پشت‌پرده بازگشت سفرای عربی به لبنان در بحبوحه انتخابات پارلمانی

پشت پرده بازگشت سفرای عربی به لبنان در بحبوحه انتخابات پارلمانی

کشورهای حوزه خلیج فارس در بحبوحه انتخابات پارلمانی لبنان و به‌منظور خالی نگذاشتن عرصه، تصمیم به بازگرداندن سفرایشان به بیروت گرفته‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک دیپلمات کویتی در گفتگو با روزنامه الجریده این کشور اعلام کرد که سفرای کویت و عربستان سعودی طی چند روز آینده به‌عنوان بخشی از تصمیم کشورهای حوزه خلیج فارس جهت حمایت از لبنان و کمک اقتصادی به این کشور، به بیروت باز خواهند گشت.

این دیپلمات کویتی افزود، کشورهای حوزه خلیج فارس معتقدند که خارج شدن از لبنان ممکن است به نتایجی منجر شود که منافع این کشورها را به خطر بیندازد، بنابراین باید از برخی ارزیابی‌های اشتباه دوری شود، به همین دلیل امکان دور شدن از لبنان وجود ندارد به‌ویژه آنکه تحولات بزرگی در داخل لبنان در راه است که این کشور را به بستری برای حضور پررنگ کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل خواهد کرد.

به‌گفته وی، برنامه مشخصی برای آغاز سازوکار حمایت کشورهای حوزه خلیج فارس از لبنان طبق اولویت‌بندی‌ها تدوین شده است که با جنبه‌های بشردوستانه آغاز می‌شود، البته ممکن است این برنامه همراه با کمک‌های اقتصادی برای نجات لبنان از فروپاشی و ورشکستگی نیز باشد که این مسئله وابسته به فضای سیاسی لبنان بعد از انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری این کشور است.

این منبع در پایان تأکید کرد، بازگشت سفرای کشورهای حوزه خلیج فارس به لبنان با یک‌سری تمهیدات سیاسی همراه است و این تمهیدات با جلساتی که در این زمینه برگزار می‌شود، مشخص خواهد شد، به‌ویژه اینکه «ولید البخاری» سفیر عربستان سعودی برنامه‌های مشخصی برای برگزاری مراسم افطار و دیدار با شخصیت‌های لبنانی تعیین کرده است.

بر این اساس دیدار سفیر عربستان سعودی با شخصیت‌های لبنانی از مؤلفه‌های مختلف، ابعاد سیاسی خواهد داشت که مربوط به روند انتخابات پارلمانی این کشور است و عربستان برای حمایت از متحدان و دوستان خود در لبنان و همچنین مرحله بعد از انتخابات و چگونگی بازتولید موازنه‌های سیاسی و توازن قوا در این کشور آماده می‌شود.

تنش‌ میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس به‌ویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که «جورج قرداحی» وزیر اطلاع‌رسانی سابق لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت بود، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد و این جنگ را بیهوده خواند.

قرداحی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن می‌گذرد، باید متوقف شود. آن‌چه یمنی‌ها انجام می‌دهند، حقوق قانونی آن‌ها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج می‌نهم.

در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین و امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، 48 ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد این کشور را ترک کند.

پیش از این کشورهای حوزه خلیج فارس یک سند شامل شروط 12گانه برای لبنان تنظیم کردند که توسط وزیر خارجه کویت به مقامات لبنانی ارائه شد. منابع آگاه لبنانی اعلام کردند، شروط 12گانه‌ای که وزیر خارجه کویت در لبنان حامل آن بود در راستای اجرای برنامه‌ای است که آمریکا و اسرائیل و متحدانشان نتوانستند در جنگ‌های متوالی علیه لبنان تحمیل کنند.

در واقع در صورتی که لبنان بدون هیچ اعتراضی این شروط را اجرا کند مورد تأیید طرف‌های بین‌المللی و کشورهای حوزه خلیج فارس قرار می‌گیرد و به‌ازای موافقت لبنان با این شروط که در واقع به‌معنی چشم‌پوشی از حاکمیت خود است، کشورهای مذکور شاید گامی برای کمک به لبنان بردارند. البته هیچ تعهدی در این زمینه نمی‌دهند و در این میان لبنان باید فقط سر تعظیم فرود آورد و شروط مذکور را اجرا کند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon