۴۰ میلیارد ریال در اجرا طرح نکاشت و تأمین آب شرب استان بوشهر اختصاص یافت


40 میلیارد ریال در اجرا طرح نکاشت و تأمین آب شرب استان بوشهر اختصاص یافت

گروه استان‌ها - در راستای تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر از خط آبرسانی کازرون، ۴۰ میلیارد ریال در اجرا طرح نکاشت و تضمین پایداری آب این استان اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از مطالبات دیرینه استان جنوبی بوشهر تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی است که در این راستا برنامه‌ها و طرح‌های متعددی تدوین و اجرایی شده است.

استان ساحلی بوشهر که با دشت‌های بحرانی و ممنوعه در جریان خشکسالی‌ها و کاهش بارش بارندگی‌ها مواجه است نگرانی تأمین آب دو چندان کرده است.

بارندگی در استان بوشهر 17 درصد کاهش یافت

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر بارش باران در فصل زراعی جاری نسبت به میانگین بارش 250 میلیمتری 17 درصد کاهش دارد که این مهم بر بحران کم آبی افزوده است.

علی محمدی کاهش آورد آب رودخانه‌ها و عدم تغذیه منابع آب زیرزمینی را از آثار کاهش بارندگی در فصل جاری دانست و اظهار داشت: خشکسالی‌ها در سال‌‌های اخیر به ویژه در فصل جاری تأثیر خود را بر  فعالیت طرح‌های کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب در استان بوشهر گذاشته است.

وی با اشاره به تدوین سند جامع آب استان بوشهر خاطر نشان کرد: بر اساس این سند طرح‌های ساخت سد در نقاط مختلف استان بوشهر اجرایی شده که اکنون 3 سد با حجم مخزن بیش از 700 میلیون مترمکعب در حال بهره‌برداری است.

6 سد به حجم ذخیره 650 میلیون مترمکعب در استان بوشهر در حال ساخت است

مدیرعامل شرکت آب ‌منطقه‌ای‌ بوشهر میزان ذخیره 3 سد استان را حدود 350 میلیون مترمکعب دانست و تصریح کرد: علاوه بر آن، 6 سد دیگر به حجم ذخیره 650 میلیون مترمکعب در استان بوشهر در حال ساخت است که با تکمیل آنها، در 3 سال آینده در تأمین آب از حوزه‌های داخلی استان به شرایط نسبتاً مطلوبی می‌رسیم.

امام جمعه بوشهر خواستار تسریع اجرا طرح‌های آبرسانی شد

امام جمعه بوشهر نیز با اشاره به اینکه استان بوشهر یکی از مناطق کم آب از نظر میزان بارندگی و منابع زیرزمینی است افزود: اکنون حدود 80 درصد منابع تأمین آب شرب این استان در دیگر استان‌ها قرار دارد

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، خلیج‌فارس را منبع مهم و سرمایه عظیم در بخش‌های مختلف از جمله تأمین آب دانست و تأکید کرد: بر اساس برنامه دانش‌بنیان باید طرح‌ها و برنامه‌های تأمین آب شرب و کشاورزی در استفاده از آب‌های نامتعارف و خلیج‌فارس تدوین و عملیاتی شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، از آغاز فصل گرما در این استان خبر داد و بیان کرد: برای جلوگیری از بحران کم آبی در نقاط مختلف شهری و روستایی باید راهکارهای مهم عملیاتی و اجرایی شود تا مردم در فصل گرما دچار بحران نشوند.

وی با بیان اینکه طرح‌های مهمی در تأمین آب شرب و کشاورزی در نقاط مختلف استان در حال اجرا است تصریح کرد: تسریع در تکمیل و بهره‌برداری از جمله آب‌شیرین‌کن‌ها، سد، آبخیزداری و آبخوان‌داری امری مهم و ضروری است.

شهرها و روستاهای دشتستان با معضل شدید کم آبی مواجه هستند

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی را یکی از مطالبات مهم شهرها و روستاهای استان بوشهر را تأمین آب شرب و کشاورزی دانست و تصریح کرد: استان بوشهر به سبب موقعیت جغرافیایی با کمبود آب مواجه است که توجه ویژه به این استان در تسریع اجرا طرح‌ها امری مهم و ضروری است.

ابراهیم رضایی با اشاره به اینکه شهرها و روستاهای دشتستان با معضل شدید کم آبی مواجه هستند گفت: اصلاح زیرساخت‌های فرسوده آبرسانی، ساخت سازه‌های آبخیزداری به ویژه در 2 بلوک ارم و بوشکان، ساخت مخازن آب، اجرا و تکمیل طرح اصلاح شیوه آبیاری نخیلات دشتستان باید در اولویت برنامه‌ها قرار بگیرد.

وی با اشاره به استقرار سد رئیسعلی دلواری در دشتستان خاطر نشان کرد: این سد نقش مهمی در حل مشکلات آبرسانی نخیلات منطقه دارد که تسریع در ساخت سد دالکی امری مهم و ضروری است.

عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس با بیان اینکه کارگاه سد مخزنی دالکی با حداکثر توان در حال فعالیت و دارای پیشرفت‌های خوبی است اظهار کرد: تکمیل تونل و فراز بند سد دالکی نشان دهنده پیشرفت پروژه و از سوی دیگر ایجاد اطمینان از جلوگیری سیلاب‌ها است.

رضایی با اشاره به مشکل کم آبی و نقش سد دالکی در جبران کسری آب منطقه دشتستان خاطر نشان کرد: قطعاً ساخت سد دالکی علاوه بر حل مشکل آب در بخش‌هایی از شهرستان دشتستان، سبب رونق اقتصادی، کشاورزی و بهبود کیفیت زندگی، معیشت و رفاه مردم می‌شود.

وی بیان کرد: اگر سد دالکی به موقع و طبق برنامه پیش بینی شده به بهره‌برداری برسد، چالش‌های اصلی آب در شهرستان دشتستان رفع می‌شود.

تأمین اعتبار در اجرا طرح نکاشت در استان بوشهر

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به توسعه طرح‌های آبرسانی در نقاط شهری و روستایی خاطر نشان کرد: در این راستا تلاش می‌شود توزیع عادلانه آب در نقاط شهری و روستایی مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

ابوالحسن عالی با اشاره به اهمیت فرهنگ مدیریت مصرف و نقش آن در جلوگیری از بحران و تنش آبی افزود: فرهنگ مصرف آب با توجه به کمبود منابع آبی باید در دستور کار همگان قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه طرح‌های متعدد آبرسانی در شهرها و روستاها در حال اجرا است افزود: اکنون روند اجرا طرح‌های آب‌شیرین‌کن در استان بوشهر تسریع یافته که با وارد مدار تولید شدن برخی از آنها مشکلات کمبود آب در شهرها و روستاها برطرف می‌شود.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر یکی از منابع آب شرب استان را چشمه ساسان رودخانه شاپور کازرون دانست و خاطر نشان کرد: در اجرا آبرسانی از خط انتقال کازرون طرح نکاشت اجرا شد.

عالی از تأمین اعتبار طرح نکاشت خبر داد و تصریح کرد: در پی دستور استاندار و با پیگیری معاون عمرانی استاندار بوشهر 40 میلیارد ریال اعتبار برای اجرا طرح نکاشت در ارتقا پایداری تأمین آب در شهرستان‌های دشتستان و بوشهر توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافت.

وی اضافه کرد: این اعتبار برای پرداخت به کشاورزان شهرستان کازرون در راستای تضمین پایداری در سهمیه آب شهرستان‌های دشتستان و بوشهر تخصیص یافته است.

انتهای پیام/190/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon