پدافند هوایی مقاومت فلسطین و مقابله با جنگندههای اسرائیلی
استفاده مقاومت فلسطین از موشک دوش پرتاب موجب خواهد شد تا آسمان غزه دیگر مثل گذشته برای بالگردها و پهپادهای اسرائیلی امن نباشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ،گروههای مقاومت فلسطینی اخیرا فیلمی از تست سامانههای دوش پرتاب پدافندهوایی منتشر کردند که نشان میداد، مبارزان فلسطینی به این نوع سلاح مجهز شدهاند. آنطور که منابع فلسطینی گفتهاند این موشکها از نوع استرلا هستند که نوعی موشکی پدافند هوایی کوتاه برد روسی است. دستیابی گروههای فلسطینی به موشکهای دوشپرتاب پدافندهوایی موجب خواهد شد تا آسمان غزه دیگر مثل گذشته برای بالگردها و پهپادهای اسرائیلی امن نباشد.
العربی الجدید در گزارشی در این باره آورده است: گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش حماس بامداد سهشنبه گذشته از موشک روسی دوشپرتاب «استرلا 2 » برای هدف قرار دادن جنگندههای رژیم صهیونیستی به هنگام حمله به نوار غزه استفاده کردند.
سامانه پدافند ارتفاع پایین «استرلا 2 » سامانه موشکی زمین به هوای سبک و دوشپرتاب است که برای هدفگیری جنگندهها و بالگردهای در حال پرواز در ارتفاع پایین طراحی و ساخته شده است که هدایت شونده با مادون قرمز و دارای سر جنگی با قدرت انفجار بالاست و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آن را «SA-7 Grail» می نامد.
این سامانه عملا در سال 1968 میلادی مورد استفاده قرار گرفت و در سال 1970 میلادی تولید انبوه آن در شوروی آغاز شد و به عنوان عنصری اساسی در جنگ سرد مورد بهرهبرداری قرار گرفت. از سال 2006 میلادی که اسرائیل نوار غزه را تحت محاصره شدید قرار داده است، گروههای مقاومت به استفاده و تلاش برای تولید بومی آن همت گماشتهاند.
فیلمی که شاخه نظامی حماس آن را پخش کرد، به نوعی احساس افتخار فلسطینیها به مقاومتشان و توان آن در وارد کردن ضربات نظامی به اشغالگران صهیونیست را تقویت کرده است؛ ضرباتی که اسرائیل را به توقف حملات خود مجبور کرد.
این برای نخستین بار نیست که این سامانه موشکی در نوار غزه دیده می شود بلکه پیشتر در سال 2012 میلادی اسرائیل از بکارگیری سامانه پدافندی زمین به هوا برای مقابله با جنگندهها در نوار غزه خبر داده بود.
همین موضوع در جنگ 2014 و 2019 میلادی نیز تکرار شد و گروههای مقاومت در تلاش برای هدفگیری جنگندهها و بالگردهای اسرائیلی از سامانه استرلای 2 و سام 7 استفاده کردند.
گروههای مقاومت در نوار غزه طی سالهای گذشته برای ابداع ساخت برخی تجهیزات بومی برای مقابله با جنگندههای اسرائیلی تلاش کردند.
رژیم صهیونیستی در حملات و تجاوزات خود از جنگندههای F16 و F35 و جنگندههای رادارگریز استفاده می کند که تنها با رادارهای پیشرفته و سامانههای موجود در دست قدرتهای نظامی جهان قابل رهگیری است علاوه بر این صهیونیستها از بالگردهای آپاچی و پهپادها نیز در حملات خود استفاده میکنند که مقاومت موفق شده برخی از آن را سرنگون کند.
در همین رابطه، «واصف عریقات»، متخصص امور نظامی گفت: اقدام مقاومت در شلیک موشک به مثابه پیام سیاسی و نظامی است مبنی بر اینکه اجازه داده نخواهد شد آسمان نوار غزه بدون پاسخ به روی جنگندههای اسرائیلی باز باشد.
عریقات به العربی الجدید گفت: آنچه روی داد رسما نشان می دهد که مقاومت انبار قابل توجهی از این تسلیحات را در اختیار دارد که تصمیم گرفته برای پاسخ به حملات مکرر اسرائیل آن را وارد کارزار کند.
به گفته وی، با آموزش نیروها و افزایش بکارگیری آن، قدرت مانور جنگندهها محدود خواهد شد و مجبور می شوند در ارتفاع بالا پرواز کرده و از فاصله دور بمباران کنند.
انتهای پیام/