طرح "کشت قراردادی برنج" با هدف حذف دلالان در استان گیلان اجرا می‌شود


طرح "کشت قراردادی برنج" با هدف حذف دلالان در استان گیلان اجرا می‌شود

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: برای نخستین بار کشت قراردادی برنج در استان‌های شمالی و استان گیلان با هدف حذف دست دلالان در زمان برداشت محصولات آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، صالح محمدی شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران از آغاز طرح "کشت قراردادی برنج" در استان گیلان خبر داد و اظهار داشت: برای نخستین بار کشت قراردادی برنج در استان‌های شمالی و استان گیلان آغاز می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در تشریح این طرح خاطرنشان کرد: کشت قراردادی فرآیند تولید محصولات کشاورزی براساس قراردادی بین تولیدکننده و خریدار است و خریدار به شکل توافقی یا تضمینی محصول را خریداری می‌کند.

وی با بیان اینکه در طول زمان خرید خدمات فنی، مشاوره‌ای و آموزشی و نهاده‌های ضروری به متقاضیان ارائه می‌شود گفت: نهاده‌هایی که در طرح کشت قراردادی برنج در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد بذر اصلاح شده برنج است.

محمدی عنوان کرد: این بذرهای اصلاح شده برنج شامل هاشمی، شیرودی، آنام و خزر است و همچنین کوهای پتاسه، فسفاته، ازته و سموم علف‌کش را نیز در طرح کشت قراردادی برنج به کشاورزان و تولیدکنندگان ارائه می‌کنیم.

وی افزود: مجریان این طرح مجریان شرکت بازرگانی دولتی ایران و مباشرین آن سازمان تعاون روستایی ایران و موسسه جهاد استقلال است؛ با انعقاد قرارداد شرکت‌های پشتیبان نهاده‌ها را در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: بیمه محصولات کشاورزی و صندوق حمایت از توسعه محصولات کشاورزی جهت ارائه تسهیلات در این طرح مورد توجه واقع شده و سامانه پایش کشت قراردادی برنج نیز راه‌اندازی می‌شود.

محمدی ابراز داشت: در قرارداد منعقد شده در طرح کشت قراردادی برنج 3 تن شلتوک و یک تن برنج حداقل میزان معین شده است و در مورد نرخ مصوب خرید شلتوک به صورت توافقی در کمیته‌ای قیمت‌گذاری انجام می‌شود.

وی افزود: این کمیته قیمت‌گذاری و برنامه‌ریزی متشکل از معاونت برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی، معاونت زراعت موسسه برنج، شرکت بازرگانی دولتی، نماینده‌ای از نظام صنفی محصولات کشاورزی و یک تولیدکننده خبره است.

محمدی تصریح کرد: خدماتی که در اختیار تولیدکننده قرار گرفته سر محصول با کشاورز حساب می‌شود و در ابتدای طرح هیچ هزینه‌ای نباید پرداخت شود این طرح برای نخستین بار با هدف حمایت از تولیدکنندگان و پایداری زراعت برنج انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه حذف دست دلالان در زمان برداشت محصولات از دیگر اهداف این طرح‌ است گفت: شالیکاران با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی و مراکز خدمات جهاد جزئیات طرح را جویا شوند؛ برای این مدت به اندازه کافی بذر برنج تدارک دیده شده است.

انتهای پیام/614/ش

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon