چرا ولیعهد ابوظبی حاضر به ملاقات با «مکنزی» نشد؛ روابط آمریکا و امارات به سردی می‌گراید؟

چرا ولیعهد ابوظبی حاضر به ملاقات با «مکنزی» نشد؛ روابط آمریکا و امارات به سردی می‌گراید؟

امارات و عربستان از سیاست‌های دولت بایدن در خاورمیانه ناراضی هستند و در این راستا تا حد زیادی روابط خود را با روسیه و چین تحکیم کرده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، الخلیج آنلاین گزارش داد: «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی پس از حملات انصارالله به امارات، حاضر به ملاقات با ژنرال «کنت مکنزی»، فرمانده ستاد مرکزی آمریکا، نشد.

بر اساس این گزارش، امارات و عربستان از سیاست‌های دولت بایدن در خاورمیانه ناراضی هستند و در این راستا تا حد زیادی روابط خود را با روسیه و چین تحکیم کرده‌اند.

در این راستا، پس از حمله (تلافی جویانه)انصارالله به مواضعی در ابوظبی و دبی، ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده ستاد مرکزی آمریکا (سنتکام) در سفر به امارات با سرلشکر «حمد الرمیثی» رئیس ستاد ارتش امارات دیدار کرد.

بر اساس این گزارش، او درخواست دیدار با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی را هم داده بود که این درخواست رد شد.

 روابط امارات و آمریکا شاهد سردی نسبی است و شواهد متعددی برای این مدعا می‌توان آورد که یکی از آنها خودداری «محمد بن زاید»، ولیعهد امارات، از پاسخ دادن به تماس تلفنی جو بایدن است.

همچنین امارات وساطت نخست‌وزیر انگلیس برای افزایش تولید نفت عربستان و امارات به منظور کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی را رد کرد.

در همین راستا، ابوظبی که عضو دوره‌ای شورای امنیت است، از رأی دادن به قطعنامه آمریکا در محکومیت حمله روسیه به اوکراین در شورای امنیت خودداری کرد.

پادشاهی‌های خلیج فارس قصد همکاری در راستای کاهش افزایش قیمت نفت را ندارند، مگر اینکه واشنگتن از آن‌ها در یمن و مسائل دیگر حمایت کند.

مقاماتی در خاورمیانه و ایالات متحده تائید کرده‌‌اند که کاخ سفید در تلاش برای ایجاد حمایت بین‌المللی از اوکراین و مهار افزایش قیمت نفت، به دنبال ترتیب دادن تماس‌هایی میان بایدن و رهبران عربستان و امارات متحده است.

 به گفته این مقامات ، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات، هر دو درخواست‌های آمریکا برای گفتگو با بایدن را در هفته های اخیر رد کردند. این در حالی است که مقامات سعودی و اماراتی در هفته‌های اخیر بر شدت انتقادات خود نسبت به سیاست آمریکا در خلیج فارس افزوده‌اند.

در حال حاضر کاخ سفید محتاج ترمیم روابط با این دو کشور کلیدی خاورمیانه است، چرا که قیمت نفت برای اولین بار در 14 سال گذشته به فراتر از 130 دلار در هر بشکه رسیده است. عربستان سعودی و امارات متحده عربی تنها دو تولیدکننده بزرگ نفت هستند که می‌توانند میلیون‌ها بشکه نفت بیش‌تر به بازار پمپاژ کنند - ظرفیتی که در صورت به راه افتادن می‌تواند به آرام کردن بازار نفت خام در زمانی که قیمت بنزین آمریکا در سطوح بالایی است، کمک کند.

با این حال تاکنون سعودی‌ها و اماراتی‌ها از تولید نفت بیش‌تر خودداری و گفته‌اند که به برنامه تولیدی تصویب شده اوپک پلاس (مجموعه اوپک به علاوه گروهی از دیگر تولیدکنندگان به رهبری روسیه) پایبند هستند. اتحاد در حوزه انرژی با روسیه، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان، قدرت اوپک را افزایش داده و در عین حال سعودی‌ها و امارات را به مسکو نزدیک‌تر کرده است.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon