شورای استاندارد استان مرکزی سال آینده تشکیل می‌شود


شورای استاندارد استان مرکزی سال آینده تشکیل می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل استاندارد استان مرکزی با بیان اینکه «شورای استاندارد استان مرکزی سال آینده تشکیل می‌شود» گفت: طرح عیدانه تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ در استان مرکزی اجرا می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سیدسعید میرنظامی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به جایگاه استاندارد در کشور اظهار داشت: سازمان‌ ملی استاندارد در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات جدی شد و بر اساس بند 24 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که در بهمن ماه 92 توسط مقام معظم رهبری به دولت وقت ابلاغ شد، پیش‌بینی شد که سازمان ملی استاندارد بر اساس بند 24 و 25 وظیفه ترویج و پوشش استاندارد عهده‌دار شود.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی که درون‌زا باشد و نگاه او به بیرون از مرزها کمتر شود این است که کیفیت کالا و خدمات در داخل کشور ارتقا پیدا کند بر همین مبنا قانون سازمان در سال 96 به قانون تقویت و توسعه استاندارد تغییر کرد و اقدامات توسعه‌ای با این رویکرد انجام می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: سازمان استاندارد به عنوان یک سازمان حاکمیتی فرابخشی ذیل ریاست جمهور تعریف شده و به رویکرد جدی آن از سال 96 تا دولت سیزدهم پرداخته شده که در گذشته به آن توجه جدی نمی‌شد موضوع توجه به استانداردسازی خدمات است.

میرنظامی تصریح کرد: سازمان باید نظارت بر حسن اجرای استاندارد در کشور داشته باشد که وظیفه سیاستگذاری و هدایت آن برعهده سازمان استاندارد است و قانون ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد که باید از آن استفاده کرد.

وی بیان کرد: در قانون تقویت و توسعه استاندارد واحد تولیدی پروانه استاندارد دریافت می‌کنند که باید محصول و خدمات او از استاندارد انحراف نداشته باشد درغیراین‌صورت با حضور دستگاه قضا برخورد می‌شود بنابراین قانون تکلیف جدید و جدی برای سازمان استاندارد مشخص کرده است.

اجرای طرح عیدانه از 15 اسفند ماه تا 15 فروردین

مدیرکل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: تخلفات شامل انحراف از استاندارد و جرم از جمله جعل نشان استاندارد، تولید کالا بدون استاندارد و عرضه آن به بازار است که به مرجع قضایی معرفی می‌شوند که در مدت یکساله 8 جلسه کمیسیون ماده 42 برگزار و 115 پرونده رسیدگی شد.

میرنظامی افزود: در جلسات اتاق بازرگانی، تعاون، اتاق اصناف، صمت و غیره حضور دارند و موضوعات تعیین تکلیف می‌شود تا مردم اطمینان خاطر پیدا کنند و باتوجه به دغدغه رئیس جمهور درباره کیفیت استاندارد کمتر از یک ماه گذشته شورای عالی استاندارد به ریاست رئیس جمهور برگزار و تصمیمات خوبی گرفته شد.

وی ادامه داد: طرح عیدانه برنامه ریزی شده که از 15 اسفند ماه تا 15 فروردین ماه 1401 ادامه دارد و علاوه‌بر نظارت بر بازار،مراکز عرضه، فروشگاه‌ها و غیره حضور فعال در جامعه داریم و به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند هستیم.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی با اشاره به اینکه موضوع اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی در حوزه استاندارد باید مورد توجه باشد، گفت: در طرح عیدانه نظارت بر مراکز پذیرایی، هتل‌ها، مراکز اقامتی، مهمانسراها و غیره داریم و بر اساس چک‌لیست‌های استاندارد خدمات هتلداری و حفاظت و ایمنی هتل‌ها نظارت‌ها انجام می‌شود همچنین ایمنی جاده‌ها هم مورد توجه است.

میرنظامی تصریح کرد: با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکاتباتی انجام شده تا نوروز 1401 مردم با اطمینان خاطر در این مراکز حضور داشته باشند و حوادث به حداقل برسد که 148 مورد در چک‌لیست نظارت بر مراکز اقامتی مورد توجه است.

وی ادامه داد: در سیاست کلی اقتصاد مقاومتی افزایش پوشش استاندارد و انطباق کالا با استاندارد مورد توجه است که باید به این سمت حرکت کنیم و به دنبال افزایش استانداردهای اجباری نیستیم بلکه باید به سمت توسعه و تقویت استانداردها حرکت کنیم.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی بیان کرد: یکی از مشکلات در زمینه استاندارد آسانسور است که در سال‌های بسیار دور شاهد حوادث مرتبط با آسانسور بودیم به همین سبب استاندارد آسانسور اجباری شد.

تولید، توزیع، تمرکز و فروش کالای غیراستاندارد جرم تلقی می‌شود

میرنظامی با اشاره به اینکه در قانون تولید، توزیع، تمرکز و فروش کالای غیراستاندارد جرم تلقی می‌شود، گفت: در زمینه استاندارد آسانسور در استان مشکل داریم، واحدهای مسکونی برای دریافت پایان کار از شهرداری باید تائیدیه استاندارد آسانسور را داشته باشند اما برای واحدهایی که در گذشته ساخته شدند این کار انجام نمی‌شد.

وی افزود: اماکن عمومی، ادارات، دانشگاه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و غیره باید برای استاندارد آسانسور اهتمام ویژه داشته باشند در غیراین‌صورت آسانسور پلمپ می‌شود زیرا اجرای قانون و جان مردم مورد توجه است بنابراین از مردم درخواست می‌شود تا استانداردسازی آسانسورهای اماکن عمومی را جدی بگیرند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: در طرح عیدانه ایمنی جاده‌ها با همکاری راه و شهرسازی، راهداری و غیره مورد بررسی قرار می‌گیرد که برخی اقدامات نیازمند بودجه است بنابراین در حال جمع‌آوری اطلاعات هستیم و نظارت‌ها بر اساس چک‌لیست‌های مربوطه انجام می‌شود که 5 تیم بازرسی در این طرح فعالیت می‌کنند.

میرنظامی تصریح کرد: در سال آینده شورای استاندارد استان برگزار می‌شود و در دستورکار است و از قانون تقویت و توسعه استاندارد برای جلوگیری از انحراف از استاندارد و قانون و مقررات فنی استفاده می‌شود و دستگاه‌ها باید توجه داشته باشند.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات در زمینه کسری اعتبارات است و با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مکاتباتی شده تا استاندارد جزو اولویت‌ها باشد زیرا در مواردی از جمله حضور گردشگران خارجی در مراکز اقامتی اگر مشکلی ایجاد شود درواقع آبروی نظام است و جان هرکسی ارزشمند است.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: با وجود اینکه بخش خصوصی پای کار است اما تعداد نیروها کم است، اعتبارات هزینه‌ای اداره کل استاندارد استان 4.2 میلیارد تومان است که برای حداقل اقدامات 7 میلیارد و 600 میلیون تومان برآورد کسری اعتبارات است.

وی افزود: استان مرکزی کریدور ارتباطی و قطب چهارم صنعت کشور است درحالی‌که وضعیت اعتبارات خوب نیست و این شرایط سبب شده تا در زمینه ردیف اعتبارات رتبه آخر در مقایسه با سایر استان‌ها داشته باشیم، بودجه ما استانی است و درخواست می‌شود تا مسئولان استانی عزم و اراده جدی داشته باشند.

میرنظامی تصریح کرد: امسال هزار و 475 تاییدیه ایمنی آسانسور در استان صادر شد که 400 گواهینامه ادواری و هزار و 75 گواهینامه اولیه است، تعداد 76 ارگان دولتی وضعیت و تعداد آسانسورها را اعلام کردند که 127 آسانسور شناسایی شد، 86 مورد گواهی ایمنی دریافت کردند و 34 مورد در حال استانداردسازی است و 7 مورد عدم همکاری و استانداردسازی داشتند که به دستگاه قضایی معرفی شدند.

پایش سالانه 53 جایگاه CNG در استان مرکزی

وی بیان کرد: 53 جایگاه CNG در استان فعالیت می‌کنند که سالانه پایش می‌شوند و در 6 ماهه نخست امسال 34 جایگاه برای قطع گاز معرفی شدند که 7 جایگاه به مرحله قطع گاز رسیدند و بقیه در حال استانداردسازی است.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: در زمینه نظارت بر تجهیزات اماکن تفریحی به سبب شیوع بیماری کرونا فعالیت آنها محدود شد اما نظارت‌ها انجام می‌شد و تعداد 3 تا 4 مرکز سرپوشیده در استان شناسایی کردیم که برای استاندارد اقدام نکرده بودند و به سمت دریافت تاییدیه ایمنی تجهیزات تفریحی هدایت کردیم.

میرنظامی عنوان کرد: در زمینه نظارت بر تجهیزات تفریحی در شهربازی‌ها با توجه به ایام پایانی سال نظارت‌ها بیشتر شده و تاکنون 250 تجهیز بازرسی شد و برخی پلمپ شدند و 47 بازرسی توسط شرکت‌های بازرسی انجام و در طرح عیدانه 200 پارک، بوستان و فضای تفریحی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در زمینه استانداردسازی مصالح ساختمانی در گذشته ضوابطی وجود نداشت اما امروز مورد توجه است به طوری که شرایط استانداردسازی شن، بتن، ماسه و غیره با گذشته قابل قیاس نیست به همین سبب در نهضت ملی مسکن و پروژه 8 هزار و 100 واحدی نظارت‌ها انجام می‌شود.

در حوزه محصولات کشاورزی، محصولات کشور ما استاندارد دارد

مدیرکل استاندارد استان مرکزی خاطرنشان کرد: زلزله‌ هشدار است به طوری که در چند سال گذشته بیمارستانی که به تازگی کلید خورده بود از بین رفت زیرا به استاندارد آن توجه نشده بود اما در سرپل ذهاب پروژه مسکن مهر از بین نرفت زیرا سازمان ملی استاندارد در استانداردسازی مصالح ساختمانی ورود پیدا کرد و اقدامات بازدارنده انجام می‌شود.

میرنظامی تصریح کرد: مردم می‌توانند با سامانه 115 تماس حاصل کنند و به انتقادات و پیشنهادات آنها رسیدگی می‌شود همچنین کد 10 رقمی زیر علامت استاندارد درج شده بر کالا اگر به سامانه 10001517 پیامک کنند مشخصات فراورده ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه محصولات کشاورزی، محصولات کشور ما استاندارد دارد اما روسیه استاندارد خود را تغییر داد بنابراین برای اینکه بازار روسیه را داشته باشیم باید محصولات منطبق بر استاندارد روسیه صادر شود، امسال 5 پروانه نشان حد مجاز آلاینده‌ها برای فرآورده‌های کشاورزی صادر شد.

انتهای پیام/713/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon