وضعیت امروز منابع آبی استان کرمان نتیجه گسترش بیحساب و کتاب کشاورزی استان است
گروه استانها- نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: کشاورزی استان کرمان بی حساب و کتاب افزایش یافت و امروز منابع آبی استان رو به پایان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی زاهدی عصر امروز در نشست صمیمانه حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادیسلیمانی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمان با اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تبریک فرارسیدن سال نو و با تقدیر از فعالیتهای اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار داشت: اتاق کرمان به یک بازوی قوی برای توسعه استان در زمینههای مختلف تبدیل شده که نشان از پویایی اتاق بازرگانی استان است.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی در راستای سیاستهای نظام و راهبردهای مقام معظم رهبری فعالیت میکند و همواره برای تحقق شعار سال تلاش کرده است گفت: بهرهوری استان کرمان با وجود ظرفیتهای زیادی که در استان وجود دارد خیلی مناسب نیست.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه اقتصاد خانوار و اشتغال موجود، شایسته استان کرمان نیست و دلیل این مهم باید ریشه یابی شود افزود: توسعه استان کرمان، توسعه کشور را بهدنبال دارد و نباید از ظرفیتهای موجود به راحتی گذشت.
وی با بیان اینکه استان کرمان از ابتدای انقلاب بهشدت دچار مسائل سیاسی شده و این سیاستزدگی دلیل اصلی عقب ماندگی استان است ادامه داد: همه در این استان به فکر حذف یکدیگر بودند که این مسئله ضربه بزرگی به استان کرمان زد.
زاهدی با اشاره به اینکه در کارها باید خدا را در نظر بگیریم و افراد کارآمد در استان را جدای از اینکه چه خط فکری دارند بهکار گرفت بیان کرد: کشاورزی استان کرمان بی حساب و کتاب افزایش یافت و امروز منابع آبی استان رو به پایان است.
وی با بیان اینکه نبود یک برنامه منسجم برای توسعه استان یک آسیب جدی است ادامه داد: نمیدانیم در کشاورزی و معدن چه بخشهایی را پیگیری کنیم و نقشه راه جامع در استان وجود ندارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه توجه به تولید دانش بنیان نیاز ضروری استان در تمامی حوزهها است چرا که بهرهوری را بالا میبرد افزود: این آمادگی وجود دارد تا در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی مباحث دانش بنیان را برای توسعه استان پیگیری کنیم.
رئیس اتاق استان کرمان: شاخصهای توسعه پایدار استان کرمان در حد متوسط کشوری هم نیست
سید مهدی طبیبزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان هم در این نشست اظهار داشت: اتاق بازرگانی استان کرمان علاوه بر وظایف معمولی و ذاتی خود که حمایت جدی از فعالان اقتصادی استان است کار مشاوره را پررنگ انجام میدهد.
وی با بیان اینکه دو اندیشکده تدبیر انرژی در استان کرمان راهاندازی شده است گفت: سعی کردیم مشاور امین خوبی باشیم، مباحث استان را شفاف میگوییم، قصد نداریم ناامیدی ایجاد کنیم اما واقعیتها را باید گفت و به آن توجه کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه دیدگاههای مهم اقتصادی از سوی امام جمعه کرمان وجود دارد که مایه خوشبختی است ادامه داد: منکر زحمات مدیران گذشته و حال نیستیم اما وضع موجود استان را باید بدانیم.
وی با بیان اینکه وضعیت مصرف آب و کشاورزی استان و همچنین وضعیت معادن استان مناسب نبوده و بهرهوری از این ظرفیتها پایین است گفت: بارها اعلام کردیم که بهرهوری آب در استان خطرناک و اسفناک است.
طبیبزاده با اشاره به اینکه کشاورزی استان کرمان باید بازطراحی شود و آب گرانی که به دست میآید به راحتی در این حوزه از دست میرود افزود: باید دید انرژی در استان کرمان چگونه مصرف میشود و باید شاخصهای توسعه پایدار استان تبیین شود.
وی با بیان اینکه شاخصهای توسعه پایدار استان کرمان در حد متوسط کشوری هم نبوده و این شایسته استان نیست گفت: استانی که آب ندارد چگونه است که مصرف آن بهشدت زیاد است و منابع آبی مدیریت نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه رتبه فضای کسب و کار استان، رتبه سیام کشوری بوده که رتبه بسیار پایینی است بیان کرد: اتاق بازرگانی کرمان آمادگی دارد تا هر جا که نیاز است بهعنوان یک کارشناس همکاری کند و پای کار است.
وی با بیان اینکه هفت اثر بینالمللی ثبت شده جهانی در استان کرمان داریم اما وضعیت گردشگری استان خوب نیست گفت: راهکارهای مناسب برای ارتقای شاخصهای توسعه پایدار استان کرمان وجود دارد و اتاق بازرگانی آماده ارائه این راهکارها در هر سطحی است.
طبیبزاده با اشاره به اینکه زحمات زیادی برای توسعه استان کرمان کشیده شده است اما منجر به توسعه پایدار نشده است افزود: اتاق بازرگانی استان کرمان تحقق شعار سال 1401 مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را جدی گرفته و آمادگی قبلی برای اجرای آن دارد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته بر توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولیدات دانشبنیان در استان اقداماتی انجام شده است ادامه داد: حتماً در سال جاری نیز پیگیری بیشتری خواهیم کرد.
انتهای پیام/511/س