راهکار نوین "خانواده‌درمانی" ‌برای رفع معضل اعتیاد در اردستان/ کاهش جمعیت معتادان نتیجه اجرای طرح بود


راهکار نوین "خانواده‌درمانی" ‌برای رفع معضل اعتیاد در اردستان/ کاهش جمعیت معتادان نتیجه اجرای طرح بود

گروه استان‌ها- خانواده‌درمانی، راهکاری نوین در راستای بهبود معتادان در اردستان است که کاهش جمعیت معتادان نتیجه اجرای طرح بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   اردستان، شهرستان اردستان سال‌ها است که با پدیده اعتیاد به مواد مخدر مبارزه می‌کند و با وجود اقدامات موثر در زمینه کاهش جرائم مرتبط با موادمخدر و تقدیم شهدای بسیار در این راه در امر پیشگیری چندان موفق عمل نکرده است.

این در حالی که از جمله راهکارهای موثری که در ترک اعتیاد به اذعان بسیاری از کارشناسان به معتادان کمک می‌کند شیوه‌های جدیدی است که برخی از آن در قالب خانواده درمانی ارائه می‌شود و موضوع درمان معتادان بسیار مهم است که در این راستا ادارت درگیر موضوع پیشگیری از اعتیاد در اردستان با همکاری و برگزاری جلسات آموزشی متعدد سعی در کاهش معتادان و درمان آن‌ها دارند که با آموزش خانواده‌های آنان تا حدودی در این عرصه موفق شده‌اند.

موضوع توانمندسازی بهبود یافتگان و درمان معتادان در دستور کار است

محمد علی مطلب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: اداره بهزیستی شهرستان اردستان در سال 1401 برنامه‌هایی را طبق سال گذشته در سه قالب پیگیری می‌کند که یکی در حوزه پیشگیری و موضوع توانمندسازی بهبودیافتگان و درمان معتادان است که در حوزه پیشگیری طبیعتاً موضوع آموزش مهمترین مسئله است که با وجود دوسالی که کرونا وجود داشت نگذاشتیم موضوع آموزش تعطیل شود و از طریق فضای مجازی و ارتباط با آموزش و پرورش و شبکه شاد و برنامه‌های مختلف سعی شد تا برنامه‌ها انجام شود.

وی افزود: امسال با بهبود اوضاع برنامه‌های آموزش را در سه مرحله مختلف همچون برگزاری جلسات آموزشی پیشگیری از اعتیاد جهت دانش‌آموزان، اولیاء و مربیان را به صورت حضوری در کل سطح شهرستان اردستان و تمام مدارس و با همکاری آموزش و پرورش برگزار خواهیم کرد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردستان گفت: موضوع جلسات آموزشی پیشگیری از اعتیاد را امسال جهت کارکنان ادارات و کارگران کارخانجات را خواهیم داشت همچون سال‌های گذشته و اداراتی که برنامه‌های خاصی دارند به ما اعلام کنند تا نسبت به برگزاری آموزش اقدام کنیم و ادارات بزرگ را به عنوان مرکز قرار می‌دهیم و چند اداره را در یکجا به همراه خانواده‌ها برایشان کلاس آموزشی پیشگیری از اعتیاد را برگزار خواهیم کرد.

وی ابراز داشت: برگزاری جلسات آموزشی فرزند پروری پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد را برای عموم مردم با همکاری بسیج انجام خواهد شد که امسال به صورت کلی و گسترده در سطح شهرستان اردستان خواهیم داشت و همچنین طرحی را در سال گذشته به عنوان طرح «پازک» در روستای تلک‌آباد برگزار کردیم که نام طرح پیشگیری از اعتیاد کودکان و خانواده است که زنان و کودکان با همکاری شبکه بهداشت، انتظامی و بسیج برگزار شد و استقبال خیلی خوبی هم از طرح صورت گرفت.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان نطنز تصریح کرد: طرح پازک در یک روز برای همه مقاطع و افراد برگزار شد و علاوه بر آن اجرای نمایشگاه و نیز برنامه پرسش و پاسخ توسط کارشناسان انجام شد و امسال حداقل در سه روستای بزرگ نیسیان، موغار و منطقه جنبه و مکان اینکار انجام خواهد شد که هماهنگی‌های آن با دهیاران انجام شده است.

مطلب‌زاده بیان کرد: موضوع توانمندسازی و پرداخت تسهیلات خوداشتغالی به بهبودیافتگان را همچون سال گذشته داریم و امسال معرفی بهبودیافتگان به فنی و حرفه‌ای را به منظور موضوع آموزش‌ها خواهیم داشت و معرفی به کارگاه ها و کارخانجات و پرداخت بیمه سهم کارفرمایی و خویش فرمایی که اگر خودشان کاری را راه انداز کنند یا جایی سرکار بروند بیمه آن‌ها را پرداخت می‌کنیم.

وی تأکید کرد: در موضوع درمان نیز دو مرکز ترک اعتیاد زیر نظر بهزیستی وجود دارد که مرکز ساحل سلامت و کمپ ترک اعتیاد است که موضوع بازدید و نظارت دوره‌ای و مرتب را با همکاری نیروی انتظامی داریم و در پرداخت هزینه‌های درمانی نیز به صورت پرداخت یاری‌برگ اعتیاد است که کمک می‌شوند تا معتادان این بلای خانمان‌سوز را ترک کنند.

آموزش پیشگیری از اعتیاد پرسنل و خانواده یکی از وظایف شهرداری است

مصطفی ایران‌دوست نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: شهرداری اردستان مطابق با ماده 80 قانون شهرداری‌ها در بودجه 1401 مبلغی را لحاظ کرده تحت عنوان امور فرهنگی، بهداشتی و بهداری که اولویت‌های شهرداری در وهله اول آموزش پرسنل و خانواده آن‌ها خواهد بود و در واقع روشن کردن افکار شهروندان و آگاه کردن آن‌ها از طریق فضای مجازی است و اولویت بعدی کمک و جمع‌آوری معتادان است که در سال قبل این موارد با همکاری نیروی انتظامی انجام شد.

شهردار اردستان گفت: یکی از اولویت‌های شهرداری در اختیار قرار دادن امکانات شهرداری در خصوص اماکن و فضاهایی که از طریق نیروی انتظامی و شبکه بهداشت اعلام می‌شود و موضوع محصور کردن و یا تسطیح اماکنی که موضوع خطر در آن وجود دارد انجام می‌شود و نهایتا کمک به دستگاه‌ها در راستای قرار دادن همین امکانات از جمله کمپ جدید دولتی است که شبکه بهداشت که برای بازسازی آن پیشنهاد داده‌اند تا بازسازی شود و این ترک اعتیاد ایجاد شود و این اولویت‌ها در سال 1401 در دستور کار شهرداری است.

کاهش آسیب و بازتوانی در نظام سلامت بررسی می‌شود

حسن ذبیحی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: در موضوع اولویت حوزه درمان به طور کل ما از ظرفیت‌های نظام سلامت برای بحث دسترسی و کاهش آسیب و بازتوانی و موضوع ارزیابی درمان افرادی که مراجعه می‌کنند، اقدام می‌کنیم و پیش‌بینی و ارائه خدمات مورد نیاز برای درمان اعتیاد، کاهش‌های آسیب همچون خدمات سلامت و روان و اجتماع غربالگری و مداخلات و آموزش انجام می‌شود که شامل شناسایی و غربالگری اولیه افراد معتاد و مداخلات و آموزش توسط مراقبین سلامت مراکز جامعه سلامت است.

وی افزود: به طور کل در گروه‌های سنی 15 سال تا 59 ساله است و آموزش و انجام مداخلات برای خانواده‌های افراد معتاد توسط روانشناس مرکز صورت می‌گیرد و توسعه درمان‌های دارویی و به خصوص درمان‌های غیردارویی و مشاور روانپزشکی و مسائل کاهش آسیب بر اساس پروتکل‌هایی که ابلاغ می‌شود در حال انجام است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: توسعه مرکز درمان M.M.T را داریم که به این نقطه رسیدیم که آخرین برنامه‌هایی که برای بحث این مرکز درمان ترک درمانی دولتی انجام شده تکمیل اتاق پزشک و داروخانه و بهینه‌سازی آن بوده و مناسب‌سازی فضای آن هم انجام شده و محوطه‌سازی و ارتقاء احیا و جداسازی فضای مرکز است و شهرداری در این رابطه هم با شبکه بهداشت همکاری داشته است.

ابوالقاسم صادقی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: کمیته امداد حضرت امام در راستای پیشگیری از اعتیاد اولویت‌هایی را در سال گذشته در خصوص مبارزه با مواد مخدر داشته است که همان موارد اولویت سال جاری هم است و فقط اضافه بر آن با توجه به وضعیت آموزش که به صورت حضوری امسال نیز خواهیم داشت و سال گذشته به صورت مجازی بود امسال این اجازه داده شده تا به صورت محدود و گروه‌های 15 تا 20 نفره آموزش‌های حضوری را داشته باشیم که بعد از ماه رمضان ماهیانه یک جلسه برای مددجویان خود خواهیم داشت.

 کمیته امداد در راستای  بهبود یافتن معتادان اقدام می‌کند

وی افزود: آموزش‌ها با اولویت خانواده‌های در معرض خطر خواهد بود و دومین اولویت ما هم خانواده‌های افراد که از طرف بهداشت و انتظامی معرفی می‌شوند و یا خود اظهاری دارند که می‌توانیم خانواده‌هایشان را تحت حمایت قرار دهیم و می‌توانند تا شش ماه بعد از بهبودی هم تحت حمایت باشند و یکی دیگر از اولویت‌های کمیته امداد اشتغال خانواده‌ها و اعضای خانواده‌های معتاد است که با همکاری بهزیستی اینکار انجام می‌شود.

رئیس کمیته امداد حضرت امام اردستان گفت: یکی دیگر از کارها که سال گذشته هم انجام می‌شد و امسال نیز اولویت خواهد داشت خانواده‌هایی است که برای ترک اعتیاد مشکل مالی دارند که به کمپ‌های ترک اعتیاد مراجعه می کنند و اگر استحقاق آن‌ها برای ما محرز شد که توانایی پرداخت ندارند ما در هزینه پرداخت کمک می‌کنیم که در سال گذشته هر خانواده ای 700 تا 800 هزار تومان کمک می‌گرفتند که امسال احتمالا یک افزایشی داشته باشد و بستگی به اعتبارات و بودجه دارد.

وی ابراز داشت: اولویت اول ما آموزش به خانواده‌های تحت حمایت کمیته حضرت امام است و پیشنهادی هم سال گذشته داشتیم که با همکاری بهزیستی، شبکه بهداشت و نیروی انتظامی انجام می‌دادیم آن بود که مواردی را پیگیری می‌کردیم و خدمات ویژه‌ای را برای آن‌ها انجام می‌دادیم که می‌توانیم در خصوص بهبود خانواده‌های معتاد سرویس‌دهی کنیم.

انتهای پیام/802/ی

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon