توسعه گردشگری داخلی مستلزم مدیریت صحیح سونامی سفر در نوروز و تابستان پیش‌رو است


توسعه گردشگری داخلی مستلزم مدیریت صحیح سونامی سفر در نوروز و تابستان پیش‌رو است

یک کارشناس گردشگری گفت: لازم است ضمن مدیریت آگاهانه و دقیق هرگونه بحران احتمالی ناشی از سونامی سفر در نوروز و حتی تابستان پیش‌رو، موجبات رضایت خاطر مسافران و امکان تحقق رشد و توسعه صنعت گردشگری را فراهم کنیم.

مرتضی خاکسار در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ با اشاره به استقبال گسترده از انجام سفر در تعطیلات پیش‌رو در پرتو کاهش نسبی آمار مبتلایان و مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا بر ضرورت هماهنگی و آمادگی کامل تمامی دستگاه‌ها به منظور مدیریت و کنترل آگاهانه این سفرها تأکید کرد و خواستار تسریع در انجام برنامه‌ریزی‌های لازم در فرصت اندک باقی‌مانده تا آغاز سال نو به منظور معرفی و هدایت مسافران از مقاصد توریستی شلوغ و پرجمعیت به سمت مقاصد کمتر شناخته شده و کم جمعیت با هدف مدیریت بهینه سفرها شد.

وی با بیان که محدودیت و ممنوعیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در دو سال گذشته موجب سرکوب تقاضای سفر شد، گفت: به همین جهت پیش‌بینی می‌شود نوروز امسال به دلیل رفع بخش زیادی از محدودیت‌های کرونایی شاهد ایجاد سونامی گردشگری داخلی باشیم.

این کارشناس گردشگری ادامه داد: از طرفی کمبود زیرساخت‌های گردشگری در مقاصد توریستی و تقاضای بالای سفر در تعطیلات نوروز پیش رو می‌تواند به صورت بالقوه باعث ایجاد مسائل و مشکلاتی در ابعاد و سطوح مختلف شود.

خاکسار با انتقاد از این موضوع که معمولاً نگرش غالب دستگاه‌های ذی‌ربط در مدیریت بحران اغلب پیشگیرانه نیست، بیان کرد: لازم است در فرصت کوتاه باقی‌مانده تا آغاز سال جدید ضمن اجماع تمامی دستگاه‌های ذی‌صلاح مختلف و انجام برنامه‌ریزی مدون و منسجمی، به نوعی کنترل و مدیریت سونامی پیش‌رو به شکل فوری در دستور کار قرار گیرد.

بنا به گفته این مدرس دانشگاه، لازم است در اقدامی سریع، ضمن برگزاری جلسات ستاد خدمات سفر به صورت مکرر و همکاری و هم‌افزایی همه‌جانبه تمامی دست‌اندرکاران خدمات سفر اعم از استانداری‌ها، وزارت کشور ، اورژانس و ... تمامی خدمات و احتیاجات مورد نیاز و احتمالی مسافران از هم‌اکنون پیش‌بینی شده و نسبت به و تهیه و مرتفع کردن آن اقدام شود.

وی با بیان اینکه بر حسب تجارب گذشته که معمولاً در شلوغی و پیک‌های سفر افرادی سودجو دسترسی به خدمات غذایی و دارویی را مشکل و گران می‌کنند، تصریح کرد: ضروری است تا وزارت بهداشت با گسیل نیروهای خود و انجام نظارت و کنترل‌های لازم و دقیق، دسترسی مسافران به خدمات غذایی و دارویی را تسهیل کند.

این کارشناس گردشگری با اشاره به این مطلب که متأسفانه گردشگری داخلی در کشور غالباً در طی چند سال اخیر منحصر به چند شهر توریستی شده است، اظهار کرد: در طول تعطیلات نوروزی گذشته به کرات شاهد هجوم مسافران به یک یا دو مقصد خاص و ایجاد ترافیک‌های طاقت فرسا، کمبود محل اسکان و ... بوده‌ایم که به نوعی علاوه بر سخت کردن کار مسئولین در مدیریت سفر، خاطره سفر را نیز برای مردم مردم مسافران به مناطق تلخ کرده است.

معرفی و تبلیغ مقاصد دارای ظرفیت پذیرش مسافر برای مدیریت سونامی سفر در نوروز 

خاکسار توضیح داد: در همین راستا ضروری است تا در فرصت کوتاه باقی‌مانده تا ایام تعطیلات نوروز، وزارت میراث فرهنگی ضمن اتخاذ تدابیر مقتضی و اقدامات لازم از طریق تبلیغات گسترده و معرفی سایر مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده، مانند شهرهای محور غرب کشور، خراسان شمالی و مرکز کشور ضمن توزیع کالای سفر در تمامی مقاصد جذاب کشور و جلوگیری از ایجاد سونامی گردشگری در چند مقصد خاص، بستر لازم برای انتفاع اقتصادی سایر جوامع محلی از قبل صنعت گردشگری را نیز فراهم آورد.

به اعتقاد این مدرس دانشگاه، وزارت راه و شهرسازی با همکاری صدا و سیما به صورت منظم و مستمر اخبار راه و وضعیت جاده‌ها را به سمع و نظر عموم مردم برساند تا هموطنان بتوانند با آگاهی کامل از چگونگی وضعیت مقصد و راه‌های مواصلاتی مسیر اقدام به گزینش مقصد و انجام سفر کنند.

وی همچنین تأکید کرد که تا مسئولین و متولیان مربوطه نسبت به اتخاذ تدابیر لازم به منظور ایجاد امکان استفاده سریع از محل‌های اسکان ضروری و جایگزین در صورت وقوع هر سطحی از بحران احتمالی اقدام کنند.

این کارشناس گردشگری با اشاره به اقدام راهبردی و سازنده دولت فعلی در بدو آغاز به کارخود مبنی بر ایجاد امکانی به جهت تسریع در واکسیناسیون عمومی و گسترده، یادآور شد: پیش از این به علت تعلل در انجام واکسیناسیون و جولان ویروس کرونا، صنعت گردشگری در ورطه نابودی قرار داشت.

خاکسار با بیان این مطلب که بیش از 150 شغل و حرفه وابسته به صنعت گردشگری در کشور وجود دارد، گفت: قطعاً تسریع در واکسیناسیون عمومی و متعاقباً راه افتادن چرخ سفر و گردشگری به عنوان یکی از نتایج مهم آن شکوفایی و رونق اقتصادی و همچنین حصول درآمدهای ناخالص داخلی شد.

لزوم مدیریت سونامی سفر در عید نوروز و تابستان سال پیش‌رو

این مدرس دانشگاه در ادامه افزود: بر همین اساس لازم است تا با استفاده مناسب و بهینه از فرصت به وجود آمده در پرتو مهار نسبی ویروس کرونا، ضمن مدیریت آگاهانه و دقیق هرگونه بحران احتمالی ناشی از سونامی سفر در نوروز و حتی تابستان پیش‌رو، موجبات رضایت خاطر مسافران و امکان تحقق رشد و توسعه صنعت گردشگری را فراهم کنیم.

وی یکی از نیازهای اساسی صنعت گردشگری کشور این دانست که با دیدی بلندمدت ضمن ایجاد سازوکارهای لازم از طریق استانداردسازی و توسعه تجهیزات گردشگری و‌ همچنین احداث زیرساخت‌های مکفی در مقاصد گردشگری ایران با هدایت مردم به سوی گردشگری داخلی و جلوگیری از خروج ارز به وسیله انجام سفرهای خارجی، بستری را در سطح کلان و بین‌الملل فراهم کنیم تا ایران به عنوان مقصدی جذاب در تمامی حوزه‌ها و انواع گردشگری در سطح جهان شناسایی شده و مورد استقبال آحاد گردشگران خارجی قرار گیرد.

این کارشناس گردشگری در پایان خاطرنشان کرد: قطعاً تحقق این اقدام در تغییر ذائقه و سلیقه مردم و اقبال آنها نسبت به انجام گردشگری داخلی مؤثر بوده و علاوه بر کمک به صنعت گردشگری به صورت قطعی و یقینی گام بلندی نیز در راستای تحقق اهداف چشم‌انداز اقتصادی کشور مبنی بر خود کفایی و افزایش تولید ناخالص ملی خواهد بود.

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon