راهکارهای عملیاتی برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان چیست؟

راهکارهای عملیاتی برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان چیست؟

قائم‌مقام پارک فناوری پردیس گفت: راهکارهای عملیاتی برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش مراکز رشد علم و فناوری و تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "حسین صابری" قائم‌مقام پارک فناوری پردیس درباره راهکارهای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: قانون پارک‌ها به برنامه چهارم توسعه کشور بازمی‌گردد و نخستین قانونی که برای پارک‌ها تصویب شد به سال 1384 باز می‌گردد. پارک فناوری پردیس نیز در سال 1381 کلنگ آن زمین خورده و سال 1384 به بهره‌برداری رسید.

وی گفت: تا الان این پارک در 400 هکتار توسعه پیدا کرده است و چندصد شرکت در آن عضو هستند یک ملجا و پناهگاهی برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در رده‌های مختلف بوده است. 10 پارک کشور دانشگاهی هستند که از جمله آنها پارک دانشگاه تهران یا پارک دانشگاه شریف است. تعدادی از پارک‌ها نیز به صورت استانی هستند که از جمله آن استان خوزستان و آذربایجان‌شرقی است و در واقع همه استان‌های ما دارای پارک هستند.

قائم‌مقام پارک فناوری پردیس گفت: چند پارک نیز به صورت دستگاهی هستند مثل پارک فناوری پردیس که زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. در سال 1384 که پارک‌های علم و فناوری آغاز به کار کردند مفهومی به اسم شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح نبود! و در سال 1389 نخستین قانون شرکت‌های دانش‌بنیان تصویب شد.

صابری در رابطه با سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از 6700 شرکت دانش‌بنیان فعلی به 40 هزار شرکت دانش‌بنیان در یک دوره 5 سال برسد، راهکارهایی وجود دارد. امروز 300 مرکز رشد علم و فناوری در کشور داریم که این 300 مرکز شروع فعالیت بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان از این مراکز است.

وی ادامه داد: ما 1350 شهر و حدود 3000 دانشگاه داریم و از آنطرف فقط 300 مرکز رشد داریم و معنای آن این است که برای اینکه در هر شهری یک مرکز رشدی داشته باشیم که اگر کسی طرح و ایده‌ای داشته باشیم ما مرکز رشدی نداریم! ما برای پرورش شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به مراکز رشد داریم. امروز در کل کشور 300 مرکز رشد داریم درحالی که نیاز کشور نزدیک به 4 هزار مرکز رشد است.

قائم‌مقام پارک فناوری پردیس تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین‌ زیرساخت‌ها برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد پارک‌های علم و فناوری هستند. البته مراکز رشد فعلی ما دولتی هستند که این باید خصوصی شود که آن هم از طریق شتاب‌دهنده‌های نوآوری بخشی از آن قابل انجام است.

صابری گفت:‌ پرورش شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به زیرساخت‌های مالی دارد. ما از طریق قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری ایجاد شده است. امروز در کل کشور 70 صندوق پژوهش و فناوری داریم که این صندوق‌ها غیردولتی و خصوصی هستند و متوسط سرمایه‌ این صندوق‌ها 15 میلیارد تومان است که این برای اکوسیستم نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار کم است. نیاز است که تعداد صندوق‌های پژوهش و فناوری افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد:‌ نقش تامین مالی در رشد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد و برای اینکه این اتفاق بیافتد صندوق نوآوری باید تجهیز منابع شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon