راهیان نور امسال در جوار شهدای تازهتفحصشده چگونه گذشت؟
مسئول یادمان معراج شهدای اهواز با تشریح برنامههای متعدد و متنوع در جوار ۷۲ شهید تازهتفحصشده از فعالیت ۲۰۰ خادم الشهدا در معراج طی راهیان نور امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زائران راهیان نور اغلب معراج شهدای اهواز را میشناسند، میعادگاهی برای زیارت شهدای دفاع مقدس. یادمان معراج شهدای اهواز، قرارگاه عملیاتی کمیته جستوجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح است که در سهراهی خرمشهر و در پادگان شهید علی محمودوند قرار دارد. این یادمان محل حضور پیکرهای مطهر و نورانی شهدای تازهتفحصشده است که بعد از ورود به میهن اسلامی به این محل میآیند و آماده اعزام به تهران میشوند. راز آنجایی که پیکرهای مطهر شهدای دوران دفاع مقدس در حسینیه معراج شهدای اهواز حضور دارد، آن است که این محل سالهاست که بسیاری از خانوادههای شهدای مفقود، اولین و آخرین میعادگاه خود را در سفر راهیان نور، معراج میدانند، چهبسا یکی از همین شهدای تازهتفحصشده، آشنا و سفرکرده دیرینِ آنها باشد.
مدتی پیکر مطهر 72 شهید تازهتفحصشده دفاع مقدس در این یادمان قرار داشت و بهانه اصلی حضور زائران راهیان نور در معراج شهدای اهواز بود. این شهدا هشتم اسفند ماه 1400 از طریق مرز شلمچه وارد کشور شدند و پیکر پاکشان مربوط به عملیاتهای والفجر مقدماتی، خیبر، بدر، کربلای5 و تک دشمن هستند و از همان روز در معراج شهدای اهواز زیارتگاه زائران شهدا شدند.
اباذر اسدی، مسئول یادمان معراج شهدای اهواز در گفتگو با تسنیم درباره برنامههای راهیان نور امسال گفت: عمدهترین موضوع در یادمان معراج شهدای اهواز، موضوع تفحص شهداست، حتی فضاسازی یادمان با استفاده از ادوات مهندسی فعال و یا ادوات کشفشده در عملیات تفحص شهدا انجام شده است.
او ادامه داد: حدود 200 خادم برادر و خواهر در سنین بین 17 تا 65 سال در طول دوره راهیان نور در معراج به زائران خدمترسانی میکنند. برنامههای متعدد و متنوعی برای زائران راهیان نور در جوار شهدای تازهتفحصشده تدارک دیده شده است، مثل برپایی نمایشگاههای مختلف و برگزاری ویژه برنامههای خاص.
اسدی با تشریح فعالیت نمایشگاهی یادمان گفت: نمایشگاههای امسال شامل؛ دو نمایشگاه کتاب با قریب به 60 عنوان کتاب دفاع مقدسی و شهدا، نمایشگاه سیره شهید جستوجوگر نور علیرضا گلمحمدی شامل 40 عدد تابلو از شروع فعالیت شهید علیرضا گلمحمدی در تفحص شهدا و شهادت، نمایشگاه قاب ماندگار شامل 60 عدد تابلوعکس دو متر در دو متر از تصاویر ناب عملیات تفحص شهدا که بارکد تصاویر قرار داده شده بود تا زائران با اسکن کردن بارکد موجود روی تصاویر فیلم همان تصویر را مشاهده و دانلود میکردند و نمایشگاه وسایل کشفشده در عملیات تفحص شهدا. نمایشگاه تجسمی «نشانه» نیز با موضوع نحوه تشخیص تفاوت بین پیکرهای مطهر شهدا از اجساد عراقی در قالب ده تابلو با استفاده از تجهیزات و وسایل شهدا و سربازان عراقی برپا شد.
مسئول یادمان معراج شهدای اهواز در مورد ویژهبرنامههای راهیان نور هم توضیحاتی داد و گفت: در ایام برگزاری اردوهای راهیان نور امسال، با توجه به قرار گرفتن دوره راهیان نور در ماه شعبان، ویژهبرنامههای معراج نیز بر این مبنا بود. ویژهبرنامههای متنوع ویژه نیمه شعبان، احیای نیمه شعبان و تحویل سال، مناجات و دعا با حضور سخنرانانی مثل حجة الاسلام ماندگاری، سید حسین آقامیری، حلوائیان، زمانی، اسفندیاری، سلیمانی، استاد میرزامحمدی، سعید شحیطاط، مهدوی ارفع، صادقی واعظ و مداحی سید رضا نریمانی، ابوذر بیوکافی، سید محمود علوی، مهدی سلحشور، مصطفی مروانی، سعید کرمعلی، مجتبی مهدیپور، محمود خزلی و مسعود پیرایش همراه بود.
وی افزود: ویژهبرنامه استقبال از شهدای تازهتفحصشده و تشییع شهدا توسط خادمین، ویژهبرنامه محفل شعر گمنامی با حضور شعرای آیینی، برپایی موکب الشهدا و پذیرایی از زائران شهدا و روایتگری برای کاروانها توسط راویان مستقر در یادمان از دیگر برنامهها بوده است.
اسدی حضور مردم در راهیان نور را باشکوه توصیف کرد و گفت: استقبال زائران راهیان نور از بازدید در معراج شهدای اهواز و حضور در مناطق عملیاتی خیلی خوب بود. با توجه به تعطیلی دوساله سفرهای راهیان نور، انتظار حضور گسترده مردم را نداشتیم اما حجم کاروانها زیاد بود، بهخصوص حضور زائران خودروی شخصی چشمگیر بود.
با انتقال پیکر مطهر شهدای تازهتفحصشده به تهران در واقع برنامههای یادمان معراج شهدای اهواز نیز بخش اصلی خود را پشتسر میگذارد و آماده مسافران بعدی خود خواهد شد.
انتهای پیام/+