واکنش عضو شورای شهر تهران به عدم اجرای برنامههای نوروزی در جنوب تهران
عضو شورای اسلامی شهر تهران از شهرداری تهران نسبت به عدم اجرای برنامههای نوروزی و استقبال از بهار ۱۴۰۱ در مناطق جنوبی و همچنین شهر ری انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پنجاهوپنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران امروز بهریاست پرویز سروری نایبرئیس شورا در غیاب مهدی چمران که هماکنون در بیمارستان بستری است، برگزار شد.
در جلسه امروز همچنین علیرضا زاکانی شهردار تهران بههمراه تعدادی از معاونین و مدیران خود برای ارائه گزارش در ارتباط با موضوعات مختلف در صحن شورا حاضر شد و در ادامه نیز برخی از اعضای شورای شهر تهران به موضوعات و مسائلی در شهر تهران پرداختند.
احمد صادقی عضو شورا با اشاره به گزارش مطرحشده از سوی شهرداری تهران در رابطه با اقدامات انجامشده در خصوص استقبال از بهار 1401 ،گفت: آن چیزی که از سوی شهردار تهران مطرح شد مطلوب بود اما متأسفانه گزارشات بهخوبی برای شهروندان اطلاعرسانی نمیشود و مردم از این گونه اقدامات اطلاعی ندارند.
وی با ابراز اینکه "ما نافی زحمات همکارانمان در شهرداری تهران در خصوص استقبال از بهار 1401 نیستیم"، افزود: در ایام نوروز بنده با توجه به فرصتی که داشتم بازدیدهای میدانی از مناطق مختلف بهویژه مناطق جنوبی و شهر ری داشتم اما اینگونه مواردی که در گزارش شهردار تهران در رابطه با استقبال از بهار عنوان شد در شهر ری ندیدم و عمدتاً این موضوعات در مناطق مرکزی و شمالی تهران بوده است.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه در گذشته نیز اتوبوسهای فرسوده و سطلهای زباله فرسوده به مناطق جنوبی از جمله شهر ری منتقل میشد، گفت: اینگونه عملکرد قابل دفاع نیست و در حالی که عنوان میشود که شهرداری تهران کارناوال شادی و فرش گل را در ایام نوروز داشته است اما اینگونه موارد را در شهر ری پیدا نکردم و یا بههرحال در منطقه 20 چنین برنامههایی تدارک دیده نشده بود یا در این بخش کوتاهی شده بود که در هر صورت باید به این موضوع رسیدگی شود.
صادقی همچنین از شهردار تهران خواست هرچه سریعتر مجموعه فرهنگی ایوان ری را مورد بهرهبرداری قرار دهد تا مردم جنوب تهران از این ظرفیت و امکانات استفاده کنند.
نرجس سلیمانی دیگر عضو شورا نیز با اشاره به بازگشایی مدارس و همچنین افزایش ترددها در سطح شهر تهران، گفت: با توجه به افزایش رفتوآمدها در این ایام از شهرداری تهران درخواست میشود تا پایان ماه مبارک رمضان تغییراتی را در ساعات اجرای طرح ترافیک ایجاد کند.
وی در این باره گفت: ساعت طرح ترافیک از ساعت 7:30 آغاز و تا پایان ساعت اداری نیز یک خروج برای شهروندان دارای خودرو ثبت شود.
زهرا شمس احسان، دیگر عضو شورا با اشاره به موضوع آسیبهای اجتماعی و بهویژه معتادان متجاهر، گفت: مطابق قانون، شهرداری تهران در رابطه با آسیبهای اجتماعی وظیفهای ندارد اما با توجه به دغدغه آقای زاکانی، شهرداری نقش محوری در رابطه با قرارگاه آسیب اجتماعی با همکاری سایر دستگاهها بهعهده دارد و جلسات این قرارگاه با حضور دستگاههای مختلف برگزار میشود.
