صادرات هزار میلیارد تومانی صنعت چاپ خراسان در سال ۱۴۰۰/ سهم ناچیز کتاب از این صادرات
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان از صادرات هزار میلیارد تومانی این استان در حوزه چاپ در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: کتاب سهم ناچیزی از این صادرات داشته است.
علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به صادرات این استان در سال 1400 گفت: ما در سال گذشته به پنج کشور افغانستان، عراق، آذربایجان، قزاقستان و تاجیکستان صادرات داشتیم.
وی ادامه داد: بنابر اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادرات استان خراسان در حوزه صنعت چاپ بالغ بر هزار میلیارد تومان بوده است. خوشبختانه در مقابل ما واردات خاصی در حوزه محصولات چاپ و بستهبندی نداشتیم.
مغانی در پاسخ به اینکه چاپ کتاب در این حجم از صادرات چه جایگاهی داشته است، گفت: صادرات کتاب بسیار اندک بوده است، نمیتوان گفت صفر بود؛ زیرا به هر حال سفارشاتی وجود داشته است، اما به دلیل برخی شرایط تمایل چندانی برای قبول چنین سفارشاتی وجود ندارد.
وی با اشاره به این شرایط اضافه کرد: برای چاپ کتاب به سفارش کشورهای دیگر ما باید طبق ضوابطی عمل کنیم که چاپ کتاب در داخل دارد و خب این دست ما را برای قبول سفارشات بسته است.
مغانی با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه گفت: متاسفانه در هفتههای گذشته افزایش قیمت مواد اولیه موجب شده تا ما نتوانیم شروع خوبی برای سل 1401 داشته باشیم؛ چون ثبات قیمت وجود ندارد، نمیتوان سفارشات را بپذیریم.
وی یکی از مشکلات موجود برای صادرات محصولات چاپی را خرید ریالی کشورهای همسایه عنوان کرد و ادامه داد: چون با این کشورهای هممرز هستیم، صاحبان سفارش با خود دلار میآورند و در بازار آزاد تبدیل به ریال میکنند. بعد به ما ریال میدهند؛ این در حالی است که ما باید برای برگشت ارز به سازمان توسعه و تجارت، از بازار آزاد ارز تهیه کنیم. از آنجایی که کار رقابتی است، ما نمیتوانیم هزینهها را افزایش دهیم.
مغانی در ادامه با اشاره به تلاشهای خوب انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماههای اخیر اظهار امیدواری کرد که شورای سیاستگذاری صنعت چاپ هر چه زودتر تشکیل شود.
وی گفت: عمده وزارتخانهها قوانین دست و پاگیر درباره پروانه فعالیت را برطرف کردند. ما نیز باید به صنعت چاپ کمک کنیم تا از قوانین دست و پاگیر رها شود. در آییننامه تأسیس واحدهای چاپی قوانینی چون حداقل متراژ، سطح تحصیلات مدیر واحد و... وجود دارد که ما بارها نسبت به آن اعتراض کردیم. معاون فرهنگی هم تصمیمگیری در این زمینه را به شورای سیاستگذاری صنعت چاپ محول کرده است، این شورا در دوره قبل منحل شده بود و قرار شد در دولت جدید تشکیل شود.
انتهای پیام/