بانکها ازدواج جوانان کرمانشاهی را به تاخیر انداختند/ ۹۵۲۴ زوج جوان در صف تسهیلات هستند
گروه استانها – سختگیری و مانعتراشی بانکها سبب شده تحقق تعهدات استان کرمانشاه در پرداخت تسهیلات ازدواج به ۸۷ درصد کاهش یابد و ۹ هزار و ۵۲۴ زوج جوان نتوانند وام خود را دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، آمار مربوط به پرداخت تسهیلات ازدواج در استان کرمانشاه نشان میدهد سختگیری و مانعتراشی شبکه بانکی برای پرداخت این تسهیلات هر سال نسبت به گذشته شدت یافته به گونهای که تحقق پرداخت از 92 به 87 درصد در سال گذشته رسیده است.
عدم برخورد قاطع از سوی مسئولان با شبکه بانکی سبب شده سنگاندازی آنها به روشهای مختلف افزایش یابد که تعیین سقف برای پرداخت تسهیلات ازدواج و عدم پرداخت به افراد بالای 40 سال یکی از این مواردی است که مورد اعتراض بسیاری از متقاضیان قرار گرفته است.
از طرف دیگر فلسفه پرداخت تسهیلات ازدواج فراهم کردن مقدمات زندگی مشترک است اما در عمل این تسهیلات با تأخیر بسیاری پرداخت میشود و به طور عمده به آغاز زندگی مشترک نمیرسد.
بانک مرکزی بخشنامه اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را با وثایقی آسانتر به شبکه بانکی ابلاغ کرده است و بانکها مکلف هستند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان حداکثر با دریافت سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
وام ازدواج از سال 1396 با مبلغ 10 میلیون تومان بهروز شد و در سال 98 و 99 به ترتیب به 30 میلیون و 50 میلیون تومان به هر نفر با پرداخت هفت ساله و با بهره چهار درصد افزایش یافت و اکنون به مبلغ 150 میلیون تومان برای افراد زیر 23 سال و 120 میلیون تومان برای افراد بالای 23 سال رسیده است.
محمد حسینزاده معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: در استان کرمانشاه در سال گذشته در مجموع 39 هزار و 497 نفر در سامانه تقاضای تسهیلات ازدواج ثبتنام کردند که از این تعداد 26 هزار و 697 نفر موفق به دریافت تسهیلات شدند که رقم آن معادل دو میلیارد و 257 میلیون تومان بوده است.
وی با بیان اینکه سه هزار و 276 نفر نیز در حال تکمیل مدارک و تضامین هستند که به سال جدید موکول شدهاند عنوان کرد: 9 هزار 524 نفر نیز در مرحله اول ثبتنام در سامانه باقی ماندهاند و سامانه آنها را به شعب معرفی نکرد.
حسینزاده گفت: هر ساله تلاش میشود که 100 درصد ثبتنامیها تسهیلات را دریافت کنند اما به طور معمول بین 70 تا 80 درصد محقق میشود و تعدادی پشت نوبت باقی میمانند و استان کرمانشاه جزو استانهایی بوده که با این میزان پرداخت 87 درصد تحقق را رقم زده است.
وی با بیان اینکه از شبکه بانکی کشور درخواست داریم تمهیدات لازم برای دریافت تسهیلات9 هزار و 524 متقاضی باقیمانده از سال گذشته را چارهاندیشی کنند بیان کرد: امسال نیز حدود 40 هزار نفر افزوده خواهد شد و چنانچه پرداخت تسهیلات به ماههای پایانی سال واگذار شود کار بسیار دشوار میشود.
حسینزاده با اشاره به اینکه مشکل عدم پرداخت تسهیلات به استاندار وقت اعلام شد و استاندار طی نامهای از بانکها خواستار اعلام دلیل عدم پرداخت شدند اما به جواب روشن و واضحی نرسیدیم عنوان کرد: امید داریم این موضوع مورد توجه استاندارد قرار بگیرد که در پایان سال هیچ متقاضی پشت نوبت باقی نماند.
وی با انتقاد از اینکه سامانهای برای ثبت تخلفات شعب بانکی در این زمینه وجود ندارد گفت: هماکنون در حال دریافت مجوزی از تهران هستیم که سامانهای برای این مشکل تعریف شود و چنانچه تهران نیز مخالفت کند در استان اقداماتی برای ثبت و رسیدگی به این تخلفات انجام میشود.
حسینزاده با اشاره به اینکه شبکه بانکی باید سقف زمانی دریافت تسهیلات را مشخص کند افزود: ستاد ساماندهی امورجوانان به ریاست استاندار هر استان باید با مصوبات خود تاریخ را تعیین و بانکها را مکلف به پرداخت تسهیلات کند اما نبود نظارت و فشار از سوی استاندار سابق سبب شد از تحقق 92 درصدی در سال 99 به 87 درصد دلیل بخشی از این عدم تحقق است.
معاون ورزش و جوانان استان کرمانشاه با بیان اینکه حداکثر فرصت زوجین برای دریافت تسهیلات دو سال از زمان ثبت عقدنامه است گفت: مبلغ تسهیلات برای افراد زیر 23 سال 150 میلیون تومان و برای افراد بالای 23 سال 120 میلیون تومان و دوره بازپرداخت 120 ماهه با بهره چهار درصد است.
وی با اشاره به اینکه در قانون جدید چنانچه فردی ضامن نداشته باشد با ارائه سفته به بانک میتواند مشکل تضمین را رفع کند افزود: عدم پرداخت تسهیلات ازدواج از سوی شبکه بانکی به افراد بالای 40 سال نیز از دغدغههای ما است و ماهها پیگیر آن هستیم که این سقف حذف شود.
انتهای پیام/832/ن