گذر از تنش آبی بوشهر با شیرین‌سازی آب دریا/‌ تأمین آب از آب‌شیرین‌کن ۴۰ درصد افزایش می‌یابد


گذر از تنش آبی بوشهر با شیرین‌سازی آب دریا/‌ تأمین آب از آب‌شیرین‌کن 40 درصد افزایش می‌یابد

گروه استان‌ها - در راستای گذر از تنش آبی و عبور از مشکلات و کمبود آب آشامیدنی وارد مدار شدن طرح‌های آب‌شیرین‌کن در اولویت قرار دارد و میزان تأمین آب از این تأسیسات از ۱۰ به ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از مطالبات دیرینه مردم استان بوشهر که به سال‌های گذشته و دور بر می‌گردد تأمین آب آشامیدنی است چراکه مردم همواره با معضل کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنند که اوج این مشکلات در فصل گرم هوا مشاهده می‌شود.

بیش از 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در خارج از استان است

استان بوشهر دارای منابع آب زیرزمینی اندک است چراکه اکنون بیش از 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استان‌ها از جمله کهگیلویه و بویراحمد و فارس قرار دارد و حدود 20 درصد آن از منابع داخلی تأمین می‌شود.

خشکسالی‌های چند سال اخیر صدمات و خسارت‌های گوناگونی به منابع آب زیرزمینی استان بوشهر وارد کرده است که به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر اکنون همه دشت‌های استان ممنوعه است و آب از آنان قابل برداشت نیست.

تمام دشت‌های استان بوشهر دارای افت سطح آب‌های زیرزمینی هستند

علی محمدی با بیان اینکه تمام دشت‌های استان بوشهر دارای افت سطح آب‌های زیرزمینی هستند اظهار داشت: به طور میانگین سالانه سطح آب‌های زیرزمینی استان بوشهر بیش از یک متر کاهش می‌یابد.

وی از بحرانی شدن دشت‌های منطقه دشتستان و جم خبر داد و بیان کرد: دشت‌های طلحه، فاریاب، دهرود، تنگ ارم، ریز و بوشکان از بقیه مناطق بیشتر بحرانی است، به‌طور که در دوره آماری بلندمدت، در دشت بوشکان بیش از 22 متر افت سطح آب زیرزمینی ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر از کاهش بارندگی‌ها در فصل زمستان و پاییز خبر داد و تصریح کرد: کاهش بارش باران سبب افت آورد رودخانه‌ها و از بین رفتن منابع آب سطحی و تغذیه نشدن سفره‌های آب زیرزمینی شده است .

محمدی صیانت از منابع آب و توسعه زیرساخت‌های تأمین آب استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: در این راستا امسال برای وارد مدار شدن سدهای در حال ساخت برنامه‌ریزی ویژه‌ای شده است که در سفر رئیس جمهور برای تکمیل سدها اعتبارات لازم مصوب شد.

وی با اشاره به تبعات ممنوعه شدن دشت‌های استان بوشهر افزود: افت سطح آب‌های زیرزمینی تبعات فراوان از جمله فرونشست زمین، خسارت به تأسیسات زیرساختی، افزایش هزینه برداشت از منبع و خشک شدن چاه‌های کشاورزی به همراه دارد.

وارد مدار شدن طرح‌های آب‌شیرین‌کن در اولویت قرار دارد

در راستای گذر از تنش آبی و عبور از مشکلات و کمبود آب آشامیدنی وارد مدار شدن طرح‌های آب‌شیرین‌کن در اولویت قرار دارد.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گذر از تنش آبی را مهمترین برنامه‌ها دانست و اظهار داشت: اکنون بیش از 80 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر با خطوط طولانی وارد شبکه آبرسانی وارد استان بوشهر می‌شود.

ابوالحسن عالی اجرا طرح‌های آب‌شیرین‌کن در استان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اکنون به ظرفیت 150 هزار مترمکعب تولید آب از تأسیسات آب‌شیرین‌کن در حال اجرا و در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

آب‌شیرین‌کن بوشهر، سیراف - جم، دشتستان در اولویت تکمیل قرار دارد

وی از  وارد مدار شدن طرح‌های آبرسانی در سال جاری خبر داد و بیان کرد: آبرسانی از طریق آب‌شیرین‌کن به نقاط کم آب استان بوشهر از اولویت‌ها است و در این زمینه آب‌شیرین‌کن بوشهر، سیراف - جم، دشتستان در اولویت تکمیل قرار دارد.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه اکنون 10 درصد آب شرب مصرفی استان بوشهر از تأسیسات آب‌شیرین‌کن تولید می‌شود خاطر نشان کرد: تأمین آب آشامیدنی از تأسیسات آب‌شیرین‌کن با تکمیل پروژه‌های در حال اجرا از 10 درصد به 40 درصد افزایش می‌یابد و به 160 هزار مترمکعب در شبانه‌روز می‌رسد.

آبرسانی به نقاط گردشگرپذیر و کمپ‌های اقامتی در سواحل استان بوشهر افزایش یافت

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از افزایش سهمیه آبرسانی به نقاط گردشگرپذیر و کمپ‌های اقامتی در سواحل استان خبر داد و گفت: در این راستا ضمن ارتقا آبرسانی، تانکرهای آبرسانی به صورت ثابت در نقاط پر جمعیت، مستقر است.

ابوالحسن عالی با اشاره به افزایش مسافر در نقاط مختلف استان بوشهر اظهار داشت: حجم گسترده گردشگر در شهرستان‌های 10 گانه استان به ویژه در نقاط ساحلی استان شاهد هستیم که این حجم از گردشگر مصرف آب را افزایش داده است.

وی از افزایش سهمیه آب به استان بوشهر از خطوط آبرسانی کوثر، کازرون، چاه‌های داخلی و آب‌شیرین‌کن‌ها خبر داد و بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده 150 لیتر در ثانیه میزان سهمیه آب استان بوشهر افزوده شده که این درحالی است که برای جلوگیری از افت فشار آب در گناوه یک دستگاه پمپاژ وارد مدار شد.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزایش آبرسانی به نقاط گردشگرپذیر و محل اقامت مسافران خبر داد و افزود: در مناطق با تراکم جمعیت بالا بر میزان آبرسانی افزوده شده و این درحالی است که تانکر آبرسانی در نقاط دارای مشکل به صورت ثابت مستقر است.

عالی، مدیریت مصرف آب را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: اکنون تمام کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در حالت آماده‌باش هستند و خدمات به مسافران شبانه‌روزی است.

انتهای پیام/190/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon