خوشرقصی «سمیرجعجع» برای عربستان در آستانه انتخابات لبنان
رئیس حزب نیروهای لبنانی که مخالف نیروهای مقاومت در لبنان است، به صورت علنی دست به دامان عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای حل بحران کشورش شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی که مخالف نیروهای مقاومت در لبنان و طرفدار عربستان است ، مدعی شد که تنها راه حل بحران لبنان بازگشت عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به لبنان است.
به گزارش عربی 21، سمیر جعجع وضعیت لبنان را بسیار پیچیده دانست و گفت که بحران اوکراین و روسیه نیز وضعیت لبنان را پیچیدهتر کرده است؛ چرا که قیمت کالاهای مصرفی از جمله نان، سوخت و کالاهای اساسی افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: مذاکرات لبنان با صندوق بینالمللی پول تا پیش از انتخابات پارلمانی به نتیجه نخواهد رسید.
جعجع ادعا کرد: «آیا از الان تا 25 اردیبهشت مردم را در دریای درد و رنج رها کنیم؟ طبیعتا نه. ولی در عین حال، حسابی بر روی حکومت کنونی باز نمیکنم».
وی در ادامه سخنان واهی خود افزود: «تنها راهکار کمک برادران حاشیه خلیج فارس و در صدر آن عربستان سعودی است».
سمیر جعجع بدون اشاره به دخالتهای کشورهای حاشیه خلیج فارس در بحران لبنان گفت: از رهبران عربستان و حاشیه نشینان خلیج فارس میخواهم که در موضع خود نسبت به لبنان، بازنگری کنند. من به پیش از انتخابات، هیچ امیدی ندارم».
این اظهارات در حالی مطرح می شود که پیش از این سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله لبنان، حزب «نیروهای لبنانی» را بزرگترین تهدید علیه مسیحیان لبنان دانست و گفت برنامه این حزب در حادثه «الطیونه» ایجاد جنگ داخلی در کشور است.
تنش میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی سابق لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت بود، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد و این جنگ را بیهوده خواند.
قرداحی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفت: «تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه که یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم».
در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین، امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، 48 ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد تا این کشور را ترک کند.
در پی بروز تنش بین برخی کشورهای عربی از جمله عربستان، امارات و بحرین با لبنان کویت طرحی را برای آشتی دادن این کشورها ارائه کرد.
این طرح که توسط وزیر خارجه کویت ارائه شد شامل چندین شروط است که مهمترین آن اجرای توافقنامه طائف، قطعنامههای شورای امنیت به ویژه قطعنامه شماره 1559 در خصوص خلع سلاح گروههای لبنانی، قطعنامه 1680 درباره حاکمیت لبنان و سلامت منطقهای و استقلال سیاسی آن و قطعنامه 1701 است که در پی جنگ بین لبنان و رژیم صهیونیستی در سال 2006، صادر شد.
طرح کویت همچنین شامل فعالسازی همکاری بین نهادهای امنیتی لبنان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به منظور تشدید نظارت بر قاچاق مواد مخدر به این کشور است.
انتهای پیام/