ماجرای پر پیچ و خم گردشگری سلامت در استان فارس/ پروژه شهر سلامت با رویکرد فعلی به نتیجه نمی‌رسد


ماجرای پر پیچ و خم گردشگری سلامت در استان فارس/ پروژه شهر سلامت با رویکرد فعلی به نتیجه نمی‌رسد

گروه استان‌ها - معاون گردشگری استاندار با تاکید بر اینکه خوش بین به راه‌اندازی شهر سلامت با رویکرد فعلی نیستم، ابراز امیدواری کرد تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، صنعت گردشگری یکی از پردرآمدترین صنایع دنیا است و امروزه رقابت فشرده‌ای در بین بسیاری از کشورهای جهان برای جذب گردشگر دیده می‌شود. یکی از انواع گردشگری که روند رو به رشدی را طی می‌کند، گردشگری سلامت است.

تجربه بسیاری از کشورهای جهان نشان می‌دهد که گردشگری در تمام شاخه‌های آن به عنوان صنعتی ارزآور و اشتغال‌زا راه حل مناسبی برای رفع بیکاری و رشد اقتصادی است به همین دلیل دولت ایران از برنامه چهارم توسعه در زمینه بهداشت و درمان به دلیل رشد فزاینده مقوله جهانی‌سازی، حضور فعال در بازارهای جهانی را به عنوان رویکرد اصلی در نظر گرفته است.

شهر شیراز به عنوان شهر تاریخی و فرهنگی که از ظرفیت‌های عظیم پزشکی نیز برخوردار است و می‌تواند به عنوان یکی از بازارهای هدف ایران در گردشگری پزشکی محسوب ‌شود و درآمد ارزی بالایی را وارد کشور ‌کند که متاسفانه این صنعت در شیراز چندان مورد توجه نبوده است.

عمده گردشگرانی که برای درمان به شیراز مراجعه می‌کنند از کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق هستند چرا که شیراز و اطراف آن یک ارتباط سنتی و فامیلی با جنوب ایران و مناطق شیخ‌نشین و عرب‌نشین دارند. همچنین تعدادی از آن‌ها به دلیل مهاجرت به فارس آمده‌اند به همین دلیل یک ارتباط قومی، مذهبی و فرهنگی با شیراز دارند.

شهر سلامت پس از 12 سال در حد یک اسم باقی مانده 

در دولت دهم ساخت شهر سلامت برای شیراز تصویب شد که بارقه امیدی برای رونق این نوع گردشگری در استان فارس بود اما با وجود گذشت بیش از 12 سال از این مصوبه از شهر سلامت جز نامی باقی نیست که این مطلب بارها از سوی نمایندگان مردم در مجلس نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. 

شهر سلامت شیراز در موقعیت جغرافیایی 992 هکتاری در 21 کیلومتری اراضی شمال غربی شیراز و جنوب جاده شیراز به سپیدان قرار دارد که بنا بود دارای بخش‌های مختلفی از جمله نمایشگاه‌های پتانسیل گردشگری سلامت و پزشکی، میراث فرهنگی و تاریخی، سالن همایش و سالن‌های ملاقات، سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی، پلانتاریوم و اختر شناسی، باغ گیاه شناسی سرپوشیده و رو باز، مرکز پرورش گیاهان دارویی، موزه حیات وحش ایران و استان فارس باشد.

حال پس از گذشت بیش از 12 سال محمد فرخ‌زاده، معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس در نشست خبری که با خبرنگاران داشت از حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری خبر داد. به گفته وی اولویت مشخص و شفاف استانداری فارس حمایت از گردشگری، سرمایه‌گذاری و رفع موانع در این عرصه است که بخشی از آن شروع شده است. 

خوش بین به راه‌اندازی شهر سلامت با رویکرد فعلی نیستم

فرخ‌زاده اما درباره شهر سلامت نظری متفاوت داشت، وی معتقد است که اقداماتی که باید در این حوزه انجام نشده است. معاون گردشگری استاندار با بیان اینکه هنوزم به این پروژه خوش بین نیستم عنوان کرد: جانمایی شهر سلامت مناسب نیست و از مکان خوبی استفاده نشده است. 

به گفته وی در این گونه پروژه‌ها نمی‌توان یک نفر همه کارها را انجام دهد و در تمام دنیا مرسوم چنان است که تقسیم وظایف می‌شود. فرخ‌زاده با تاکید بر اینکه خوش بین به راه‌اندازی شهر سلامت با رویکرد فعلی نیستم، ابراز امیدواری کرد تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفته شود. 

براساس گفته‌های معاون گردشگری استاندار فارس فردی از سوی استاندار برای پیگیری این امر قرار داده شده  اما مدلی که تاکنون انجام شده جوابگو نبوده است. فرخ‌زاده معتقد است فردی که متولی شهر سلامت می‌شود باید هم اقتصاد بلد باشد و هم در حوزه شهرسازی و شهرداری مطلع باشد و در این حوزه باید فردی کاردان انتخاب شود. 

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز در تاریخ 25 اسفندماه 1400 در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از بی‌سامانی این عرصه انتقاد کرد و خواستار ساماندهی فعالیت آژانس‌های غیررسمی و سنتی در این عرصه شد. 

نابه‌سامانی گردشگری سلامت تا تیر 1401 اصلاح شود

وی با اشاره به حضور هیئت عمانی و سفر آن به استان فارس گفت: ماجرای گردشگری سلامت و این نابه‌سامانی تا تیر 1401 اصلاح شود آژانس‌های غیررسمی رسمیت پیدا کنند و نظم داشته باشند همچنین دفتری باید در دوحه یا مسقط یا دیگر کشورهایی که اعزام بیمار به شیراز دارند، داشته باشیم. 

محمد فرخ‌زاده، نیز در همان جلسه از مجوز پزشکی 40 آژانس در استان فارس خبر داد و اعلام کرد که باید انجمنی شکل دهند تا کار انجام شود اول نظم دهیم تا هر جایی سر جای خود قرار بگیرد و بعد مشکلات دیگر حوزه گردشگری سلامت حل شود. 

به گزارش تسنیم سالانه تعداد قابل توجهی از کشورهای عربی به ویژه عمان برای گردشگری سلامت به شیراز می‌آیند اما متاسفانه در این سال‌ها هر چند تلاش‌هایی شده اما سروسامانی به کار داده نشده و این کار توسط دلالان و به شیوه سنتی انجام می‌شود. 

ساماندهی و مدیریت گردشگری سلامت در استان در کنار به نتیجه رسیدن پروژه شهر سلامت می‌تواند رونقی به این نوع گردشگری دهد و درآمدهای این مدل گردشگری رونق اقتصادی استان را منجر شود. 

انتهای پیام/424/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon