کاشان گرفتار ‌خشکسالی شد/ بارندگی‌ها ‌۴۰ درصد کاهش یافت


کاشان گرفتار ‌خشکسالی شد/ بارندگی‌ها ‌40 درصد کاهش یافت

گروه استان‌ها ـ کاشان گرفتار در ورطه خشکسالی شده است به نحوی که میزان بارندگی نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   کاشان ، کمبود منابع آبی در منطقه کاشان موجب بروز خشکسالی شده است در حالی که مصرف آب متناسب با نوع بارش و نوزلات آسمانی نبوده و همین موضوع آثار سوء را به دنبال داشته است.

یکی از این آثار سوء پیدایش فروچاله و فرونشست در دشت کاشان بوده است که به نوعی "زلزله خاموش" تلقی می‌شود و این موضوع زنگ هشداری برای مردم و مسئولان در شهرستان کاشان تلقی می‌شود.

مدیریت آب در دستور کار است
جواد مزروعی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به خشکسالی و کمبود آب در منطقه اظهار داشت: اجرای طرح‌های بهینه آب از جمله طرح‌هایی است که در دستور کار قرار گرفته است به نحوی که در بخش مصرف خانگی فرهنگ‌سازی در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب مد نظر قرار گرفته است.

وی ضمن اشاره به جلوگیری از صنایع آب بر در منطقه کاشان افزود: در حوزه کشاورزی نیز تغییر الگوی کِشت و کاشت گیاهان کم آب بر در دستور کار قرار گرفته است و ایجاد گلخانه‌ها نیز خود در کاهش مصرف آب کمک شایانی کرده است و از طرفی نصب کنتورهای هوشمند و تعادل بخشی نیز از جمله اقدامات صورت گرفته است.

مسئول مرکز مدیریت بحران شهرستان کاشان ضمن اشاره به حذف آب شرب در بخش آبیاری فضای سبز ابراز داشت: در همین راستا از پوشش‌های گیاهی کم آب بر استفاده شده است و از سوی دیگر نیز طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به منظور جبران کمبود منابع آبی سفره های آب زیرزمینی اجرا شده است.

وی ضمن اشاره به مباحث سیستم حفاظت شبکه‌های آب، برق و گاز است، گفت: در برخی خیابان‌ها ریزش‌هایی در درون آنان شاهد بوده که ما ریزش قنوات و چاه‌ها را در این شرایط متصور هستیم و این اتفاق ناشی از فرونشست در دشت کاشان است و از این رو خطر فرونشست در بخش مرکزی کمتر است در حالی که در بخش‌های یزدل، مشکات، فینین، لتحر و غیره بیشتر است.

مزروعی ضمن اشاره به شکاف‌ها با چندین کیلومتر و عمق بیش از پنج متر تصریح کرد: فرونشست به منزله زلزله خاموش است و این فروچاله‌ها به منزله هشدار است و از این رو لازم است مردم و مسئولان با همکاری یکدیگر نسبت به جلوگیزی از عدم گسترش این فروچاله ها و فرونشست ها اقدام کنند.

تاکنون 71 میلیمتر بارندگی ثبت شده

محمدرضا اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ما در فروردین ماه شرایط ویژه‌ای را تجربه می‌کنیم به نحوی که طی 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه در فروردین امسال دمای بالای 35 درجه سانتی‌گراد را تجربه می‌کنیم، افزود: در کنار آن محدودیت بارندگی‌ها را داریم به نحوی که در سال آبی تا به الان 71 میلی‌متر بارندگی بیشتر به ثبت نرسیده است که نسبت به میانگین بلندمدت کاهش 40 درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل آبفا کاشان ضمن اشاره به تنش آبی در این منطقه ابراز داشت: ما امروز بیش از پیش به فرهنگ‌سازی نیاز داریم چراکه متوسط دما بین نیم تا دو درجه افزایش دما داریم و از این رو به ازای هر درجه افزایش دما پنج درصد مصرف آب افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در این شرایط حداکثر 10 درصد مصرف آب در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش دارد، گفت: متوسط مصرف آب در کاشان حدود 200 لیتر است و قطعا در تابستان تا 400 لیتر می‌رسد و صرفه جویی در مصرف آب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

اسدی ضمن اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه در فرهنگ‌سازی و ارتقاء سطح آگاهی شهروندان تصریح کرد: در سال گذشته در قسمت شهری 12 میلیون لیتر به مخازن ذخیره آب اضافه شده و در بخش روستایی این عدد به دو میلیون و 250 لیتر رسیده است.

وی ضمن اشاره به نقش تاثیرگذار مخازن ذخیره آب در زمان تنش آبی تاکید کرد: اگر مخازن ذخیره آب نبودند قطعا سال گذشته در تامین آب با مشکل برخورد می‌کردیم در حالی که 40 کیلومتر اصلاح شبکه آبرسانی نیز صورت گرفت و این اقدامات در بخش روستایی نمود بیشتری پیدا کرد و 49 کیلومتر توسعه شبکه آبرسانی داشتیم.

این در حالی است که محمدمهدی شریفی در گفت‌وگو  با خبرنگار تسنیم در کاشان با بیان اینکه بحران امروز کاشان، بحران آب است، افزود: اگر 10 درصد از آب‌های ورودی به کاشان را نگه داریم مشکل آب کاشان برطرف می شود و از مهمترین پروژه‌ها در این زمینه اجرای پروژه‌های آبخیزداری است که باعث می شود از هدر رفت آب جلوگیری شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان با بیان اینکه 70 درصد از منطقه کاشان مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: در مناطق مطالعه شده میزان اعتبار برای پروژه‌های آبخیزداری که لازم است اجرا شود 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و از این رو به سمت پروژه های مشارکتی روی آوردیم و برخی خیران در این زمینه ورود پیدا کردند.

انتهای پیام/801/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon