استان زنجان توانایی تبدیل شدن به یکی از قطب‌های تولیدات دانش بنیان را دارد


استان زنجان توانایی تبدیل شدن به یکی از قطب‌های تولیدات دانش بنیان را دارد

گروه استان‌ها - استاندار زنجان گفت: استان زنجان توانایی تبدیل شدن به یکی از قطب‌های تولید دانش بنیان در کشور را دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم اززنجان، محسن افشارچی امروز در نشست خبری با خبرنگاران تسنیم، فارس و ایرنا اظهار داشت: صحبت های حضرت آقا به عنوان پیشران است و یک پتانسیل اقتصادی را در محور اقتصادی کشور اضافه می‌کنند، جاهایی که احساس می شود در مسیر حرکت و رسیدن به هدف مشکلاتی وجود دارد قطعا این شعارها گره گشا خواهد بود.

وی با بیان اینکه حضرت آقا چندین سال است که بر روی تولید تاکید دارند، افزود: تولید تنها ابزار قابل کنترل برای حفظ ارزش پول ملی است و ارزش پول ملی وابسته به دارایی‌های کشور از جمله، معادن، طلا، نفت، ارز و تولید صنعتی و کشاورزی است. با این حال پارامتر در اختیار ما تولید است یعنی هر چه میزان تولید را بالاتر ببریم می توانیم در یک مدت مشخص ارزش پول ملی را بالاتر ببریم. از سویی دیگر امکان اشتغال نیز با تولید بیشتر بالا می رود.

استاندار زنجان در ارتباط با علت‌های دیگر تاکید رهبر بر روی تولید، گفت: تولید نجات دهنده اقتصاد کشور است و در اقتصاد‌های بزرگ دنیا در یک بازه زمانی به صورت خاص دولت ها از کشورشان پشتیبانی کرده اند، تا قرن 18 انگلستان نسبتا کشوری عقب مانده در حوزه نساجی بوده است اما بعد از ممنوعیت خام فروشی، تعرفه بالا برای واردات لباس، ارایه یارانه برای تولید کننده و مواردی از این قبیل سبب شد که نساجی در این کشور به بالاترین حد برید و در آن همان سطح باقی بماند.

وی با بیان اینکه با توجه به هدف گذاری کمی که در استان شده باید اقدامات آغاز شود، تصریح کرد: دو مسیر وجود دارد ابتدا تولید جدید از مسیر سرمایه گذاری های جدید انجام شود و مهمترین آن سبد صنایع است که در چند سال گذشته این سند متنوع شده است. ما مجموعه ای از سرمایه گذاران را دعوت کرده و خواستار شده ایم تا امتداد حرکتی خود را تعریف نمایند چراکه سرمایه گذاران موجود در استان ظرفیت مناسبی برای استان محسوب می شوند.

افشارچی با تاکید بر اینکه باید سبد صنایع متنوع تر از حال حاضر شود، خاطر نشان کرد: باید سرمایه گذاری در حیطه صنایع غذایی انجام شود و با این وجود در حال آغاز این امر است بنابراین امتداد تولیدات قبلی، گسترده تر کردن سرمایه گذاری‌ها و اجرای سبد متنوع از جمله اهداف است. اما تسهیل گری در این حوزه سخت است و یکی از مشکلاتی که ما در این حوزه داریم این است که بانک ها در مسیر تولید حرکت نکرده اند و این مشکل برای کل کشور مطرح است. با این حال صحبتی با دوستان در بانک شده تا بخشی از تسهیلات را در اختیار بخش تولید قرار دهند. بنابراین هدف گذاری سال آینده کمی است و برای تولید مشخص شده هدف گذاری های کمی چگونه خواهد بود.

 وی ابراز داشت: باید مشکل گشایی از بنگاه های تولیدی انجام شود تا علاوه بر ورود به خط تولید میزان تولید نیز بالاتر رود.

استاندار زنجان با بیان اینکه مبنا و بخش اصلی اقتصاد دانش‌بنیان از محل دانش حاصل می شود، گفت: استان زنجان یک استان دانشگاهی است و توانایی تکنولوژی و علمی دارد، کشور ایران دومین رتبه تربیت مهندسی و علوم دارد و ابزار تبدیل شدن به یکی از کشورهای مطرح دانش بنیان را دارد، استان زنجان نیز همسو با این امر توانایی تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اقتصادی دانش بنیان را دارد و در حوزه مهندسی و علوم در سطح بالایی قرار دارد. با این شرایط اتفاقات مهمی در استان رقم زده شده و انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: وقتی اقتصاد دانش بنیان گفته می شود باید به وسیله دانش تولید محصول و تولید سرویس انجام گیرد، تولید محصول یعنی به وسیله دانش با کمترین انرژی با کیفیت ترین محصول تولید شود، به عبارتی یعنی با کم‌ترین انرژی بیشترین بهره‌وری ایجاد شود. سرویس نیز به همین طور است و نمونه ان تاکسی های اینترنتی است که بدون ارائه محصول سرویس ارایه می دهد که مبنای آن تکنولوژی است.

این مسئول تصریح کرد: با این شرایط بهره وری در کشور ما پایین است و بدون توجه به منابع از ان استفاده شده است مثل آب، خاک و نفت. پشتوانه اقتصادی ما نفت بوده و منابعی همانند نفت، گاز، برق با قیمت پایین در اختیار تولید کنندگان قرار گرفته است که باید بر روی تمام این ها تمرکز انجام شود. 

افشارچی با اشاره به اینکه باید برای رسیدن به اهداف مذکور بابد منابع تامین نماییم، خاطر نشان کرد: مبنای منابع مالی صندوق پژوهش و نوآوری است که در ابتدای سال اینده با 30 میلیارد تومان پول این صندوق راه اندازی خواهد شد. از سویی دیگر باید مکان به این شرکت ها ارایه شود، پارک علم و فناوری باید مکان دقیقش مشخص شود که البته در این راستا 7 هکتار در نظر گرفته شده و با واگذاری به شرکت های دانش بنیان در زمان طولانی هزینه مکان توسط این شرکت ها تامین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در کشور نهادینه شده است، بیان کرد: بنده یک دغدغه ذهنی دارم و آن این است که ما باید به چه شکلی شرکت های دانش بنیان را هدایت کنیم.

استاندار زنجان با بیان اینکه در صنایع معدنی باید کاهش مصرف انرژی را نهادینه کنیم، گفت: باید صنایع معدنی بدانند حامل‌های انرژی به این قیمت ارزان در اختیارشان قرار نخواهد گرفت.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران عنوان کرد: برنامه حرکتی اقتصادی استان قطعا تولید را پوشش می دهد در استان 36 هزار میلیارد تومان هدف گذاری سرمایه گذاری است و مشخص نیست به این هدف خواهیم رسید یا خیر، اما ما برنامه ریزی ها را انجام داده ایم و تا 20 فروردین سرمایه گذاران مشخص خواهند کرد که چه برشی برای سرمایه گذاری در استان خواهند داشت بنابراین با این اقدامات تولیدات ، اشتغال بالا خواهد رفت و قطعا در چند سال اینده میزان تورم پایین خواهد آمد و بنگاه های غیر فعال نیز به چرخه تولید بازخواهد گشت.

افشارچی با ابراز تاسف از اینکه چندین پروژه نیمه کاره در استان وجود دارد، گفت: ما دغدغه آب داریم و یک عقب ماندگی در این زمینه داریم، آب های پشت سد ها که آب های تنظیمی محسوب می شود در حد 350 میلیون متر مکعب است و این میزان پایین است بنابراین باید سد مراش، بلوبین راه اندازی شود با اینکه تامین اعتبار شده به امید خدا در طول سال های پیشرو به اتمام خواهد رسید. 

وی گفت: یکی از پروژه های مشکل دار دیگر استان پتروشیمی است که فاز هایی از آن در یک و نیم سال آینده به اتمام خواهد رسید با این وجود با اینکه مشکل پتروشیمی حاد بود و با جلسه فشرده ای که برگزار شد این مشکل حل شد.

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon