۴۶ درصد راه‌های روستایی استان خراسان شمالی آسفالت نیست

46 درصد راه‌های روستایی استان خراسان شمالی آسفالت نیست

گروه استان‌ها- استان خراسان شمالی با بیان اینکه به دلیل شرایط جغرافیایی و مشکلات بودجه‌ای٬ دارای بیشترین عقب‌ماندگی کشور در توسعه و بهبود راه‌‌های روستایی است گفت: ۴۶ درصد راه‌های روستایی استان خراسان شمالی آسفالت نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، در حالی که میانگین توسعه راه‌های روستایی در کشور حدود 55 درصد است٬ این آمار در استان خراسان شمالی 43.8 درصد است و این عقب ماندگی در حالی است که بیش از 49 درصد جمعیت استان خراسان شمالی در روستاها ساکن هستند.

 توجه نکردن به مسیرهای روستایی و تلاش برای آسفالت و بهسازی کردن آن‌ها در هشت سال گذشته سبب ایجاد روند مهاجرت معکوس در استان خراسان شمالی و خطر خالی شدن روستاها از سکنه را تشدید کرده است.

راه به عنوان مهم‌ترین زیرساخت ارتباطی بین هر منطقه٬ یکی از مهم ترین مولفه‌های توسعه است و با احتساب میزان راه‌های روستایی با کیفیت در خراسان شمالی٬ می‌توان خراسان شمالی محروم از این مولفه ارزشمند دانست.

خراسان شمالی دارای  بیشترین عقب‌ماندگی کشور در توسعه و بهبود راه‌‌های روستایی

جعفر شهامت مدیرکل راهداری و حمل و نقل و پایانه‌های استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به عقب ماندگی راه‌های روستایی از مسیر توسعه اظهار داشت:  در این بخش حدود 11 درصد در احداث و آسفالت از میانگین کشوری عقب‌تر هستیم. خراسان شمالی دارای چهار هزار و 652 کیلومتر راه روستایی است که از این میزان دو هزار و 65 کیلومتر یعنی 44,3 درصد آسفالت است.

وی افزود: 53,8 درصد از راه های روستایی در کشور آسفالت است و این در حالی است که 44 درصد از راه‌های روستایی خراسان شمالی آسفالت هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل و پایانه‌های خراسان شمالی گفت: 22,8 کیلومتر راه روستایی این استان در سال 99  آسفالت شد و در سال 1400 نیز راه‌های روستایی استان 5,5 کیلومتر بیشتر از سال قبل ساخت و آسفالت  شده است که  با توجه به اهمیت توسعه روستایی نیاز به افزایش چند برابری دارد.

شهامت تصریح کرد: یکی از عوامل عقب ماندگی خراسان شمالی در احداث راه روستایی وضعیت جغرافیایی استان و پرهزینه بودن احداث راه در نیمه شمالی استان است. شمال استان، کوهستانی و خاک آن به لحاظ راهسازی نامرغوب است و احداث و آسفالت راه در این مناطق به هزینه بیشتری نیاز دارد همچنین خراسان شمالی جزو استان‌های محروم در کشور است و از نظر توزیع نیازمندی‌های اعتباری زیرساخت‌ها است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل و پایانه‌های خراسان شمالی با اشاره به کمبود اعتبار برای احداث و توسعه راه‌های روستایی ادامه داد: با توجه به نگاه توسعه‌ای به زیرساخت‌ها در سال‌های گذشته٬ وضعیت اعتباری، مناسبی با طرح‌های راه روستایی در حال احداث نداشته است به نحوی که در یکی از شهرستان‌ها با وجود مطالبات بالای 80 میلیارد ریال پیمانکاران، تخصیص اعتبارات کمتر از 30 میلیارد ریال بوده است که امکان اجرای آسفالت در راه روستایی را سلب کرده بود.

شهامت همچنین از آغاز به کار آسفالت 55 کیلومتر راه روستایی در استان خراسان شمالی خبر در سال جدید خبر داد و گفت: برای اصلاح روکش آسفالت‌ها٬ باید دمای هوای بالای 10 درجه سانتی‌گراد باشد که این موضوع از 14 فروردین در استان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه 55 کیلومتر راه روستایی در شهرستان‌های استان آسفالت و بهسازی می‌شود گفت: عملیات اصلاح نشست زمین در بخشی از مسیر بجنورد به شمال نیز در محل خندقلو به زودی آغاز و بیش از 60 درصد نقاط حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی خراسان شمالی اصلاح شده و با تامین اعتبارات این میزان افزایش می‌یابد.

دولت سیزدهم برای بهبود وضعیت راه‌های روستایی مصمم است

 سید محمد پاک‌مهر نماینده مردم بجنورد، جاجرم و سملقان در مجلس شورای اسلامی با رونمایی از یکی دیگر از بی‌تدبیری‌های دولت گذشته در این باره اظهار داشت: دولت گذشته به آبادی‌های دارای خانوار کد نمی‌داد و آن‌ها با مشکل کمبود امکانات و عدم شناسایی روبرو بودند.

وی افزود: آبادی‌های زیادی در کشور وجود دارد که تاکنون کد روستایی برای آن‌ها صادر نشده و  امیدواریم پس از سال‌ها چشم انتظاری برای آن‌ها کد روستایی صادر شود تا همانند شهرها و روستاها از خدمات پایه مانند آب، برق، تلفن، گاز، راه دسترسی و طرح هادی بهره مند شوند. بسیاری از دستگاه‌های خدمات‌رسان ارائه خدمات پایه را منوط به ارائه کد روستایی کردند.

عضو مجمع نمایندگان استان گفت: عقب ماندگی شاخص راه‌های روستایی خراسان شمالی و به ویژه در روستاهای شهرستان جاجرم و گرمه از دغدغه‌های جدی استان است که در آینده باید میزان گسترش و احداث راه‌های روستای همتراز راه‌های شهری باشد و مردم دغدعه مشکلات راه بالاخص در زمستان را نداشته باشند.

محمد وحیدی نماینده دیگر مردم بجنورد، جاجرم و سملقان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مشکل راه روستایی استان خراسان شمالی٬ از مصمم بودن دولت جدید در این باره خبر داد و اظهار داشت: در بودجه 1401 توزیع اعتبارات محرومیت زدایی زیر نظر فرمانداران در چهار شاخص راه روستایی، آب روستایی، آموزش و بهداشت است.

انتهای پیام/311/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران