ورود یک میلیون بیمار بین‌المللی به ایران/ کاهش ۷۰ درصدی گردشگری سلامت در پی شیوع کرونا


ورود یک میلیون بیمار بین‌المللی به ایران/ کاهش 70 درصدی گردشگری سلامت در پی شیوع کرونا

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به ورود سالانه یک میلیون بیمار از کشورهای خارجی به ایران از کاهش ۷۰ درصدی گردشگری سلامت در پی شیوع کرونا در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدرضا ترجمان، رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت در نشست خبری نخستین کنفرانس نمایشگاه بین المللی گردشگری سلامت (بسکی) در تهران اظهار داشت: جایگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه گردشگری سلامت از نظر پتانسیل بسیار مناسب است اما از نظر عملکرد نیاز به تامل و کار بیشتری دارد و در این زمینه رقبای منطقه‌ای و آسیایی کار را مبتنی بر برنامه‌ریزی دقیق دنبال می‌کنند و امیدواریم جایگاه مناسبی برای ایران در گردشگری سلامت کسب شود.

وی افزود: گردشگری درمانی نیازمند فعالسازی، راه‌اندازی و به جریان انداختن مراکز تشخیصی و درمانی مناسب است که بیمارستان بسکی یکی از این مراکز است.

رتبه 46 ایران در گردشگری سلامت در جهان

وی درباره جایگاه ایران در گردشگری سلامت در جهان گفت: بر اساس گزارش سال 2020، ایران از میان 110 کشور، رتبه 46 را در گردشگری سلامت کسب کرده است.

ارزآوری 5000 دلاری توریست درمانی برای کشور

وی درباره ارزآوری گردشگری سلامت تصریح کرد: یک توریست معمولی غیردرمانی میانگین 840 دلار در کشورهزینه می‌کند اما یک توریست درمانی بین 3000 تا 5000 دلار ارز آوری برای کشور دارد. اگر 200 هزار گردشگر درمانی وارد کشور شوند یک میلیارد دلار ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

ورود یک میلیون بیمار خارجی به ایران

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت با بیان این‌که بیش از یک میلیون گردشگر درمانی وارد کشور می‌شوند که حدود نیمی از آن‌ها از طریق دلال‌ها وارد کشور می‌شوند، بیان داشت: 80 درصد مراجعات گردشگری درمانی مربوط به کشورهای همسایه بالاخص افغانستان و عراق است. روابط قومی، مذهبی و فرهنگی عمیقی بین کشور ما و کشورهای منطقه وجود دارد و همین امر باعث ورود بسیاری از گردشگران به کشور می‌شود‌.

وی افزود: در کشورمان 200 مرکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌الملل در حال فعالیت هستند‌.

کاهش 70 درصدی گردشگری سلامت در ایران در پی شیوع کرونا

ترجمان در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر تأثیر کرونا بر گردشگری سلامت در ایران تصریح کرد: مقاله ای در سال 2020 منتشر شده که عنوان کرده 73 درصد افت در گردشگری در دنیا به دلیل کرونا اتفاق افتاده است، در آسیا سهم افت بیشتر بوده زیرا یکی از قطب‌های گردشگری سلامت دنیا است و این مقدار در آسیا 79 درصد بوده است. کشور ما نیز در حدود 70 درصد کاهش گردشگری سلامت در دوران شیوع کرونا را تجربه کرده است.

حرکت بیمارستانها در جهان از درمان محوری به سوی سلامت محوری

در ادامه سید حسن طباطبائی، دبیر علمی رویداد بسکی با بیان این‌که بیمارستان‌ها در سطح جهان از درمان‌محوری به سمت سلامت‌محوری در حال پیشروی هستند و بیمارستان بسکی نیز در این زمینه پیشرو است، گفت: در نخستین کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت و طبیعت‌گردی دکتر بسکی با توجه به اهمیت این رویداد، بر آنیم تا با همکاری و پشتیبانی اساتید و متخصصین مجرب ملی، منطقه‌ای و بین المللی این حوزه یک سری نشست های تخصصی، کارگاه های آموزشی برای فعالین و کارشناسان، مدیران و مسئولین گردشگری سلامت، طبیعت گردی و محیط زیست برگزار کنیم.

توسعه صنعت گردشگری سلامت با برپایی نمایشگاه‌ها

در ادامه این نشست خبری بهزاد شجاعی، دبیر اجرائی کنفرانس نمایشگاه بسکی درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه‌هایی با موضوع گردشگری سلامت بیان کرد: برپایی نمایشگاه‌ها به ویژه در سطوح منطقه‌ای و بین المللی از جنبه‌های مختلف موجب پویایی اقتصاد بومی و کمک به توسعه و رونق صنعت گردشگری و حفظ و ارتقاء سطح اشتغال ملی می‌شود.

وی افزود: هدف از برگزارى چنین نمایشگاه هایی، تقویت و توسعه صنعت گردشگرى و تاثیرگذارى آن در اقتصاد کلان کشور و افزایش اشتغال در کشور است. همچنین رابطه متقابلی بین برپایی نمایشگاه‌ها و توسعه گردشگری وتوریسم بازرگانی وجود دارد و نشان می‌دهد که برپایی یک نمایشگاه به طور مستقیم تعداد زیادی گردشگر را به خود جذب می‌کند و منجر به رونق اقتصادی در منطقه می‌شود.

در ادامه نیز بهناز بسکی، رئیس شورای سیاستگذاری نخستین کنفرانس این نمایشگاه گردشگری سلامت و طبیعت گردی اظهار کرد: ما براین باور هستیم که گردهمایی و هم‌اندیشی ظرفیت‌های پزشکی، سلامت، طبیعت گردی و دوست‌داران محیط زیست برای فعالین حوزه گردشگری سلامت، می‌تواند انگیزه کافی برای حضور در کنفرانس نمایشگاه دکتر بسکی و شناخت پتانسیل‌های موجود برای بازار مخاطبین فراهم کند. این امر می‌تواند به ایجاد بستری مناسب برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، شناخت پزشکان معتبر، بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، هتل‌ها، انجمن‌ها،شرکت‌ها، راهنمایان تور و آژانس‌های فعال در حوزه گردشگری سلامت و طبیعت گردی کمک شایانی کند.

وی افزود: کشورهایی مانند تایلند، مکزیک، هند، ترکیه و امارات امروزه مقاصد جذاب گردشگر سلامت دنیا محسوب می‌شوند اما در این میان ایران به دلایل متعددی مزیت‌های رقابتی و پتانسیل بالایی در زمینه جذب گردشگر درمانی و سلامت دارد که متأسفانه چندان به آن‌ها اهمیت داده نمی‌شود.

گفتنی است نخستین کنفرانس نمایشگاه بین‌المللی گردشگری سلامت طبیعت گردی و طبیعت درمانی بسکی 24 تا 27 خرداد سال جاری در گنبد کاووس استان گلستان برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام/

 
 
واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon