سازمان زمین‌شناسی با استحصال آب ژرف مخالف است

سازمان زمین‌شناسی با استحصال آب ژرف مخالف است

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گفت: برای حل بحران آب کشور اخیراً در ایران به‌دنبال اکتشاف آب‌های ژرف رفته‌ایم که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با موضوع مخالف است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط‌ عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، صبح امروز آقایان Jesper Vahr سفیر کشور دانمارک, مهمان دکتر علیرضا شهیدی, رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی بود. در این دیدار تفاهم‌نامه علمی و فنی به امضای دکتر علیرضا شهیدی و آقای Bjorn Kaare Jensen مشاور رئیس سازمان زمین‌شناسی دانمارک و گرینلند رسید.

علیرضا شهیدی در این دیدار در رابطه با مخاطرات زمینی که ایران را تهدید می‌کند, اظهار کرد: در ایران مخاطرات طبیعی بسیار زیادی وجود دارد و حدود 34 موضوع مخاطره طبیعی در ایران شناسایی شده‌اند که یکی از مهمترین آنها زلزله است که متأسفانه هر 10 تا 15 سال یک‌بار یک زلزله با بزرگی 6.5 ریشتر در ایران اتفاق می‌افتد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها زمین‌لرزه بم در سال 2004 بود که متأسفانه حدود 40 هزار نفر از هموطنان ما در این حادثه کشته شدند.

وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی یکی دیگر از مخاطرات است که اخیراً ایران را تهدید می‌کند و به‌واسطه تغییرات اقلیمی که جزو مهم‌ترین بلایای طبیعی جهانی است در ایران نیز شاهد بروز مخاطرات دیگری هستیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی با بیان این‌که ایران حدود 15 سال است که دچار پدیده خشکسالی شده است و به‌نظر می‌رسد تا سال‌های آینده هم این موضوع ادامه داشته باشد، گفت: بر اساس نقشه تنش آبی دنیا تا سال 2030 ایران جزو کشورهای پرتنش در بحث آب خواهد بود و به‌خاطر پدیده خشکسالی در بسیاری مناطق ایران برای تأمین آب از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با اشاره به این‌که در ایران حدود 608 دشت وجود دارد که بیش از 400 دشت در وضعیت بحرانی قرار دارند، اضافه کرد: موضوع فرونشست یکی از مهم‌ترین پدیده‌هایی است که ایران با آن مواجه است و از آن به‌عنوان زلزله خاموش یاد می‌شود و در زمان حاضر در اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای مرکزی ایران سالانه به‌طور میانگین حدود 17 سانتی‌متر فرونشست مشاهده شده است و بروز خشکسالی‌های شدید موجب کاهش آب مخازن زیرزمینی و بروز ترک‌های گسترده در سطح دشت‌ها و همچنین خشک شدن بسیاری از مناطق مرکزی ایران شده است و موجب شده است با کاهش مراکز جمعیتی مواجه شویم.

وی تصریح کرد: بروز سیل به‌عنوان یکی دیگر از مخاطرات موجود در ایران به‌دنبال تغییرات اقلیمی است که با ایجاد سیل ما با دو مخاطره دیگر از جمله  زمین‌لغزش و تخریب خاک‌های حاصل‌خیز مواجه می‌شویم.

معاون وزیر صمت با ابراز این‌که برای تأمین آب در ایران از آب‌های کارْسْت بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: حدود 11 درصد از سطح کشور دارای پتانسیل آب کارست است که این میزان درصد قادر به تولید حدود 10 میلیارد مترمکعب آب است.

شهیدی افزود: مصرف آب ایران حدود 100 میلیارد مترمکعب است که از این مقدار حدود 3 درصد برای صنعت، 8 درصد برای شرب و حدود 89 درصد در کشاورزی مصرف می‌شود. متأسفانه در ایران کشاورزی به‌صورت سنتی است که باعث می‌شود آب خود را به‌راحتی از دست بدهیم. اخیراً در ایران به‌دنبال اکتشاف آب‌های ژرف هستند که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با موضوع مخالف است.

به گزارش تسنیم؛ تفاهم‌‌نامه مذکور توسعه مناسبات و فعالیت‌های زمین‌شناسی دوجانبه در زمینه‌های مخاطرات زمین‌شناسی شامل زمین‌ساخت فعال و زمین‌لرزه، فرونشست زمین و زمین‌لغزش, تغییرات اقلیمی، خشکسالی و سیل شدید و طوفان‌های گردوغبار و ریزگردها, پیشرفت در مطالعات هیدروژئولوژی شامل مطالعات ایزوتوپی و مطالعات عناصر ردیاب, اکتشاف و مدیریت منابع آب با استفاده از ژئوفیزیک از جمله نظارت بر نوسانات آب‌های زیرزمینی، مدل‌سازی مخازن و استخراج منابع آب جایگزین مانند منابع آب‌های عمیق, همچنین پیشرفت در تهیه نقشه زمین‌شناسی کاربردی از جمله سنجش از دور، پایش ژئوفیزیکی و مدل‌سازی محیط زیست و سامانه‌های هشدار سریع, مطالعات آب‌های زیرزمینی و چشمه‌های آب گرم مربوط به پیش‌بینی زمین‌لرزه و آتشفشان و تجارب مدیریتی و مطالعات زمین‌شناسی زیست‌محیطی و زمین‌شناسی پزشکی را در دستور کار دارد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon