دلیلی اصلی نابودی پوشش گیاهی عدم آموزش صحیح توسط نهادهای متولی است
یک کارشناس گیاهشناسی معتقد است که اصلیترین دلیل نابودی پوشش گیاهی در کشور جوامع بومی و افراد کوهنورد نیستند و ایراد اصلی متوجه دستگاههای مسئول در این زمینه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در فصل بهار همواره حضور علاقهمندان در طبیعت بیشتر میشود و شاهد حضور افراد در عرصههای طبیعی هستیم. یکی از موارد بسیار مهمی که در زمان حضور در طبیعت این است که برخورد صحیحی با گونههای گیاهی داشته باشیم و از ریشه کردن و برداشت بیرویه از گونههای ارزشمند طبیعی به ویژه گیاهان دارویی پرهیز کنیم.
در رابطه با این موضوع مجید اسکندری, کارشناس گیاهشناسی با حضور در برنامه مثبت سلامت اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر متولی خاصی برای حفاظت از گیاهان وجود ندارد و در فصل بهار که حضور افراد در طبیعت بیشتر میشود, چالش جدی مواجه انواع گونههای گیاهی در عرصههای طبیعی میشود. به عنوان مثال از ریشه کندن و فروش گیاهان وحشی در بازارهای محلی توسط افراد سودجو به مراتب در این ایام قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: اصلیترین دلیل نابودی پوشش گیاهی در کشور جوامع بومی, افراد کوهنورد نیستند و ایراد اصلی متوجه دستگاههای مسئول است؛ ما در کشور چندین نهاد و سازمان را داریم که زمینه حفاظت از پوششهای گیاهی وظیفه دارند اما متأسفانه هیچ یک از این نهادها وظیفه خود را به ویژه در بحث آموزش شکل درستی انجام ندادهاند. جوامع بومی از سالها پیش از گیاهان برای مصرف شخصی و یا فروش جزئی برداشت میکردند اما با توجه به توسعه شهرها و نابودی اکوسیستمها, پوشش گیاهی و تخریب جنگلها به وسیله ویلاسازی و جادهکشی, مقدار گیاهان بسیار کم شده اما در همین حال مشاهده میکنیم که برداشت از آنها بیشتر شده است.
کارشناس گیاهشناسی بیان کرد: با احتساب این مورد لازم است تا در این مورد هشدار داده شود و آموزش لازم در راستای برداشت منطقی و درست از این منابع به مردم و جوامع محلی داده شود. در این راستا سازمان جنگلها و مراتع به عنوان نهادی که وظیفه حفاظت و برداشت اصولی از جنگلها و مراتع را بر عهده دارد وظیفه دارد تا طبق اساسنامه این سازمان آموزشهای لازم را به مردم و به ویژه مردم بومی بدهد.
اسکندری خاطرنشان کرد: ما در ایران گونههای گیاهی زیادی را داریم که در دنیا بینظیر هستند و از نظر تنوع زیستی جزء 30 کشور اول در جهان هستیم, لذا وظیفه داریم تا با رعایت اصول و آموزش صحیح از این میراث بیبدیل حفاظت کنیم.
انتهای پیام/