کاهش دهبرابری منطقه رویش لالههای واژگون در استان چهارمحال و بختیاری/ آیا دومینوی انقراض به حرکت درآمده؟ + تصویر
گروه استانها - فصل بهار فصل رویش و آغاز زندگی طبیعت است، طبیعتی که میتوان گوشهای از جذابیت آن را در رویش لالههای واژگون در کوههای استان چهارمحال و بختیاری مشاهده کرد، اما ظاهرا امسال دومینوی انقراض لالههای واژگون منطقه به حرکت درآمده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازشهرکرد، لالههای واژگون از گیاهان علفی پیازدار و پایا از خانوادهٔ سوسنیان هستند که تاکنون بیش از 130 گونه این گیاه در جهان و 15 گونه آن در کشور ایران شناسایی شده است.
زیستگاه لاله واژگون عموما غرب ایران و در دل رشتهکوه و کوههای زاگرس قرار دارد، این گیاه را در برخی نقاط ایران "اشک مریم" یا "لاله اشک" نیز مینامند که دلیل تسمیه به این نام به برخی داستانهای اسطورهای بازمیگردد.
یکی از انواع لالههای واژگون، لاله واژگون اشک مریم با نام علمی "Fritillaria imperialis" است که در برخی مناطق ایران رویش دارد، این نوع لاله واژگون در دشت لالههای واژگون کوهرنگ واقع در استان چهارمحال و بختیاری بزرگترین رویشگاه لاله واژگون در جهان میروید و از جمله جاذبههای طبیعی بسیار دلنشین است.
علاوه بر دشت لالههای واژگون کوهرنگ، در برخی مناطق و کوههای استان چهارمحال و بختیاری نیز میتوان شاهد رویش این گیاه بود، در زیر تصاویری از رویش لالههای واژگون در کوههای سد بیدکان مشاهده میکنید، از طرفی جذابیت لالههای واژگون و از طرف دیگر خنکای دلنشین آب سد، هر گردشگری را به خود جذب میکند.
به گفته مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، سطح رویش لالههای واژگون در این استان کاهش یافته است و فقط سطح دشت لالههای واژگون شهرستان کوهرنگ از 4 هزار هکتار به حدود 400 هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه این گونههای گیاهی واقع در این دشت در حال انقراض است، بیان کرد: تخریب از سوی گردشگران، خشکسالی، چرای مفرط و... از جمله دلایل کاهش سطح دشت لالههای واژگون است.
انتهای پیام/7540/ی