وی تصریح کرد: بنده چندی پیش از سامانسرای خاورشهر بازدیدی انجام دادم که هر دو گروه مددکاران و مددجویان نسبت به شرایط مرکز گلایه داشتند و با توجه به این موارد باید نوع بهرهبرداری از این گونه مجموعهها مورد بازنگری قرار گیرد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به پیگیریهای صورتگرفتهاش با شهرداری منطقه 20 در رابطه با عدم اجرای برنامههای استقبال از بهار در این منطقه، اظهار کرد: بنابر اعلام مسئولان شهری قرار است در ماه رمضان برنامههایی ویژه انجام شود و در واقع جبران نوروز شود.
وی همچنین به بحث کاشت و غرس نهال و درخت در سطح شهر تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر کاشت درختان مثمر، درخواست میشود نسبت به این مسئله توجه ویژهتری داشته باشند چرا که درختان مثمر بازدهی بالایی دارند.
پیرهادی همچنین به موضوع موتورسیکلتها و خودروهای فرسوده اشاره و اضافه کرد: این مسئله اهمیت ویژهای دارد و با توجه به حضور آقای زاکانی شهردار تهران در جلسات هیئت دولت انتظار میرود که این موضوع بهصورت جدیتر پیگیری شود تا امسال و در فصلهای پاییز و زمستان با آلایندگی هوا روبهرو نباشیم و در غیر این صورت سال جاری نیز آلایندگی هوا را بهشکل بحرانی و فاجعهآور خواهیم داشت.
وی ادامه داد: چنانچه به وضعیت موتورسیکلتها و خودروهای فرسوده توجه نشود وضعیت آلایندگی هوا بهشدت بحرانی خواهد شد و با توجه به وضعیت خودروسازان و همچنین عدم ورود خودروهای هیبریدی مسئله آلایندگی هوا در پایتخت در سال جاری جدی است و باید توجه شود.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اظهار امیدواری کرد دولت و شهرداری توجه ویژهای را به موضوع آلودگی هوا داشته باشند چرا که در فصلهای پاییز و زمستان چندین هزار نفر از شهروندان تهرانی بهدلیل آلایندگی هوا فوت میکنند.
پیرهادی در ارتباط با بازدید صورتگرفته از منطقه 19 در روزهای ابتدایی سال 1401 نیز گفت: مردم این منطقه مشکل فاضلاب دارند که البته بخشی از مردم منطقه 18 نیز از این مسئله رنج میبرند، البته شهردار منطقه 19 عنوان کرده است که پیگیر این موضوع هست که گویا یک نقدینگی به رقم 7 الی 8 میلیارد تومانی نیاز است که با تخصیص اعتبار بخش قابلتوجهی از مشکلات این منطقه مرتفع خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که انجام شده است و بهزودی سود آن به مردم خواهد رسید و مشکل 200 هزار نفر از شهروندان ساکن مناطق 21 و 22 مرتفع خواهد شد برمیگردد به رایزنیای که با سازمان آبفا صورت گرفته است و براساس تفاهمنامهای که انجام خواهد شد مشکل فاضلاب منطقه 22 و البته 21 مرتفع خواهد شد.
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر با بیان اینکه شهرداری تهران کار سخت و دشواری را با توجه به مساحت و جمعیت تهران دارد، گفت: گزارشی که در صحن شورا ارائه شد؛ گزارش خوبی نبود یا اینکه نتوانستند گزارش خوبی را ارائه کنند، چرا که ما در چنین ایامی همایشهای 15هزارنفری را در بوستان ولایت داشتهایم و انتظار ما از مدیریت شهری بیش از این بود.
