برداشت گل محمدی از سطح ۴۳ هکتار گلستان‌های شهرستان گناباد آغاز شد

برداشت گل محمدی از سطح 43 هکتار گلستان‌های شهرستان گناباد آغاز شد

گروه استان‌ها- مدیرجهادکشاورزی شهرستان گناباد گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری در صورت عدم خسارت حوادث غیر مترقیه بیش از ۱۱۰  تن گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان برداشت و نزدیک به چهار و نیم میلیارد تومان عاید گلکاران شود.

رمضانعلی قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد با بیان اینکه برداشت گل محمدی تا 30 روز در گلستان‌های شهرستان گناباد ادامه دارد، اظهارداشت: سطح زیر کشت این محصول در بخش مرکزی و بخش‌های کاخک و پسکلوت به ترتیب 15، 20 و 8  هکتار است.

وی ادامه داد: امسال با توجه به شرایط مناسب اقلیمی برای گل محمدی انتظار می‌رود متوسط عملکرد گل‌محمدی در هکتار در گناباد به 2500 کیلوگرم برسد .

وی خاطرنشان‌کرد: گل محمدی از نظر نیاز آبی محصولی کم آب بر است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری در صورت عدم خسارت حوادث غیر مترقیه بیش از 110  تن گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان برداشت و نزدیک به چهار و نیم میلیارد تومان عاید گلکاران شود.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد مقاوم بودن گل محمدی در شرایط آب و هوایی و کم آبخواه بودن را از مزایای این گل خواند و گفت: گل محمدی در شهرستان به دلیل شرایط آب و هوایی گرم و خشک از اسانس و عطر بالایی برخوردار است.

مسئول تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گناباد تعداد واحدهای گلابگیری و عرقیات سنتی در گناباد را سه واحد بیان‌کرد و افزود: یک واحد گلابگیری صنعتی دارای مجوز از جهاد کشاورزی جهت تکمیل زنجیره تولید گل محمدی دردست اقدام است.

علی موذنی، شاغلان در فرایند برداشت و واحدهای گلابگیری سنتی شهرستان را 1000 نفر روز کار عنوان کرد و ادامه داد:گناباد رتبه 14 سطح زیر کشت و تولید در استان خراسان رضوی و رتبه پنجم میانگین عملکرد تولید در واحد سطح گل محمدی استان را دارد و حدود 80  نفر باغدار گل محمدی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی گناباد گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی گناباد بویژه بخش کاخک که درمنطقه بی‌نظیر است ، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی می‌باشد که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر افزایش کیفیت اسانس و گلاب تولیدی، افزایش در طول فصل تولید و برداشت گل محمدی در شهرستان گناباد است .

حسین عطایی ادامه داد: برداشت این محصول در مناطق مختلف شهرستان از اواسط‌ فروردین ماه شروع و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد و نزدیک به  هزار نفر روز کارگر گل‌چین در طول فصل برداشت، فعالیت دارند.

انتهای پیام/281/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon