آفت ملخ مراکشی در کازرون مشاهده شد/ پیشبینی مبارزه با این آفت در ۲ هزار هکتار از اراضی
گروه استانها_ آفت ملخ مراکشی در تالاب پریشان و مزارع اطراف آن طغیان کرده و از روز گذشته مبارزه با این آفت شروع شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، "ملخ مراکشی" از مهمترین گونههای ملخ زیانآور در ایران است که ابتدا به گیاهان مرتعی و سپس مزارع غلات و صیفی آسیب وارد میکند. این آفت برعکس "ملخ صحرایی" که یک گونه مهاجر است، آفتی بومی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از مشاهده ملخهای مراکشی در بستر تالاب پریشان خبر داده و گفته است: نخستین دستجات این ملخ روز گذشته به صورت پوره و ملخ بالغ وارد مزارع غلات حاشیه تالاب پریشان شده است.
به گفته حمید رشیدی بستر تالاب پریشان به دلیل موقعیت جغرافیایی و نوع بافت خاک، محل مناسبی برای تخمریزی و رشد ملخ مراکشی است که تاخیر در سمپاشی و کانونکوبی موجب بالدار شدن ملخها و حمله آنها به مزارع و تخریب همه گیاهان میشود.
آنطور که رشیدی عنوان کرده است: تمهیدات لازم برای مبارزه و کنترل آفت ملخ در شهرستان کازرون انجام و برای ردیابی عملکرد این گونه ملخ به مزارع کشاورزی، 3 تیم پایش تشکیل شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از کشاورزان، دامداران و زنبورداران درخواست کرد که علاوه بر سرکشی روزانه به مزارع و باغها، به مراتع و علفزارهای مجاور نیز سرکشی کنند و به محض مشاهده آفت در اسرع وقت، به مراکز جهاد کشاورزی محل سکونت خود اطلاع دهند.
تاکنون گزارشی از مشاهده "ملخ صحرایی" در فارس دریافت نشده است
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه تاکنون گزارشی از مشاهده "ملخ صحرایی" ( ملخ مهاجر) در این استان دریافت نشده است، گفت: پوره "ملخ مراکشی" در تالاب پریشان و مزارع حاشیه آن در شهرستان کازرون طغیان کرده و کار مبارزه آغاز شده است.
جاوید عباسی با اشاره به اینکه کانونکوبی و جلوگیری از هجوم این آفت به سایر مزارع از شامگاه بیست و سوم فروردین ماه شروع شده است، تصریح کرد: پیشبینی میشود مبارزه با "ملخ مراکشی" در سطح 2 هزار هکتار صورت گیرد.
به گفته عباسی آفت مذکور ملخ بومی است که به احتمال زیاد به علت رطوبت مناسب کف دریاچه به صورت دورهای طغیان کرده و به علت خشکی مراتع، به سمت مزارع هجوم میآورد.
عباسی با تاکید بر اینکه کشاورزان در سایر شهرستانها در صورت مشاهده حشرات بالغ و پوره سنین مختلف ملخ مراکشی در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاعرسانی کنند، گفت: تجهیزات و امکانات لازم به منظور مبارزه سریع در آمادگاه استان فارس وجود دارد و در صورت نیاز به شهرستانهای درگیر ارسال میشود.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از پایش کانونهای مناسب رشد و نمو ملخ مراکشی و سایر ملخها خبر داد.
انتهای پیام/422/ی