وی همچنین با اشاره به صحبتهای شهردار تهران مبنی بر تحقق 93درصدی بودجه 1400 گفت: در این زمینه باید چند نکته مطرح شود؛ اول اینکه بودجه شهرداری تهران در سال گذشته که توسط شورای قبل بسته شده بود، حدود 48 هزار میلیارد تومان بود که در آبانماه و با اصلاحیه صورتگرفته این رقم به 37 هزار و 700 میلیون تومان کاهش پیدا کرد و از این رقم نیز بنابر اعلام شهردار تهران 34 هزار میلیارد و 800 میلیارد تومان محقق شده است، درواقع بودجه شهرداری تهران از رقم اولیه (48 هزار میلیارد تومان) 14 هزار میلیارد تومانِ آن محقق نشده است و با توجه به اینکه امروز 241 روز از فعالیت شورای ششم میگذرد این مسئله اهمیت دارد که در ششماهه دوم سال گذشته شهرداری تهران اقداماتی را انجام داده است و عملکرد خوبی داشته است و شکی نیست اما باید به این مسئله توجه شود که بودجه 1400؛ 70 درصد محقق شده است البته ما منکر زحمات دوستانمان در شهرداری نیستیم اما خواسته ما بیشتر از آنهاست.
عضو شورای شهر ادامه داد: قطعاً مدیریت جهادی آقای زاکانی و تیمش این توانایی را خواهد داشت که کارهای بزرگتری انجام دهد و نباید با تحقق 70درصدی بودجه 1400 خوشحال باشیم.
کاشانی افزود: در رابط با قرارگاه جهادی مسکن نیز که کار عظیمی هست که از شهردار تهران تشکر میکنیم و هرکسی به هر نحوی دغدغه مسکن را حل کند قابل تقدیر است اما نکات ابهامآمیز هم باید مرتفع شود و بنده بهعنوان عضو شورا از جزئیات این قرارگاه بیاطلاع هستم و درخواست ما این است که در بخش مسکن واضح صحبت شود که؛ آیا قرار است شهرداری در این بخش زمین بدهد؟ در واقع شهرداری تهران در کجای این پازل قرار دارد؟ آیا قرار است این مسکنها به افراد بیبضاعت یا کارمندان یا کارگران شهرداری داده شود؟ به همین منظور باید مسائل و موارد قرارگاه مسکن شفاف شود چرا که مردم در هر مکان و محلی که به ما مراجعه میکنند سؤالات متعددی را درباره این قرارگاه میپرسند و ما نیز نمیتوانیم پاسخ آنها را بدهیم. درخواست ما این است که موضوعات قرارگاه مسکن واضح شفاف و صریح توسط شهرداری تهران اعلام شود.
سیداحمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز با اشاره به استقبال گردشگران از مراکز گردشگری تهران بر لزوم استفاده گردشگران با راهاندازی سازمان گردشگری تأکید کرد و گفت: در نوروز امسال زحمات زیادی در 4 مجموعه برج میلاد، باغ کتاب دریاچه شهدای خلیج فارس و اراضی عباسآباد کشیده شد و استقبال مناسبی هم توسط گردشگران صورت گرفت، اما با توجه به همه این موارد ما با کمبودهایی روبهرو بودیم.
وی با بیان اینکه با هماهنگی میان ستاد گردشگری، میراث فرهنگی و ستاد سفر شرایطی فراهم میشد که کارهای تأثیرگذارتری در حوزه گردشگری انجام شود، گفت: قبل از نوروز در خصوص لزوم برنامهریزی برای استقبال گردشگران با توجه به فروکش کردن کرونا تأکید کرده بودم اما دوستان جدی نگرفتند.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با اشاره به نقدهایی که محتوای برنامههای اجراشده در مراکز گردشگری شهر تهران داشته و دارد، افزود: همه این موضوعات نشان میدهد که لازم است سامان گردشگری با توجه به مصوبه شورا هرچه سریعتر شکل بگیرد.
علوی به استقبال بیش از 2 میلیون نفری از مجموعههای گردشگری شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: همین موضوع اثبات میکند که گردشگری امروز یک صنعت است و باید از ظرفیتهای آن استفاده کرد.
انتهای پیام/+