عضو مجلس خبرگان: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توان روخوانی قرآن را ندارند


عضو مجلس خبرگان: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توان روخوانی قرآن را ندارند

گروه استان‌ها - نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری گفت: بسیار ناشایست است که برخی فارغ‌التحصیلان مقاطع بالای دانشگاهی کشورمان حتی توان روخوانی قرآن را ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، آیت‌الله حاج ابوالقاسم دولابی شامگاه پنچشنبه در مراسم عزادای شهادت حضرت علی (ع) اظهار داشت: شگفتی‌های قرآن تمامی ندارد و ظلمی‌ها و تاریکی‌های دنیا با استفاده از نور قرآن رفع می‌شود. حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه بسیار به شگفتی‌های قرآن اشاره کرده است.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) با استفاده از همین قرآن به جنگ مشرکان (جهاد اکبر) رفتند، گفت: البته باید توجه داشت که قرآن بدون حضور اهل بیت (ع) نمی‌تواند مایه اقتدار امت شود. در واقع قرآن و اهل بیت (ع) به یکدیگر گره خورده‌اند و روایت‌های مختلفی وجود دارد که اگر امت به فرمایشات قرآن و اهل بیت (ع) عمل کند هیچ‌گاه گره نخواهد خورد.

 نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه گریزی به تعامل امروز دنیای اسلام با قرآن زد و مطرح کرد: متأسفانه امروز قرآن در دنیای اسلام مهجور است؛ در سوره فرقان به صراحت اعلام شده که فردای قیامت پیامبر (ص) به محضر خداوند به‌خاطر اینکه امتش قرآن را رها کرده بود شکایت می‌برد. حتی حضرت علی (ع) هم در خطبه‌های خود اشاره فرموده‌اند که در آخرالزمان به خطوط و رسوم قرآن توجه می‌شود و کسی با محتوای آن کاری ندارد.

آیت‌الله دولابی در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه برخی کشورهای اسلامی امروزه تحت سلطه فرهنگی شرق و غرب قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: قرآن نزد آنان به کتاب تشریفاتی تبدیل شده و فقط آیه‌های قرآن در کاشی‌کاری‌های مساجد آنان جهت زیبایی استفاده شده و همینطور برای ثواب بردن تلاوت روزانه‌شان و یا برای شفاعت بیمارانشان استفاده می‌کنند ولی متأسفانه اندیشه‌های آنان و قوانین کشورشان متأثر از فرهنگ شرق و غرب و بیگانه است.

وی با بیان اینکه قوانین برخی کشورهای اسلامی هیچ نسبتی با قرآن ندارد، تشریح کرد: قرآن برای بسیاری از آنان فقط پوششی برای خلاف‌کاری‌هایشان شده و به وضوح مشاهده می‌کنیم که قوانین کشورشان کاملاً با استفاده از قوانین غربی تنظیم شده است.

 نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: هرگاه قرآن در مرکزیت تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی امت اسلام قرار گرفت آن روز می‌توان گفت کمی حق قرآن ادا شده است؛ امروز هم سخن پیامبر (ص) زنده است که فرمودند قرآن در مهجوریت مانده و اگر اینگونه نبود نباید چند میلیارد مسلمان در ضعف و ذلت قرار می‌گرفتند؛ اگر دنیای اسلام به قرآن عمل می‌کردند باید به جای اسلحه گرفتن به سمت برادر، به سمت دشمن می‌گرفتند. حمله عربستان به یمن و همینطور راه‌اندازی جنگ طائفه‌ای در سوریه این موارد را تأیید می‌کند.

وی در پایان چند راهکار را برای بیرون آمدن قرآن از مهجوریت ارائه کرد و افزود: نخست باید تلاش کرد که قرآن را به همگان تعلیم داد؛ خوشبختانه مسئولان کشور فضای خوبی را در این ماه عزیز در سراسر کشور برای تعلیم قرآن ایجاد کردند؛ از سوی دیگر نمایشگاه بزرگ قرآن در تهران راه‌اندازی شده که به همگان توصیه می‌شود از این نمایشگاه بازدید کنند.

آیت‌الله دولابی در ادامه از چند موضوع انتقاد کرد و گفت: بسیار ناشایست است که برخی فارغ‌التحصیلان مقاطع بالای دانشگاهی کشورمان حتی توان روخوانی قرآن را ندارند؛ چطور است که افراد برای دریافت مقاطع دکتری باید در حد معمول زبان انگلیسی را بدانند اما هیچ اهتمامی به توانایی آن شخص به روخوانی قرآن دیده نمی‌شود.

وی راهکار دوم برای خروج قرآن از مهجوریت را ارائه کرد و معتقد بود: تدبر در قرآن دومین راهکار است که وظیفه مسئولان این است با جهاد تبیین حقایق قرآن را در تریبون‌ها مطرح کنند؛ قرآن حامی نظام خانواده، کرامت انسانی و اقتدار امت اسلامی است.

این مسئول در پایان تشریح کرد: سومین راهکار تدوین علوم انسانی قرآن محور برای مدیریت کشور است؛ متأسفانه امروزه ساز و کار مدیریتی کشور در بسیاری از موارد برگرفته از آموزه‌های غربی است و حرکت تمدنی نظام اسلامی را دچار اختلال کرده است؛ در این خصوص لازم است با استفاده از ظرفیت علمای دین و حوزه‌های علمیه برای ساخت نظامات اجتماعی در حوزه‌های فرهنگ، اقتصاد و سیاست برپایه قرآن کمک گرفت.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon