ارز ۴۲۰۰ تومانی در کنترل قیمت مرغ تاثیرگذار بود

ارز 4200 تومانی در کنترل قیمت مرغ تاثیرگذار بود

کارشناس حوزه دام و طیور با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت مرغ به ۷۰ هزار تومان خواهد شد، گفت: اینکه برخی می‌گویند قیمت‌ها تنها ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، مانند شوخی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شاید بتوان گفت که بحث حذف ارز ترجیحی یکی از مهم‌ترین موضوعات بودجه سال آینده است. دولت از ابتدای تدوین لایحه بر حذف ارز 4200 اصرار داشت و نرخ ETS را به عنوان مبنای تسعیر ارز در کل بودجه در نظر گرفت.

به نظر می‌رسد مجلس نیز این اختیار را به دولت داده است تا نسبت به حذف ارز ترجیحی اقدام کند اما این مسئله به سبب تاثیرات شدید که می‌تواند بر کالاهای اساسی داشته باشد، باعث نگرانی‌های زیادی شده است.

افزایش قیمت مرغ به 70 هزار تومان با حذف ارز ترجیحی

پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور در خصوص حذف ارز ترجیحی در سال 1401 گفت: مقداری از ارز ترجیحی به بیراهه رفت اما اینکه بگوییم همه آن اینطور بوده است غلط است. نهاده‌های مرغداری ها با این ارز تامین می‌شد و اگر شما ارز ترجیحی را حذف کنید تورم زیادی را ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: موضوع انحراف چیزی نیست که دولت بخواهد به آن علت ارز ترجیحی را حذف کند. اینکه عده‌ای بخواهند از واردات حمایت کنند باید به فکر مرغداری های داخل نیز باشید. فرض کنید کسی 100 تا 200 تن نهاده تامین می‌کند اگر ناگهان قیمت نهاده به این میزان افزایش پیدا کند، قیمت مرغ به بیش از 70 هزار تومان خواهد رسید مگر ممکن است با این کار قیمت تنها 10 درصد افزایش پیدا کند؟

دولت برنامه‌ای برای حذف ارز ترجیحی ارائه نکرد

فروغی در خصوص شرایط تولید با توجه به تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی گفت: دولت برنامه مشخصی برای حذف ارز ترجیحی ارائه نکرده است. اگر دولت پیش از تصمیم حذف ارز ترجیحی برنامه ای ارائه می‌کرد دیگر تولید کنندگان نگرانی نخواهند داشت.

وی گفت: به نظر می‌رسد این اقدام دولت به این دلیل که ساز و کارهای لازم در این خصوص تعیین نشده است، شکست خواهد خورد. دولت فکری برای تولیدکننده پس از حذف ارز 4200 تومانی نکرده است. تنها راهی که ما الان می‌توانیم برای تولید ارائه کنیم این است که بانک‌ها نقدینگی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.

بانک کشاورزی که بانک عامل این حوزه است می‌تواند یک سرمایه در گردش اختیار تولیدکنندگان قرار دهند و تولیدکننده پس از دو ماه آن را باز می‌گرداند.

حمایت‌های ریالی ارز ترجیحی سبب افزایش پایه پولی خواهد شد

سعید سیرغانی کارشناس اقتصادی در خصوص ارز 4200 تومانی گفت: سیاست ارز ترجیحی برای جلوگیری از شوک سنگین به بخش اقتصاد در نظر گرفته می‌شود. اگر این سیاست نبود ما شوک سنگین‌تری را در سالهای ابتدایی تحریم حداکثری متحمل می‌شدیم.

وی در ادامه گفت: این سیاست موقتی است اما برای حذف آن باید مقدمات لازم فراهم شود. امروز گفته می‌شود که این ارز حذف شود. تصویب این موضوع در مجلس بسیاری از کارشناسان را نگران کرده است اما باید توجه داشت که این طرح همچنان کار دارد و باید جزییات اجرای آن در نظر گرفته شود.

سیرغانی گفت: بسیاری امروز اعتقاد دارند که ارز ترجیحی باعث فساد شده است، باید توجه داشت که یارانه خود به خود فسادزا است و امروز قرار نیست این یارانه حذف شود بلکه قرار است با سازوکاری به مصرف کننده نهایی و در حوزه دارو به بیمه‌ها منتقل شود و ممکن است در آینده سبب فسادهایی در این حوزه‌ها مطرح شود.

وی تاکید کرد: اخیرا بانک مرکزی توانسته حجم نقدینگی را در بازار کنترل کند و این موضوع سبب کنترل نسبی تورم شده است. به نظر می‌رسد دولت تلاش دارد زمینه را از این طریق برای حذف ارز ترجیحی اقدام کنند. در هر صورت این اقدام سبب افزایش تقاضا از سوی تولید کنندگان خواهد شد، در نتیجه لازم است تا عرضه ارز نیز رخ دهد.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت با جایگزین کردن ریال برای حمایت‌های ارز ترجیحی باعث افزایش پایه پولی و تورم خواهد شد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon