سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس: تولید دانشبنیان به حذف اشتغال کاذب منجر میشود
گروه استانها- سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: یکی از برکات بزرگ تولید دانشبنیان این است که به حذف اشتغال کاذب منجر میشود و در نهایت اشتغالی که در حوزه شرکتهای دانشبنیان تولید میشوند، مولد ایجاد شغلهای دیگر چه در حوزه بازار و صنعت است.
روحالله عباسپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه اقتصاد و صنعت ایران هیچ راهی جز دانشبنیان کردن تولید ندارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه تولید دانشبنیان بر مبنای مطالعات دقیق امکانسنجی و نیازسنجی انجام میشود، بنابراین محصولاتی که در صنایع دانشبنیان تولید میشوند، قطعاً مورد نیاز کشور و مردم هستند.
وی اضافه کرد: برای نمونه وقتی ایربگ خودرو در کشور تولید میشود، کشور از واردات ایربگ بینیاز میشود و در داخل کشور هم یک زنجیره تأمین برای صنایع و همچنین تأمین لوازم یدکی ایربگ شکل میگیرد که نتیجه آن ایجاد یک اشتغال واقعی در بازار لوازم خودروست. در حالی که تولید محصولی مانند سیگار فقط در حوزه فروش اشتغال کاذب که نتیجه آن هدررفت سرمایههای کشور است.
عباسپور با ذکر اینکه اشتغال کاذب یکی از دردهای مزمن اقتصادی ماست، ادامه داد: بنابراین یکی از برکات بزرگ تولید دانشبنیان این است که به حذف اشتغال کاذب منجر میشود و در نهایت اشتغالی که در حوزه شرکتهای دانشبنیان تولید میشوند، مولد ایجاد شغلهای دیگر چه در حوزه بازار و صنعت است و به این ترتیب یک چرخه باارزش در حوزه تولید و توزیع شکل میگیرد.
وی یادآور شد: به ازای هر محصول دانشبینانی که وارد کشور میشود، بخشی از ظرفیتهای شغلی ما غیرفعال میشود و با توجه به اینکه صنعت روز دنیا صنعت دانشبنیان است، برای رشد واقعی اشتغال در کشور مسیری بهتر از دانشبنیان کردن تولید و صنعت نداریم و به همین خاطر مقام معظم رهبری با یک نگاه دقیق و عمیق سال 1401 را به نام تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری کردند.
تولید دانشبنیان واردات را در خدمت تولید قرار میدهد
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در ادامه با تأکید بر اینکه تولید دانشبنیان واردات را هدفمند و در خدمت تولید قرار میدهد، گفت: برای مثال وقتی یک گوشی تلفن همراه تولید میشود، علاوه بر اینکه صنایع پاییندستی تولید قطعات الکترونیک تقویت میشوند، بلکه سرمایه کشور به جای اینکه صرف واردات گوشیهای خارجی شود، صرف واردات فناوری ساخت گوشی تلفن همراه میشود.
عباسپور افزود: به همین خاطر شعار سال 1401 یک شعار اساسی و کلیدی برای جهش تولید است و اگر تولید دانشبنیان تقویت شود، تولیدکنندگان و صنعتگران ما یاد میگیرند که چطور با واردات مواد اولیه از کشورهای دیگر و تولید محصول دانشبنیان ارزش افزوده چندین برابری ایجاد کرده و صنایع کشور را به درآمدزاترین بخش اقتصادی کشور مبدل کنند.
انتهای پیام/ش