تأثیر مخرب انفجار مواد محترقه بر زادآوری پرندگان

تأثیر مخرب انفجار مواد محترقه بر زادآوری پرندگان

یک کارشناس حیات وحش گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در فصل زادآوری پرندگان هستیم, استفاده از این مواد محترقه می‌تواند در روند زادآوری پرندگان مشکل ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سال‌هاست آیین سنتی چهارشنبه آخر سال از حالت عادی و مرسوم خود خارج شده و به جای شادی‌بخشی به یک چالش و تهدید برای جان و مال مردم و حتی اموال عمومی تبدیل شده است, تبعات منفی این کار معمولا از 20 روز قبل از چهارشنبه آخر سال مشاهده می‌شود و گستره خسارات این پدیده علاوه بر صدمات جسمی, روحی, اقتصادی و آسیب به زیرساخت‌های شهری, شامل حال حیوانات نیز شده است.

مهدی زارع خورمیزی, کارشناس حیات وحش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, در رابطه با اثرات منفی آلودگی‌های صوتی و هوایی ناشی از انفجار مواد محترقه بر حیات حیوانات, گفت: تأثیراتی که مواد منفجره بر حیات وحش شهری دارد با توجه به محل ایجاد سر و صدا و نوع مواد استفاده شده متفاوت است و تأثیرات آن‌ها به میزان صدا و میزان نوری که این مواد محترقه ایجاد می‌کنند, بستگی دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر در فصل زادآوری پرندگان هستیم, استفاده از این مواد محترقه می‌تواند در روند زادآوری پرندگان مشکل ایجاد کند. بر اثر تولید سر و صدای بسیار زیاد, استرس ناگهانی به پرندگان وارد می‌شود و این پرندگان که شوکه شده‌اند, در مسیریابی دچار مشکل شده و به اجسامی مانند سیم‌های برق, تیر چراغ برق و ..., برخورد می‌کنند. این شوک وارد شده به پرندگان ممکن است باعث بروز سکته قلبی و مرگ آن‌ها شود.

این کارشناس حیات وحش با ذکر اینکه پستانداران و خزندگانی که در شهرها سکونت دارند نیز تحت تأثیر مواد محترقه هستند, گفت: خزندگان ارتعاشات را حس می‌کنند و زمانی که ارتعاشات صدا بیش از حد باشد, چرخه زندگی آن‌ها منحل می‌شود.

زارع با بیان اینکه این آتش‌بازی‌ها و تولید صداهای ناهنجار در مناطق روستایی و نزدیک مناطق حفاظت شده و زیستگاه‌های طبیعی نیز رخ می‌دهد, تصریح کرد: تبعاتی که  چهارشنبه سوری برای حیات وحش در پی دارد در این مناطق بسیار بیشتر است چرا که گونه‌های بیشتری از پستانداران و دوزیستان, پرندگان و ..., در این مناطق زندگی می‌کنند.

وی توضیح داد: یکی از تأثیرات منفی که حیات وحش در شب چهارشنبه سوری دچار آن می‌شوند, سوءاستفاده شکارچی‌ها است؛ به دلیل سر و صدا ایجاد شده در این مقطع, صدای ترقه‌ها با صدای گلوله ترکیب شده و در صورت حضور شکارچیان در مناطق حاشیه روستاها ممکن است محیط‌بانان متوجه حضور آن‌ها نشوند.

این متخصص اکولوژی به افزایش احتمال آتش سوزی در مراتع طبیعی اشاره کرد و گفت: آتش سوزی در طبیعت سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و زیستگاه جانوران خواهد شد. بهتر است آتش های کوچک در زمین های خاکی ایجاد شود که هم به پوشش گیاهی آسیب نزند و هم قابل کنترل باشد. همچنین باید زمان مشخصی برای این کار تعیین شود تا نیروهای امدادی کنترل بیشتری بر این وقایع داشته باشند.

زارع خاطرنشان کرد: بهتر است به سنت‌های دیرینه در کشور احترام بگذاریم و مراسم چهارشنبه سوری را به همان روش‌های سنتی با بر پا کردن یک آتش کوچک برگزار کنیم و از آسیب به جان و مال خودمان و آسیب به حیات وحش پرهیز کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران