ارزآوری ۱.۵ میلیون دلاری خاویار در استان فارس/ مزیت مهمی که اقتصاد مردم را شکوفا می‌کند


ارزآوری 1.5 میلیون دلاری خاویار در استان فارس/ مزیت مهمی که اقتصاد مردم را شکوفا می‌کند

گروه استان‌ها_ ارزش دلاری صادرات خاویار استان فارس در سال گذشته ۱.۵ میلیون دلار بوده که عمده آن به روسیه و بخش از آن نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، شیلات و آبزیان از ظرفیت‌های مهم در بحث تامین امنیت غذایی پایدار و اشتغالزایی در کشور به شمار می‌رود  هر چند که به گفته مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان فارس "به دلیل منابع آبی محدود" امکان اضافه شدن سرمایه جدید به این بخش در استان نیست اما استان فارس در حال حاضر جز استان‌های پیشگام در صنعت تکثیر ماهیان سردآبی است.  

علی فلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در سال گذشته در تکثیر ماهیان سردابی در استان فارس 23 واحد فعال بوده که 47 میلیون قطعه بچه ماهی تولید کرده‌اند، اظهار داشت: بخشی از این تولیدات برای رفع نیاز استان و بخشی نیز به خارج از استان ارسال شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 150 تن گوشت خاویار و 850 کیلوگرم خاویار در استان فارس تولید شده است، گفت: سال گذشته ارزش دلاری صادرات خاویار فارس 1.5 میلیون دلار بوده که عمده آن به روسیه و بخش از آن نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

به گفته مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی فارس سال گذشته در مجموع 12 هزار و 437 تن آبزی در فارس تولید شده که شامل 1583 تن ماهی گرمابی،  416 تن ماهی‌ریزی در منابع آبی مثل سدها، 150 تن خاویار و 10 هزار و 333 تن ماهی نیز در 158 استخرهای ذخیره سردابی استان بوده و در 36 واحد تولید ماهی زینتی استان نیز 14 میلیون قطعه ماهی زینتی تولید شده است.

وی با بیان اینکه استان فارس در تولید ماهیان سردابی در کل کشور رتبه هفتم، در حوزه تولید ماهیان زینتی رتبه چهارم و در تولید خاویار در استان‌های غیرساحلی رتبه اول را دارد، گفت: 1341 نفر هم اشتغال‌زایی در حوزه آبزی‌پروری داشتیم.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مراکز تکثیر ماهی فارس به دلیل سیاست‌‌هایی که برای واردات تخم ماهی چشم‌زده اعمال می‌شد غیرفعال بودند و اما با واردات از طریق ارز آزاد و حمایت‌هایی که در داخل استان انجام شد این واحدهای جان دوباره گرفتند دوباره به چرخه تولید بازگشتند.

به گفته فلاحی از آنجا که منابع آبی استان فارس محدود است اگر کسی بخواهد در حوزه تکثیر ماهی فعالیت کند سازمان منابع آب و محیط زیست اجازه فعالیت آبزی‌پروری نمی‌دهند و در توضیح می‌افزاید: از آنجا که منابع آبی موجود، بالادست سدهای آب شرب قرار دارد این محدودیت وجود دارد و سرمایه جدیدی نمی‌تواند به این مجموعه اضافه شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان نیز چندی پیش در نشست شورای آب فارس گفته بود: فارس استانی است که به دلیل مدیریت‌های ضعیف، منابع آبی خود را از دست داده، به اعتقاد ابراهیم عزیزی دولت با توجه به منابع مالی محدود قادر نیست تنش آبی استان را حل کند و چاره کار، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است؛ بنابراین وقتی بخش خصوصی وارد عرصه می‌شود نباید دست و پای او را ببندیم و به طرق مختلف برایش مانع ایجاد کنیم.

به گفته عزیزی نیاز آبی شهرستان شیراز در آینده 250میلیون متر مکعب است و این در حالی است که با خط اول و دوم از سد درود زن تنها 60 میلیون لیتر مکعب آب می‌توان به این شهرستان آورد بنابراین باید روی انتقال آب از خلیج فارس متمرکز شویم و این کار با کمک بخش خصوصی در حال انجام است و باید همه کمک کنند تا بتوانیم خط دوم را نیز به کمک اصفهانی‌ها اجرا کنیم.

انتهای پیام/422/ن/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon