بناهای تاریخی و تفرجگاهی گردشگری استان مرکزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود


بناهای تاریخی و تفرجگاهی گردشگری استان مرکزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

گروه استان‌ها - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان اینکه بناهای تاریخی و تفرجگاهی گردشگری استان مرکزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود گفت: ۵ بنای تاریخی و یک تفرجگاه در اولویت واگذاری به بخش خصوصی قرار گرفت.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک،امروزه صنعت گردشگری بخشی تفکیک‌ناپذیر از اقتصاد کلان کشورها ست و نقش عمده‌ای در رشد و توسعه ‏اقتصادی، اشتغالزایی و تولید دارد.

‏بناها و اماکن تاریخی، بخشی از این میراث ماندگار و کهن محسوب می‌شوند که فرصت‌های بسیاری را پیش روی هر منطقه قرار ‏می‌دهند. در این میان استان مرکزی هم به عنوان یکی از خاستگاه‌های تاریخ و تمدن کشور تنوع بی نظیری از بناها و اماکن ‏تاریخی را دل خود جای داده است.

 این بناها در شرایط موجود استان فرصتی بی‌نظیر برای توسعه فرهنگی، اقتصادی  و اجتماعی آن هستند که استفاده از این فرصت‌ها هم زمانی امکان‌پذیر است که بخش خصوصی به کمک بخش دولتی ‏بیاید و ظرفیت های بالقوه این بخش را به بالفعل تبدیل کند.

از آنجا که استان مرکزی با وجود ظرفیت‌های گسترده در زمینه بناهای تاریخی و گردشگری همچنان در حوزه گردشگری آن طور که باید شناخته شده نیست اهمیت فعالیت بخش خصوصی در حوزه گردشگری آن دوچندان است و باید متولیان گردشگردی در راستای جذب بخش خصوصی برای فعالیت در این حوزه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.

مصطفی مرزبان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این باره گفت: در راستای افزایش فعالیت بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان، بناهای تاریخی کاروانسرای کهک شهرستان دلیجان، کاروانسرای خشکه‌رود شهرستان ساوه، درمانگاه تاریخی دهنو شهرستان خنداب، خانه تاریخی معتمدالایاله، آسیاب جفتی شهرستان آشتیان و کمپ گردشگری بلاغ حک شهرستان شازند در قالب طرح بررسی و شناسایی پروژه‌های نیمه‌تمام دولتی از طریق اولویت‌بندی به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

وی افزود: اولویت‌بندی واگذاری بناهای فوق بر اساس شاخص‌های تعیین شده با نظیر کیفیت اجرای پروژه، کاهش هزینه‌های چرخش عمر پروژه، تخصیص ریسک بهتر، ایجاد درآمدهای ثانویه، کیفیت ارائه خدمات بهتر، ایجاد اشتغال مستقیم و میزان جامعه تحت پوشش انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: کاربری این بناها پس از مرمت و احیای گردشگری اقامتی‌-پذیرایی  و یا فرهنگی تعیین می‌شود.

مرزبان بیان کرد: حفاظت از این آثار و نظارت بر نحوه بهره‌برداری آنها پس از واگذاری برعهده اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی است و با سرمایه بخش خصوص مرمت و احیا می‌شوند.

انتهای پیام/712/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon