنظیم و به وزارت نیرو دادیم. تخصیص این حق‌آبه‌ها از عهده ما خارج است و باید وزارت نیرو وارد عمل شود.

وی در رابطه با نقش تکنولوژی‌های روز در کمک به محیط‌بانان توضیح داد: ما در تجهیز محیط‌بانان مشکل داریم در صورتی که تجهیزات روز از جمله پهباد می‌توانند در پایش مناطق به محیط‌بانان کمک کنند. در حال حاضر از مجموع 145 محیط‌بان شهید سازمان محیط زیست تنها 47 محیط‌بان به عنوان شهید ثبت شده‌اند.

رئیس سازمان محیط زیست به سنگ‌اندازی نمایندگان مجلس در امور سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: حضرت آقا در نشست اخیر خود با خبرگان فرمودند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در امور دستگاه‌های اجرا دخالت نکنند و دستگاه‌های اجرا نیز قوانین مصوب مجلس را اجرا کنند.

سلاجقه بیان کرد: متاسفانه محیط زیست در اولویت‌ها کشور جایی ندارد و مقام معظم رهبری بزرگترین پشتوانه محیط زیست و منابع طبیعی کشور هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon