احتمال وقوع طوفان در نقاطی از استان اصفهان/ مردم منتظر تندبادهای لحظهای باشند
گروه استانها ـ مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: برای روزهای پایانی هفته وقوع طوفانهای لحظهای تا سرعت ۱۲۰کیلومتر بر ساعت در مناطقی از استان اصفهان پیشبینی میشود.
منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره شرایط جوی اصفهان در ﺁغاز سال اظهار داشت: با توجه به اینکه سامانه جوی فعال در روزهای ابتدایی سال 1401 فاقد رطوبت است و تغذیه رطوبتی نمیشود، تا پایان هفته شاهد جوی ابرﺁلود و غبارﺁلود بههمراه وزش باد در بعدازظهرها خواهیم بود که این باد، روز پنجشنبه در نواحی مرکزی، شرق و شمال و در روز جمعه در نواحی شرقی شدت بیشتری مییابد.
وی از امکان وقوع طوفانهای لحظهای گفت و افزود: حدود دو هفته پیش طوفانهای گرد و غبار در مناطق شرق استان روی داد و خساراتی را نیز بهبار ﺁورد؛ این بار نیز کارشناسان هواشناسی برای محورهای نائین، انارک، چوپانان، جندقخور و بیابانک، اردستان کوهپایه و محورهای جنوب مثل سمیرم ـ شهرضا، محورهای شمال استان مثل کاشان ـ قم، پیشبینی وقوع طوفانها و تندبادهای لحظهای کردهاند که در برخی مناطق ممکن است سرعت این تندبادها تا 120 کیلومتر بر ساعت نیز برسد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان در ارتباط با تمهیدات پیشبینیشده برای مقابله با طوفانهای لحظهای ادامه داد: در این زمینه هشدارها و اخطارهای لازم از جمله توصیه به شهرداریها و اداره راه برای استحکامبخشی به سازههای ناپایدار همچون تابلوها و داربستها، هشدار برای ممنوعیت صعود به ارتفاعات توسط مسافران و اهالی، توصیه به دامداران برای عدم چرای دام در ارتفاعات تا پایان هفته و توصیه به تیمهای گردشگری و کوهنوردی برای دقت و رعایت نکات ایمنی بههنگام صعود به ارتفاعات داده شده است.
وی درباره وقوع طوفانهای لحظهای به مسافران هشدار داد: ممکن است مسافران بههنگام سفر، در جاده با تندبادهای لحظهای روبهرو شوند که این تندبادها منجر به کاهش دید رانندگان میشود. از رانندهها خواهش میکنیم برای حفظ امنیت خود و دیگران، در صورت روبهرو شدن با این تندبادها، کنار جاده توقف کنند و لحظاتی منتظر شوند تا تندباد بگذرد و همچنین تحت هر شرایطی به توصیههای پلیس توجه کنند.
شیشهفروش درباره پدیده خیزش گردوغبار در برخی مناطق استان هشدار داد و افزود: در استان در وسعتی بیشتر از 3ونیم میلیون هکتار بیابان داریم که از این میزان 2ونیم میلیون هکتار، شرایط فرسایش بادی و خیزش گردوغبار را دارد که اغلب در مناطقی از جمله بادرود، خور و بیابانک، کاشان، ﺁران و بیدگل، نطنز، اردستان، برخوار و شرق اصفهان رخ میدهد.
وی درباره اقدامات پیشگیرانه و مقابله با پدیده گردوغبار ابراز کرد: کانونهای بحرانی خیزش گردوغبار در استان شناسایی شده و تاکنون بیشتر از 310 هزار هکتار نهالکاری در عرصههای بیابانی و با هدف تثبیت گردوغبار انجام شده است و امسال نیز 200 هکتار نهالکاری انجام خواهد شد، همچنین نصب بادشکن و سد رسوبگیر در اطراف جادهها از جمله اقداماتی است که برای مقابله با این پدیده انجام شده است.
انتهای پیام/163/ی+