میکروب‌های موجود در محل‌ دفن زباله برق تولید می‌کنند!


میکروب‌های موجود در محل‌ دفن زباله برق تولید می‌کنند!

یک تحقیق نشان می‌دهد می‌توان از میکروب‌های موجود در محل‌های دفن زباله برای تولید برق و کربنِ خنثی استفاده و با این روش تأثیر متان بر آب هوا را محدود کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ گاز متان یک از گازهای گلخانه‌ای است که  در زندگی روزمره ما به طور مستقیم دخیل بوده و کاربرد فراوانی دارد. بیش از 97 درصد از گاز طبیعی و سوخت شهری از این گاز تشکیل شده است و به همین علت از آن به عنوان ترکیب اصلی گاز طبیعی نیز یاد می‌شود. با وجود نقش زیاد این گاز در صنعت و حمل و نقل, اثرات آن بر محیط زیست بسیار زیاد است و این گاز که از اصلی‌ترین آلاینده‌های هوا محسوب می‌شود, می‌تواند نقش مخربی بر سلامت انسان, گیاهان و جانوران داشته باشد.

در ادامه تلاش‌های دانشمندان برای کاهش و یا مهار گازهای گلخانه‌ای, نتایج یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه ایالتی آریزونا بر روی  جوامع میکروبی در شیرابه محل دفن زباله انجام شده, نشان می‌دهد که متان تولید شده توسط این میکروارگانیسم‌ها می‌تواند به سوخت‌های کربن خنثی و برق تبدیل ‌شود و بدون نیاز به انجام فرآیند خاصی بر روی آن‌ها, برای گرم‌ کردن خانه‌ها استفاده شود.

در این گزارش آمده است که انسان‌ها در سراسر جهان سالانه میلیاردها تن زباله جامد تولید می‌کنند که 70 درصد از این زباله‌ها در محل‌های دفن به آرامی تجزیه می‌شود و می‌توان از پتانسیل این زباله‌ها برای مهار گاز متان و تولید برق استفاده کرد.

مارک رینولدز، محقق ارشد این مطالعه گفت: محل دفن زباله مانند یک بوفه بزرگ کربن برای این میکروارگانیسم‌هاست. زباله‌های ما عمدتاً سرشار از سلولز و هِمی‌سلولز است که به راحتی در شرایط بی‌هوازی ( بدون نیاز اکسیژن) تجزیه می‌شوند.

محل دفن زباله‌های جامد شهری بیش از 15 درصد از انتشار متان را در سال 2019 به خود اختصاص داده که سومین منبع بزرگ انتشار متان در سراسر جهان است. بیشتر متان آزاد شده توسط میکروارگانیسم‌ها در محل‌های دفن زباله به صورت بیوگاز جذب می‌شود و متعاقباً شعله‌ور شده و به دی‌اکسیدکربن تبدیل می‌شود.

این گزارش که نتایج آن در earth.co منتشر شده, تأکید می‌کند: اگرچه این روش تاثیر متان بر آب‌وهوا را محدود می‌کند اما تنها یک راه‌ حل کوتاه‌مدت برای مشکل انتشار گازهای گلخانه‌ای از محل‌های دفن زباله است. متانی که وارد هوا می‌شود علاوه بر تأثیر منفی که بر آب و هوا دارد, فرصتی از دست‌ رفته برای استفاده از یک منبع ارزشمند است.

به گفته محققان اگر موانع مختلف از جمله موانع اقتصادی برطرف شود، حدود یک پنجم از محل‌های دفن زباله در ایالات متحده می‌تواند برای جذب و پردازش متان مناسب باشد. دانشمندان امیدوارند با درک چگونگی تولید متان توسط میکروارگانیسم‌هایی که زباله‌های جامد شهری را تجزیه می‌کند، تولید متان را افزایش دهند.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon