مجتهد فاش کرد: نقش عربستان در برکناری منصور هادی از منصب قدرت در یمن

مجتهد فاش کرد: نقش عربستان در برکناری منصور هادی از منصب قدرت در یمن

افشاگر و فعال فضای مجازی عربستانی به برکناری عبد ربه منصور هادی پرداخت و چگونگی استعفای او را تشریح کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، صحنه‌های استعفای ناگهانی «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و تشکیل شورای ریاستی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، اما کاربر «مجتهد» افشاگر و فعال فضای مجازی عربستانی در توئیتی به چگونگی برکناری منصورهادی پرداخته و در آن جزئیاتی از این اتفاقات ارائه داده است.

مجتهد  اعلام کرد : مذاکرات «محمد بن سلمان»  ولیعهد سعودی از بیش از یک سال پیش  با «حوثی‌ها» در مسقط پایتخت عمان  آغاز شد و  ولیعهد سعودی بدون اطلاع دولت مستعفی و شخص منصور هادی با هیئت دولت صنعاء وارد رایزنی و گفت‌وگو شد.

مجتهد ادعا کرد: «محمد بن سلمان در این مذاکرات  از هیئت دولت صنعاء خواست تا در قبال امتیازاتی، آن‌ها نیز امتیاز دهند و با ادامه حملات به خاک عربستان، سعودی‌ها و اماراتی‌ها عقب‌نشینی کنند و با تمامی درخواست‌های هیئت صنعاء از جمله غرامت 100 میلیارد دلاری موافقت کردند، اما در آخر  خواستند تا به این توافقات پوشش یمنی دهند و توافق نهایی را به گفت‌و‌گو با یک تیم یمنی واگذار کنند».

به گفته مجتهد، محمد بن سلمان گمان می‌‌کرد که می‌تواند شورایی را تشکیل دهد و آن را جایگزین منصور هادی کند و از اختیارات اجرایی و قانون‌گذاری برخوردار باشد و بتواند توافق صورت گرفته میان بن سلمان و دولت صنعاء را امضا کند.

وی  در ادامه افزود: رسانه‌های سعودی تلاش کردند تا مذاکرات نمایشی ریاض را منتشر کنند و تعدادی از گروه‌های نزدیک به خود را به ریاض آورد تا به اصطلاح  در خصوص  ترسیم مرحله دوره انتقالی با یکدیگر گفت‌وگو کنند.  درحالی‌که این رایزنی نمایشی صرف بود و بین‌ آن‌ها مشورت و مذاکراتی صورت نگرفت؛ بلکه آن‌ها در هتل‌های مجلل اقامت کردند و در آن‌جا به خوردن و آشامیدن مشغول شدند تا این که شامگاه چهارشنبه ناگهان به همه آن‌ها گفته شد که باید به کاخ سلطنتی  بروند.

مجتهد در ادامه تاکید کرد: این احزاب و وزرای منصور هادی وقتی وارد کاخ سلطنتی شدند به چند اتاق جداگانه فرستاده شدند، سپس نیمه شب منصور هادی به همراه پسرانش ناصر و جلال  را به کاخ آوردند.بعد از آن از منصور هادی خواست تا به تنهایی وارد اتاق محمد بن سلمان برای گفت‌و‌گو و مذاکره با وی شود. پسران منصور هادی نیز به اتاق جداگانه‌ای رفتند.

در این گزارش آمده است که پس از ملاقات عبد ربه با بن سلمان، دروغی از سوی دو طرف صورت گرفت و به حاضران در اتاق‌های خود گفته شد که عبد ربه تصمیم به کناره گیری و تشکیل شورای ریاستی گرفته و از آنها خواست که توصیه‌های خود را با این شورا امضا کنند. بدین ترتیب منصور هادی سند کناره‌گیری وی و همچنین برکناری معاونش و تشکیل شورای ریاستی را امضا کرد.

مجتهد توضیح می‌دهد: «عبد ربه این تصمیم را امضا کرد و ما نمی دانیم که او واقعاً فریب خورده است یا به دلیل ضعف و ناتوانی اش نتوانسته مخالفت خود را اعلام کند».

از سوی دیگر به گفته «مجتهد»، عبد ربه با «علی محسن الاحمر» معاون خود دیدار و با شرمندگی از او به خاطر اتفاقی که افتاده  عذرخواهی کرده است.

مجتهد همچنین نوشت: محمد بن سلمان برای اطمینان یافتن از اینکه منصور هادی که متوجه فریبش شده بود، کاری نخواهد کرد، دو پسرش را گروگان گرفت تا خبر برکناری او همه جا منتشر شود  و مورد استقبال کشورها و سازمان ملل  قرار گیرد.

وی گفت: « عبدربه از محمد بن سلمان خواسته تا امنیت او تضمین شود و مانند رهبران کشورها با او رفتار شود. همچنین منافع مالی برای او و فرزندانش در نظر گرفته شود».

مجتهد در پایان نوشت :«محمد بن سلمان تلاش کرد تا به شکل مساوی ترکیب شورای ریاستی را از شمال و جنوب تقسیم کند، اما امارات  بر آن غلبه کرد و چهار نفر از افراد همسو با خود را وارد شورا کرد، دو نفر از حزب اخوانی الاصلاح و یک نفر از حزب سوسیالیسم و یک نفر نیز از نزدیکان علی عبدالله صالح در این شورا فعالیت دارند».

کناره‌گیری منصورهادی از قدرت در یمن یک هفته پس از آن  صورت گرفت که سازمان ملل متحد در اوایل آوریل 2022 اعلام کرد که طرف‌های بحران یمن با آتش‌بس دو ماهه که از ماه رمضان آغاز می‌شود، موافقت کرده‌اند.

منصور هادی حکمی را برای تشکیل یک شورای رهبری ریاست جمهوری شامل هشت فرمانده نظامی و سیاسی به ریاست رشاد العلیمی و انتقال تمامی اختیارات خود به این شورا صادر کرد. به این ترتیب قدرت به شورای یاد شده منتقل می‌شود و این شورا مسؤولیت‌های دوره انتقالی را بر عهده دارد.

رئیس جمهور مستعفی یمن علت این تصمیم را تکمیل اجرای ماموریت‌های مرحله انتقالی عنوان کرد.

رئیس جمهور مستعفی یمن در بیانیه‌ای درباره این انتقال قدرت گفت: «به موجب این اعلامیه، کلیه اختیارات خود را به صورت غیر قابل بازگشت به شورای رهبری ریاست جمهوری طبق قانون اساسی، طرح ابتکار خلیج فارس و سازوکار اجرایی آن تفویض می‌کنم».

هفت عضو دیگر این شورا سلطان علی العراده، طارق محمد صالح، عبدالرحمان ابو زرعه، عبدالله العلیمی باوزیر، عثمان حسین مجلی، عیدروس قاسم الزبیدی و فرج سالمین البحسنی هستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان