تشدید تحرکات داعش علیه غیرنظامیان در عراق


تشدید تحرکات داعش علیه غیرنظامیان در عراق

گروه تکفیری داعش علاوه بر حمله به مراکز امنیتی در عراق، تحرکات خود را علیه غیرنظامیان نیز تشدید کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  یک منبع امنیتی امروز جمعه از یورش داعش به یک پست امنیتی ارتش عراق در حومه خانقین در شرق عراق خبر داد.

این منبع بیان کرد: بر اثر این حمله یک نظامی عراقی کشته و سه نفر دیگر زخمی شده‌اند.

از سوی دیگر العربی الجدید با اشاره به تشدید حملات داعش به ربودن شهروندان عراقی تاکید کرد: شهروندان غیرنظامی عراق در اطراف شهرها و روستاهای دورافتاده در شمال و غرب این کشور با خطر ربایش مواجه هستند به طوری که عناصر گروه تروریستی داعش در تلاش برای اخاذی و باجیگری مالی اقدام به ربودن شهروندان می‌کنند؛ امری که چالش امنیتی دیگری برای ساکنان این مناطق به شمار می‌رود.

طی ماه‌های اخیر حوادث مربوط به ربایش شهروندان از روستاهای کرکوک، الانبار، نینوا، دیالی و صلاح الدین از طریق کمین و یا حمله به دامداران و کشاورزان در بیرون از شهرها و روستاها و یا هجوم شبانه به منازل مردم به کرات تکرار شده است؛ داعش این افراد را به جرم همکاری با نیروهای امنیتی «مرتد» می‌نامد اما در مقابل پرداخت «فدیه» حاضر به آزاد کردن آنها می‌شود.

در همین رابطه، یک مسئول امنیتی در وزارت کشور عراق گفت: عملیات ربایش و حملات عناصر داعش تاثیر منفی پررنگی بر ثبات این روستاها گذاشته است به طوری که شهروندان در جستجوی امنیت روستاها را ترک و راهی شهرها می شوند.

وی گفت: تهدید امنیتی دلیلی اصلی در ایجاد ثبات پایدار در برخی مناطق آزاد شده از چنگال داعش به خصوص در شمال عراق است، گروه تروریستی با ربودن شهروندان از نزدیکان آنها 10 تا 70 هزار دلار مطالبه می‌کند و مردم برای آزادسازی فرزندان و نزدیکان خود معمولا ناچار به پرداخت این مبلغ می شوند و برخی مواقع نیز داعش علیرغم دریافت مبلغ، فرد ربوده شده را اعدام می کند.

از همین رو، مشاهده صحنه درخواست کمک برای نجات فرزند یا برادر مساله تعجب آوری به خصوص در مناطق شمالی عراق نیست.

 «علی صخی المجمعی» شهروند 41 ساله اهل استان دیالی در این باره  گفت: مناطق دور از مراکز شهرها شاهد افزایش ربایش غیرنظامیان از طوایف و عشایر مختلف به دست داعش است که با هدف اخاذی مالی انجام می‌شود.

کشور عراق ,

وی تاکید کرد: دیالی از آغاز سال جاری تا به امروز شاهد 18 مورد ربایش بوده است و بیشترین مبالغی که عناصر داعش برای آزادسازی فرد ربوده شده درخواست کرده‌اند، 10 هزار دلار بوده است. این رفتار تروریستی به مشکلی بر مشکلات مناطق آزاد شده از دست داعش افزوده است و عدم حضور نیروهای امنیتی در برخی روستاها در استان‌های غربی و شمالی، عملیات ربایش و اخاذی داعش را تسهیل کرده است.

در مقابل، «طارق العسل»، فرمانده پیشین پلیس الانبار گفت: داعش با ربودن شهروندان علاوه بر ارسال پیام مبنی بر وجود خود به مقامات امنیتی و محلی، سعی در ارعاب شهروندان دارد و در صورتی که بخواهد مبالغ مالی زیادی طلب کند، دست به ربایش تاجران می زند.

العسل با بیان اینکه داعش منابع مالی دیگری نظیر قاچاق کالاهای ممنوعه، مواد غذایی و اسلحه و غیره دارد، گفت: نمی توان انکار کرد که خطر داعش به پایان نرسیده و ادامه دارد و معضلی امنیتی برای بسیاری از مناطق بیابانی و روستاهای دورافتاده در منطقه آزاد شده به شمار می‌رود و بزرگترین متضرر، شهروند عادی است.

عراق در اواخر سال 2017 میلادی پس از سلسله جنگ‌های خونین که بیش از 3 سال ادامه پیدا کرد، از شکست نهایی داعش خبر داد اما عناصر باقی مانده این گروه تروریستی هنوز هم هر از گاهی دست به اقدامات تروریستی علیه نیروهای امنیتی می‌زنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان