بازارچه‌های محلی دست واسطه‌ها در چرخه تولید مشاغل خانگی را قطع می‌کند


بازارچه‌های محلی دست واسطه‌ها در چرخه تولید مشاغل خانگی را قطع می‌کند

گروه استان‌ها - بازارچه‌های محلی در یزد با تاکید بر حمایت از مشاغل خانگی و تولیدات بومی در راستای تقویت اقتصاد داخلی و فرهنگ  مصرف کالای ایرانی، رونق گرفت و کارشناسان براین باورند این روند زمینه حذف واسطه‌ها را فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، ‌بازارچه‌های محلی به عنوان فضایی مبتنی بر تعاملات اجتماعی به دلیل گردهم آوردن اقشار مختلف مردم در کنار یکدیگر و هم چنین عرضه محصولات متنوع بومی علاوه بر جریان یابی اقتصادی رفاه ونشاط اثربخشی را در کالبد روستاها و شهرها به وجود می‌آورند.

شهر میراث جهانی یزد به عنوان شهری محله محور با ارزش‌های غنی فرهنگی، محصولات هنری و آداب و رسوم متنوع نیز از این قاعده جدا نمی‌باشد و بازارهای محلی عامل رویش‌‌های اجتماعی مختلف به ویژه رونق گردشگری شهری محسوب می‌شوند.

شهرداری یزد و به شکل تخصصی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی به عنوان مجموعه‌ای تخصصی و مرتبط با مشاغل شهری متولی اصلی برگزاری و ساماندهی این بازارچه‌ها در شهر است.

محمد صفدرپور رئیس این سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری یزد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در زمینه برگزاری بازارچه‌های محلی در یزد اظهار داشت: در تقویم رویدادهای سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری یزد برگزاری بازارچه‌های محلی با هدف پویایی محلات، تقویت نشاط اجتماعی، حمایت از محصولات بومی و تولیدات داخلی، رونق بخشی به مشاغل خانگی و معرفی توانمندی‌های بانوان برنامه‌ریزی و به شکل مداوم در حال برگزاریست.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری یزد گفت: این بازارچه‌ها با عناوین شب بازار، روز بازار(پنج شنبه و جمعه بازار)، بازارچه خدمت، بازارهای مناسبتی و موضوعی در محلات و مناطق مختلف شهر یزد از جمله صدرآباد، حسن آباد، اسکان، آزادشهر، محدوده میدان امام حسین(ع)، مسجد جامع، گذر فرهنگ و هنر، پارک شادی و دیگر بخش‌ها برگزار می‌شود.

صفدرپور افزود: در این بازارچه‌ها با توجه به دسته‌بندی‌های صورت گرفته محصولات خانگی، تولیدات داخلی، صنایع دستی، پوشاک، گل و گیاه، شیرینی، تزئینات منزل و موارد مخلتف دیگر توسط غرفه‌داران عرضه و تاکنون با استقبال خوب مردم همراه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری یزد به آدرس saman.yazd.ir قسمت بازارچه‌های محلی ثبت نام و با توجه به فعالیت مورد نظر می‌توانند از ظرفیت موجود استفاده کنند.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری یزد مطرح کرد: برگزاری بازارچه‌های تخصصی غذا و پوشاک ایرانی نیز در حال برنامه‌ریزی است و امید است در سال آینده  با توجه به تجهیز محل دائمی این بازارچه‌ها شاهد برگزاری آن با مشارکت جامعه محلی یزد باشیم.

امروزه کشورهای مختلف دنیا با تکیه بر توسعه مشاغل خانگی و خرد توانسته‌اند نقش مهمی در اقتصاد دنیا ایفا کنند؛‌ موضوعی که صرفا  توجه به تولید و توسعه اینگونه مشاغل راهگشا نیست و حتما باید در کنار آن به مقوله بازاریابی و فروش محصولات هم توجه شود.

 

راه‌اندازی بازارچه‌های محلی یکی از مهمترین این موارد است که افزایش این بازارچه‌ها می‌تواند زمینه‌ای برای عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات به مردم را فراهم کند تا به این ترتیب هم دست دلالان در فروش اجناس قطع شود و مردم کالاها را با قیمت مناسب خریداری کنند و هم تولیدکنندگان خرد و خانگی بتوانند محصولات خود را بهتر و بیشتر به فروش برسانند.

انتهای پیام/781/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon