دستگاه‌های خدمات‌رسان از ترویج روزه‌خواری جلوگیری کنند

دستگاه‌های خدمات‌رسان از ترویج روزه‌خواری جلوگیری کنند

گروه استان‌ها - نماینده ولی‌فقیه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان‌غربی گفت: تمام اقشار مردم ملزم به رعایت حدود شرعی و حفظ حرمت ماه رمضان هستند و نباید در برابر هتک حرمت به این موضوع مدارا کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی در آخرین جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در سال 1400، اظهار داشت: موضوعات اقتصادی و معیشتی نباید بهانه‌ای برای فرار برخی افراد از واجبات دینی و مسائل شرعی باشد.

وی افزود: برخی دنبال توهین و اهانت به ساحت دین و حریم الهی هستند که  نباید این فرصت به آن‌ها داده شود و مسئولان مربوطه بایستی با تمام توان و جدیت نسبت به برخورد با چنین افرادی اقدام کنند.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان‌غربی، عنوان کرد: متاسفانه در برخی موارد هم شاهد کم‌توجهی از سوی دستگاه‌های متولی هستیم که در این زمینه باید ضمن چاره اندیشی و تدبیر برای اصلاح وضعیت، تذکرات و برخوردهای قانونی با مدیران و مسئولان مربوطه نیز در دستور کار متولیان قرار گیرد.

وی ادامه داد: دستگاه‌های خدمات رسان که با جامعه کارگری سر و کار دارند، موظف هستند تا نسبت به توجیه کارکنان خود و جلوگیری از روزه خواری در ملا عام و حرمت شکنی در ایام ماه رمضان اقدام کنند و در صورتی که هرگونه تخلف در این حوزه رخ دهد، باید پیمانکاران و مدیران کوتاهی کننده مورد مواخذه و پیگیرد قرار گیرند.

حجت‌الاسلام قریشی ابراز داشت: فعالیت واحدهای صنفی نظیر نان روغنی و نان سنگک در ایام رمضان و در ساعات صبح امری نادرست و غلط است و نباید این امر غلط با تعابیری نظیر مشکلات معیشتی و اقتصادی همراه شود. پخت نان روغنی و سنگک در روزهای رمضان خود مصداق بارز روزه خواری است چراکه چنین صنوفی باید تابع قانون بوده و نسبت به فعالیت در ساعات اعلامی و عصرها برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی در خصوص صدور مجوز فعالیت واحدهای صنفی اغذیه فروشی در اطراف بیمارستان‌ها و در خیابان‌های اصلی و شلوغ شهرها نیز خاطرنشان کرد: این اقدام نباید موجب تخریب وجهه اسلامی شهرها شود. مفهوم ندارد که در ایام ماه رمضان مجوزهایی برای فعالیت واحدهای صنفی اغذیه فروشی نظیر ساندویچی‌ها در معابر اصلی و پرتردد شهر صادر شود و بهانه آن هم نزدیکی به بیمارستان و مراکز درمانی باشد! داخل بیمارستان و برای بیماران غذا تهیه می‌شود و این موضوع که برای همراهان هم در اغذیه فروشی‌ها چاره اندیشی می‌شود امری نادرست و غلط است و نباید این اقدام انجام پذیرد.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان‌غربی، گفت: قرار نسیت در ماه رمضان بهترین امکانات و بالاترین سطح دسترسی به غذاهای گرم در شهرها فراهم باشد. تنها مجوزی که صادر می‌شود برای غذاهای سرد و آن هم با شرایط خاص و اضطراری مورد قبول است که آن هم با این حجم و شرایط مقدور نخواهد بود. مسئولان مربوطه باید نسبت به تعیین تکلیف این موضوع و کاهش مجوزها به حداقل تبدیر جدی کنند.

وی ادامه داد: برخی از مدیران و افراد، فعالیت در هوای گرم و شرایط روزه‌داری را برای کارگران و برخی صنوف سخت و غیرممکن می‌دانند، این بهانه‌تراشی ها مورد قبول نیست و باید نسبت به توجیه پیمانکاران، صنوف و کارگران اقدام شود و در کنار آن نیز برای افرادی که واقعا از روزه داری عاجز هستند نیز ضمن چاره اندیشی باید شرایط مناسب در محیطی سربسته و به دور از دید عموم فراهم شود. البته محیط بسته هم نباید به معنای آزادی کامل افراد و تدارک سفره‌های رنگی باشد و تنها به حداقلی ترین موارد بسنده شود.

حجت‌الاسلام قریشی تصریح کرد: دستگاه‌های خدمات رسان و مجموعه‌هایی که با کارگران و فعالان دارای شرایط سخت سر و کار دارند، می‌توانند ساعت کاری افراد را طوری تنظیم کنند که در ساعات خستگی و عصرها این فعالیت‌ها یا کاهش یابد یا اینکه تعطیل شود و به این ترتیب زمینه برای فرار عده‌ای از واجبات فراهم نشود.

وی بر لزوم برگزاری جلسات هماهنگی میان نهادها و دستگاه‌های مسئول در زمینه فرهنگسازی و برخورد با مظاهر روزه خواری و فساد در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: نظارت، تذکر و برخوردهای قانونی با مرتکبین تخلفات و حرمت شکنان نباید محدود به روزهای خاصی شود و بایستی به صور مرتب با هماهنگی دستگاه‌های مربوطه این امر انجام شود.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان‌غربی، حل برخی مشکلات در سطح جامعه و به ویژه در بازار و میان صنوف را نیازمند تشکیل هیات امنا و استفاده از ریش سفیدان این جوامع دانست و اظهار داشت: در صورتی که در هر صنف و گروهی توسط ریش سفیدان و متنفذین همان صنف وارد مسائل شویم، قطعا نتیجه بهتری خواهیم گرفت و به این ترتیب می‌توانیم شاهد اثربخشی اقداماتمان باشیم.

وی گفت: اگر در این مورد اقدامات عملی انجام شود، دیگر نیازی به نیروهای شهرداری و انتظامی نخواهد بود و به راحتی با وساطت هیات امنای بازار و ریش سفیدان صنوف مختلف تمام مسائل پیگیری و رسیدگی می‌شود.

حجت‌الاسلام قریشی به فرا رسیدن نوروز نیز اشاره کرد و از دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی خواست تا به موضوع حرمت شکنی در این ایام، وضعیت ترافیک شهری و نیز گرانی‌ها در اقلام ورود جدی داشته باشند تا مردم دچار مشکلات در این ایام پایانی سال نشوند.

وی با اشاره به لزوم راه‌اندازی ایستگاه‌های پایخگویی به سوالات شرعی در ایام رمضان، گفت: در این خصوص باید با همکاری شهرداری و دیگر دستگاه‌های متولی نسبت به تعبیه محل‌ها و شرایط مناسب برای استقرار تیم‌های روحانی به منظور پاسخگویی به مسائل شرعی اقدام جدی شود.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان‌غربی، در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در راستای برخورد با اراذل و اوباش، تاکید کرد: این برخوردها باید ادامه داشته باشد و تنها به دانه درشت‌ها خلاصه نشود. هر فردی که مخل امنیت اجتماعی و مزاحم نوامیس و زندگی مردم باشد، باید به سخت ترین شکل ممکن مورد مواخذه و برخورد قرار گیرد.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon