نوزاد حیات وحش را به هیچ وجه لمس نکنید!
یک کارشناس حیات وحش گفت: باید این مهم برای مردم جا بیافتد که زمانی که ما اقدام به لمس نوزاد حیات وحش میکنیم, اصطلاحاً آن موجود بوی انسانی میگیرد که این مورد سبب ترد آن توسط والد خواهد شد!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ فصل بهار موعد تولد دوباره طبیعت و آغازی نو برای نمایان شدن زیباییهای طبیعت است. در فصل بهار و بهویژه در تعطیلات عید نوروز حضور مردم در طبیعت بکر کشور نیز بیشتر میشود.
این حضور در طبیعت که موجب آشنایی بیشتر مردم با زیبایی آفریده های خداوند میشود, اگر با رعایت نکات زیست محیطی همراه نباشد, میتواند به طور خواسته یا ناخواسته باعث آسیب به عرصههای طبیعی و زیستگاههای حیات وحش شود.
در رابطه با برخی از این اصول مهم در زمان حضور در طبیعت, مهدی زارع خورمیزی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در زمان حضور در زیستگاه حیات وحش, عدم تعارض به زیستگاه آنهاست؛ باید توجه داشته باشیم که نزدیک شدن به لانه پرندگان یا سایر گونهها حتی اگر برای عکس گرفتن هم باشد, باید از این پرهیز کرد چرا که این کار سبب برهم خوردن آرامش جانوران است.
وی ادامه داد: مورد دیگر عدم لمس و یا نزدیک شدن به نوزاد حیات وحش است؛ باید این مهم برای مردم جا بیافتد که زمانی که ما اقدام به لمس نوزاد حیات وحش میکنیم, اصطلاحاً آن موجود بوی انسانی میگیرد که این مورد سبب ترد آن توسط والد خواهد شد!
این کارشناس حیات وحش با تأکید بر اینکه "نوزاد حیات وحش را به هیچ وجه لمس نکنید" گفت: متأسفانه در مواردی دیده شده است که گردشگران اقدام به جابهجایی نوزاد برخی گونهها میکنند, این افراد نوزاد را نگهداری و با مواد نامناسب آن را تغذیه میکنند که این کار موجب مرگ آن خواهد شد.
زارع افزود: در برخی گونهها دیده شده است که گونه والد، نوزاد خود را در میان بوتههای بلندتر رها میکند و به جستوجو غذا برای آن میپردازد. در نتیجه ممکن است مدتی نوزاد خود را تنها بگذارد و پس از یافتن غذا برگردد؛ با این وجود اگر نوزاد حیات وحش را تنها دیدیم مطمئن باشیم که والد آن برای نگهداری نوزاد خود باز میگردد و نوزاد نیازی به حمایت ما ندارد.
وی تصریح کرد: در هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش تنها کاری که باید بکنیم این است که تا حد امکان از آن فاصله بگیریم و به هیچ وجه به آن نزدیک نشویم.
این متخصص اکولوژی به موضوع طبیعتگردی مسئولانه نیز اشاره کرد و گفت: در زمان حضور در طبیعت مراقب پوشش گیاهی باشیم و به هیچ وجه بوتهها را نکنیم, برای ایجاد هر یک از انواع گیاهانی که در عرصههای طبیعی وجود دارند زمان زیادی صرف شده و جایگزین آنها به همین راحتی ممکن نخواهد بود.
زارع بیان کرد: بوتههای بیابانی نیز ارزش بسیار بالایی دارند و کندن آنها میتواند ایجاد کانون و طوفانهای گرد و غبار را در پی داشته باشد.
وی درباره روشن کردن آتش در جنگلها هشدار داد و گفت: روشن کردن آتش در طبیعت فقط در مواردی که برای حفظ حیات (در امان ماندن از سرما و یا حمله جانوران وحشی) مجاز است و در غیر این صورت باید از این کار پرهیز کرد؛ از هموطنان میخواهم که از انداختن ته سیگار در طبیعت نیز جداً خودداری کنند.
این کارشناس حیات وحش خاطرنشان کرد: اگر روند تخریب پوشش گیاهی با همین سرعت ادامه پیدا کند, به زودی با عرصههایی لخت و خالی از هرگونه پوشش گیاهی رو به رو خواهیم شد.
انتهای پیام/