رشد دوبرابری تامین آب خوزستان از طریق طرح غدیر تا تیرماه
استاندار خوزستان درباره طرح غدیر آبرسانی به خوزستان گفت: در سال ۱۴۰۰ آب شرب ۱۱۰۱ روستا در استان تامین شد و آبی مطمئن، پایدار و با کیفیت در اختیار ۴۳۰ هزار نفر قرار گرفت و این طرح در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه مییابد و ۱۱۸۹ روستا تحت پوشش این طرح خواهند آمد.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، چهارمین جلسه بررسی مسائل مربوط به مشکلات آب استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد صبح امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار و گزارشی از پیشرفت طرحها و پروژههای مصوب از جمله رشد دوبرابری تامین آب از طریق طرح غدیر تا تیرماه ارائه شد.
محمد مخبر در این جلسه با اشاره به اقدامات و برنامههای دولت و وزارت نیرو در خصوص اجرای طرحهای کوتاهمدت برای حل مشکلات آبی استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد، بر اهتمام و عزم جدی دولت برای رفع مشکلات آبی در استانهای مرتبط با حوزه زایندهرود تاکید کرد.
در این جلسه که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، استانداران استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد و همچنین مسئولان دستگاههای مربوطه و استانی حضور داشتند، وزارت نیرو گزارشی از پیشرفت پروژههای طرحهای مرتبط با حل مشکل آبی این استانها ارائه کرد.
براساس این گزارش تکمیل و تصویب طرح جامع مدیریت منابع آب شرب با پیشرف فیزیکی بالای 40 درصد، تکمیل سد غدیر (باباحیدر) و اجرای خط انتقال آب با پیشرفت فیزیکی بالای 45 درصد در استان چهارمحال و بختیاری، تکمیل عملیات آبرسانی به 702 روستای استان خوزستان با پیشرفت فیزیکی بالای 40 درصد، اجرای طرحهای فاضلاب خوزستان با اولویت فاضلاب شهر اهواز و تکمیل پروژه ارتقاء کمی و کیفی سامانه غدیر در استان خوزستان، اجرای فاز اول سامانه آبرسانی به شهرهای استان اصفهان ( طرح اضطراری با پیشرفت بالای 95 درصد)، پرداخت هزینه مابه ازای تامین پایدار آب صنعت با سازوکار کارگروه سازگاری با کمآبی با پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در استان اصفهان، اجرای طرح انتقال آب از دریا برای تامین آب صنایع با پیشرفت فیزیکی 65 درصد در استان یزد و افزایش ظرفیت ذخیرهسازی از طریق تکمیل مخازن آب شرب از جمله برنامهها و راهکارهای کوتاهمدتی است که برای این استانها در طی ماههای گذشته و در دولت سیزدهم با همت وزارت نیرو و استانداران این استانها اجرایی و عملیاتی شده است.
گفتنی است ارتقاء تابآوری و پایداری آب شرب از طریق بازتخصیص صنعت، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی از طریق تکمیل مخازن آب شرب، اجرای طرح انتقال آب از دریا برای تامین آب صنایع، تکمیل و تصویب طرح جامع مدیریت منابع آب شرب، تکمیل سدهای نیمهتمام و اجرای خط انتقال آب به مناطق دارای مشکل آبی از جمله طرحهایی بود که در خصوص حل کوتاهمدت مشکلات کمآبی این استانها در این جلسه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه همچنین پس از ارائه گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات برای حل کوتاهمدت مشکلات کمآبی استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد، در خصوص نحوه تامین مالی پروژههای کوتاهمدت تعدیل مشکلات کمآبی این استانها بحث، بررسی و تصمیمگیری شد.
گفتنی است در ادامه این جلسه استانداران استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد گزارشی از روند تکمیل و چگونگی پیشرفت طرحها و برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت دولت برای رفع مشکلات آبی استانهای خود را ارائه کردند.
