آنچه که باید درباره نگهداری ماهی قرمز بدانیم!


آنچه که باید درباره نگهداری ماهی قرمز بدانیم!

گروه استان‌ها- یکی از سنت‌های خوب در کشور سفره هفت سین است و یکی از نمادهای سفره هم خرید ماهی قرمز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، ماهی قرمز از خانواده کپور ماهیان است و از قدیمی‌ترین ماهیانی است که پرورش آن در چین و ژاپن آغاز شده است و با توجه مقاومت و نگهداری آسانی که دارد به سراسر دنیا منتقل شد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این باره اظهار داشت: ماهی قرمز ماهی است که به راحتی در آکواریوم و تنگ شیشه قابل نگهداری است و خصوصیت آن این است که خیلی تحرک دارد و رنگ جالبی نیز دارد.

فلاحی لیما گفت: یکی از مشکلات موجود این است که افراد در ظرفی که ماهی را نگهداری می‌کنند فکر می‌کنند باید به آن غذا بدهند در حالی که در این ظرف نگهداری که کوچک و محدود است و معمولاً این ماهی که به‌صورت تک‌گونه‌ای و انفرادی است در شرایط استرسی که وجود دارد ماهی تغذیه نمی‌کند پیشنهاد می‌شود در این شرایط و در مدت 10 تا 15 روزی که ماهی نگهداری می‌شود اگر در شرایط دمایی 15 تا 24 درجه باشد اگر تغذیه نکند اتفاقی برای آن نمی‌افتد.

وی افزود: ولی متأسفانه دیده می‌شود کسانی که ماهی را می‌خرند نه‌تنها به آن غذای اختصاصی نمی‌دهند بلکه نون خشک، برنج، کاهو و سایر مواد خوراکی می‌ریزند که این سبب می‌شود فضای نگهداری آلوده شده و بستری برای ایجاد بیماری فراهم شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: یکی از مشکلاتی که گاهی در نگهداری این ماهی دیده می‌شود این است که مردم چون فکر می‌کنند این ماهی همه چیز  خوار هست  هر نوع مواد غذایی را در داخل ظرف  نگهداری ماهی میریزند  که این اصلا اصولی نیست و باعث آلودگی آب ومحیط زیست  ماهی می‌شود در صورتی که می‌خواهند به ماهی غذا بدهند از مراکز معتبر غذای مخصوص ماهی  تهیه کنند.

فلاحی لیما با بیان اینکه محبوبیت ماهی قرمز به خاطر تغییرات ژنتیکی ایجاد شده و خوشرنگی آن است افزود: اگر ماهی قرمز قابل اطمینان پیدا نشد می‌توان از ماهی زینتی استفاده کرد.

وی تصریح کرد: امروز 260 میلیون قطعه انواع ماهی زینتی در کشور تولید می‌شود و برای چرخش اقتصادی این تولیدکنندگان می‌توان از این ماهی‌ها نیز استفاده کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: برخی به این باور هستند که رنگ قرمز ماهی عید به این خاطراست که آن را رنگ می‌کنند در صورتی که چنین چیزی نیست.

فلاحی لیما با بیان اینکه نباید ماهی را دستکاری کرد افزود: به‌عنوان‌مثال رنگ کردن ماهی سبب می‌شود فلس‌های آن که نخستین سیستم دفاعی است دچار ریزش شده و ریزش فلس سبب می‌شود ماهی آسیب‌پذیر شود و در محیطی که زندگی می‌کند مواد دفعی و فضولات ماهی منشأ برای تجمع انواع بیماری و قارچ‌ها باشد. ازاین‌رو پیشنهاد می‌شود ماهی دستکاری نشود.

وی خاطرنشان کرد: رنگ قرمز ماهی به خاطر اصلاح ژنتیکی، نوع تغذیه ماهی و همچنین محل نگهداری آن است که نقش مهمی در رنگ آن دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: برای نگهداری یک قطعه ماهی بین دو تا سه لیتر آب مورد نیاز است؛ و باید بعد از خریداری کردن ماهی بعد از سه چهار ساعت آب آن عوض شود. آب جدید که برای ماهی استفاده می‌شود نباید مستقیم از آب شرب باشد چرا که کلر دارد و نباید برای ماهی استفاده شود حداقل باید 24 ساعت تا 48 ساعت آبگیری شود و در ظرف سر باز باشد تا هم کلر از آب خارج شود و هم تبادل دمایی صورت گیرد.

فلاحی لیما اضافه کرد: در مورد اینکه آیا به‌طور کلی خرید ماهی درست است یا خیر باید گفت خرید ماهی عید یک نماد است و نمی‌توان به‌سادگی سنت‌ها را شکست و از طرفی ماهی چون همواره در حال تحرک است سبب نشاط می‌شود و اگر اصول اولیه بهداشتی رعایت شود ماهی نشاط‌آور است.

وی تصریح کرد: به هیچ وجه ماهی دستکاری نشود دست نزدن نه از نظر اینکه سبب انتقال بیماری می‌شود چرا که بیماری مشترک بین انسان و ماهی آن‌گونه که باید وجود ندارد بلکه از این نظر که ممکن است فضای نگهداری ماهی آلوده شود و بهتر است رعایت شود.

ماهی قرمز عامل انتقال بیماری کرونا نمی‌تواند باشد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان درباره ان موضوع که آیا ماهی قرمز می‌تواند سبب انتقال بیماری کرونا شود گفت: بر اساس بررسی که انجام شده ثابت نشده است که ماهی می‌تواند ناقل بیماری باشد و اصلاً عامل ویروس کرونا نیست و نمی‌توان گفت ماهی نقش دارد اما آنچه مهم است باید حواسمان باشد برای نگهداری ماهی اصول اولیه و بهداشت رعایت شود.

فلاحی لیما با بیان اینکه ماهی قرمز در کشور بومی‌سازی شده و در کشور تولید می‌شود تصریح کرد: دمای قابل نگهداری و ایده آل این ماهی بین 15 تا 28 درجه است و نوسانات دمایی باید ثابت باشد چرا که نوسانات به ماهی استرس وارد کرده و استرس سبب می‌شود تا ماهی بیمار شود و سپس آب آلوده شده سبب رشد باکتری و میکروب‌ها می‌شود.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود پس از پایان تعطیلات عید ماهی در منابع آبی و رودخانه رهاسازی نشود ممکن است سبب شیوع بیماری بین این ماهی که ممکن است آلوده باشد و سایر ماهی‌ها شود و پیشنهاد می‌شود این ماهی در مراکزی که از سوی شهرداری‌ها یا جهاد کشاورزی مشخص شده تحویل شود تا از مشکلات زیست‌محیطی جلوگیری شود.

انتهای پیام/363

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon