پرونده ترک فعل برای مدیران مرتبط با پرونده "مرکز خیریه آفتاب" در دادگستری استان کرمان تشکیل شد
گروه استانها- رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: پرونده ترک فعل برای مدیران مرتبط با پرونده مرکز خیریه آفتاب در دادگستری تشکیل شده و دستگاه قضا پیگیر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، یدالله موحد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد با سعادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان اظهار داشت: اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی در کوتاه مدت جواب نمیدهد و در بلندمدت حتماً اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در سال 1400 در سطح استان 205 جلسه برگزار کرده که شش جلسه آن در مرکز استان بوده است گفت: هزار و 705 نفر عضو کارگروههای شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هستند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه 393 دوره آموزشی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم در استان کرمان برگزار شده که اقدام مهمی است افزود: دو همایش در شهرستانهای زرند و بم با موضوع مانع زدایی و رفع مشکلات فعالین اقتصادی و حمایت از تولید در سال 1400 برگزار شده است.
وی با بیان اینکه دو پایگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در دو نقطه از حاشیه شهر کرمان ایجاد شده و امروز دستگاههای مختلف برای ساماندهی این محلات ورود کردند ادامه داد: یکی از مزایای راهاندازی این پایگاه این بود که در چند روز گذشته 80 هکتار از اراضی دولتی در محله شهید همت آزادسازی شد.
موحد بیان کرد: طرح پیشگیری از سرقت محصولات پسته و باغی در استان اجرا و با مشارکت نیروی انتظامی و مالکان و نهادهای مردمی کار بزرگی انجام شده و نسبت به سالهای قبل از سرقت پسته جلوگیری شد.
وی با اشاره به اینکه بانک اطلاعات سارقان در استان کرمان ایجاد و در سامانه ساما سابقه مجرمین خطرناک و با سابقه ثبت شده و رصد میشوند گفت: در حال حاضر7 هزار و 100 سارق و افرادی که سابقه سرقت دارند در سطح استان کرمان شناسایی و در سامانه ساما اسامی آنها ثبت شده و رصد میشوند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه یکی از دغدغههای استان وجود کارگاههای ضایعاتی غیرمجاز است که در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ساماندهی آنها در دستور کار قرار گرفته افزود: این کارگاهها محل خرید و فروش اموال سرقتی است که در سال جاری حدود 360 کارگاه غیرمجاز ضایعاتی پلمب و 228 پرونده نیز در این ارتباط تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت کیفری زندانهای استان کرمان زیاد است و کاهش جمعیت کیفری را باید دنبال کنیم گفت: مجازات زندان، تنها راه مجازات مجرمان نیست و به یک مشکل اجتماعی بدتر تبدیل میشود.
موحد با بیان اینکه مجازات جایگزین حبس در دستور کار قضات قرار گرفته است افزود: در یک مورد سه پزشک استان که تخلف داشتند و جرم تلقی میشد به ارائه خدمات پزشکی محکوم شدند.
وی با اشاره به اینکه 70 مرکز مشاوره خانواده با پیگیری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان راهاندازی شد ادامه داد: همایش سران طوایف با توجه به شرایط بیماری کرونا بهصورت مجازی برگزار و میثاق نامهای امضا شد که در ایجاد وحدت و پیشگیری از وقوع جرم و کاهش جرائم خشن بسیار موثر بود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه در وقوع قتلها در استان شاهد روند کاهشی بودیم و نسبت به سال قبل 15 درصد کاهش پیدا کرده است گفت: در مجموع در استان کرمان در سال 1400 جرائم خشن کاهش داشته است.
وی بیان کرد: سرقت مسلحانه و اقدامات ایذایی در استان نیز کاهش پیدا کرده است که تمام این موارد از دستاوردهای شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان است.
موحد با اشاره به اینکه پایش آنلاین وضعیت اراضی دولتی باید انجام شود و در این ارتباط سامانهای در حال راهاندازی است گفت: مدیران نسبت به اراضی دولتی باید حساس باشند و کوتاهی در این زمینه پذیرفته نیست.
وی با بیان اینکه وضعیت کودکان کار در استان ساماندهی میشود و پیگیری خواهیم کرد افزود: پرونده ترک فعل برای مدیران مرتبط با پرونده مرکز خیریه آفتاب در دادگستری استان کرمان تشکیل شده و دستگاه قضا پیگیر است.
سید مهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف قوه قضائیه و از ماموریتهای این دستگاه مهم است.
وی با بیان اینکه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان فعال است و معاونان دادگستری نیز عضو آن هستند گفت: برنامههای معاونت در ابعاد فرهنگی اجتماعی و حقوقی قضایی برنامهریزی میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال 1400 تعداد 44 برنامه منطبق با سند تحول دستگاه قضایی داشتیم و ارائه شد افزود: در این برنامه 29 درصد آن در ارتباط با پیشگیری از وقوع جرم و 28 درصد مربوط به خانواده بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان بیان کرد: بالغ بر 3 هزار و 70 پرونده در سال 1400 توسط مصلحان به سازش مختومه شده که بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه بالغ بر 10 هزار نفر در استان عضو سامانه سجام هستند، این افراد دیده بانان ما محسوب میشوند و گزارشات تخلفات دستگاهها را ارسال میکنند گفت: این گزارشات محرمانه است و فقط در محل دادگستری رصد و پیگیری میشود.
قویدل با اشاره به اینکه بهترین ظرفیت برای مطالبهگری در استان سامانه سجام است و توصیه میشود آمران امر به معروف حتماً در این سامانه ثبت نام کنند افزود: این سامانه بستری است برای ارتباط مردم با دستگاه قضا و پیگیری مشکلات آنها و در حمایت از حقوق عامه است.
انتهای پیام/511/ح