استاندار خوزستان: تامین آب در طرح غدیر تا تیرماه دوبرابر میشود
استاندار خوزستان در این جلسه از رفع مشکلات و مسائل حاد مرتبط با آب شرب این استان در ماههای اخیر خبر داد و گفت: خوشبختانه با اقدامات دولت سیزدهم، تنشهای مرتبط با آب شرب و دفع فاضلاب در این استان تا حدی مرتفع شده و پروژههای آبرسانی به شهرها و روستاها نیز از پیشرفت خوبی برخوردار بودهاند.
صادق خلیلیان در خصوص میزان پیشرفت پروژههای آبرسانی استان خوزستان اظهار داشت: با رویکار آمدن دولت سیزدهم، ظرف 6 ـ 7 ماه اخیر اقدامات خوبی در زمینه آب آشامیدنی و توسعه شبکه دفع فاضلاب در استان خوزستان به انجام رسیده است.
وی افزود: یکی از مهمترین پروژهها در این زمینه، اجرای طرح اضطراری شبکه دفع فاضلاب اهواز بود که به نحو مطلوب پیگیری شد و توانست بخشی از مشکل فاضلاب اهواز که طی دو سه سال اخیر شاهد آن بودیم را مرتفع کند. البته برنامه زمانبندی اجرای این پروژه دو ساله است و طی این مدت طرح دفع فاضلاب اهواز به طور کامل اجرایی خواهد شد.
استاندار خوزستان تکمیل طرح آبرسانی غدیر را از دیگر اقدامات صورت گرفته طی مدت اخیر برشمرد و افزود: این طرح آب شرب مورد نیاز 52 درصد از جمعیت شهرها و روستاهای استان خوزستان را تامین میکند. خوشبختانه این پروژه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و در این راستا طرح فوقالعادهای را دنبال کردهایم که بتوانیم تامین 10 متر مکعب آب در ثانیه را به 20 متر مکعب در ثانیه برسانیم.
خلیلیان ادامه داد: البته این طرح در افق 25 ساله یعنی تا سال 1425 قرار است به 25 متر مکعب در ثانیه برسد اما تا زمان رسیدن به آن نقطه، اجرای طرح اضطراری میتواند تامین آب را تا تیرماه به 20 متر مکعب در ثانیه برساند.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح میزان شوری آب 50 درصد کاهش یافته و کیفیت آب تا دو برابر بهتر شده است.
استاندار خوزستان طرح آبرسانی به روستاهای استان را از دیگر پروژههای مهم در دست اقدام عنوان کرد و گفت: در سال 1400 آب شرب مورد نیاز 1101 روستا در استان تامین شد و آبی مطمئن، پایدار و با کیفیت در اختیار 430 هزار نفر از ساکنین روستاها قرار گرفت.
وی افزود: این طرح قرار است در سال 1401 نیز ادامه پیدا کند و 1189 روستا تحت پوشش این طرح خواهند آمد و به این ترتیب بخش عمدهای از روستاییان عزیز استان از آب آشامیدنی مطلوب برخوردار خواهند شد. البته مشکل آب شرب به طور کامل برطرف نمیشود اما تا حد زیادی مسائل کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با یادآوری تنش آبی در پاییز سال گذشته و پایین بودن میزان آب پشت سدها خاطر نشان کرد: برای رفع این مشکل ناچار شدیم در استان تغییر الگوی کشت ایجاد کنیم و کشت کلزا و چغندر قند که باید در مهر ماه کشت میشد را کاهش دادیم و کشت گندم مورد حمایت قرار گرفت و به این ترتیب توانستیم مصرف آب را دو ماه به تاخیر بیاندازیم و کل مصرف آب کاهش پیدا کرد که این امر کمک شایانی برای عبور از تنش آب در پاییز سال گذشته بود و امیدواریم با شروع برداشت گندم بتوانیم حداقل یک میلیون تن و تا یک میلیون و 200 هزار تن گندم تحویل دولت بدهیم.
انتهای پیام/