شاهزادگان سعودی مجبور به فروش دارایی‌های خود در آمریکا و اروپا شدند


شاهزادگان سعودی مجبور به فروش دارایی‌های خود در آمریکا و اروپا شدند

شاهزادگان سعودی پس از بحران مالی بیش از ۶۰۰میلیون دلار دارایی از جمله ویلا، کشتی‌های تفریحی و آثار هنری خود را در آمریکا و اروپا فروختند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شاهزادگان سعودی طی سال‌های گذشته اموالی از خود را در آمریکا و اروپا از جمله املاک، قایق‌های تفریحی و آثار هنری به‌ارزش بیش از 600 میلیون دلار فروختند، این امر به‌دنبال اقدام «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در کاهش درآمد شاهزادگان سعودی و اعضای خاندان سلطنتی سعودی صورت می‌گیرد.

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع نزدیک به شاهزادگان سعودی نوشت: برخی از شاهزادگان دارایی‌های خود را در خارج از کشور فروختند تا دارایی‌های تجملاتی خود را که بسیار به چشم می‌آید از جلب توجه محمد بن سلمان دور نگه‌دارند؛ چراکه محمد بن سلمان از زمان آغاز ولیعهدی‌اش به‌بهانه مبارزه با فساد مالی، بسیاری از اعضای خاندان سلطنتی را که از مخالفان و رقبای وی محسوب می‌شدند به حاشیه راند و بسیاری از آن‌ها را نیز بازداشت کرد.

یک منبع آگاه در این باره گفت: شاهزادگان سعودی کار نمی‌کنند، آنها کارکنان زیادی دارند و برای پرداخت صورت‌حساب‌های معمولی خود از جمله نگهداری از اموال، مالیات، حقوق کارکنان و هزینه پارکینگ برای هواپیماها و قایق‌های خود به پول نقد نیاز دارند.

بر اساس گزارش این روزنامه، این شاهزادگان زندگی تجملی دارند که ثروت خود را صرف خرید دارایی‌های غیرضروری می‌کردند و برخی از آن‌ها ماهیانه 30 میلیون دلار صرف زندگی تجمل‌گرایانه می‌کردند. آن‌ها این ثروت را از خلال فروش نفت و معاملات تجاری به دست می‌آوردند.

در فهرست شاهزادگان سعودی که اموال خود را در خارج از کشور فروخته‌اند، نام‌های برجسته دیده می‌شود، از جمله شاهزاده «بندر بن سلطان» سفیر سابق عربستان در واشنگتن و پسر شاهزاده «سلطان بن عبدالعزیز» که پیش از مرگ وزیر دفاع عربستان سعودی بود.

این روزنامه آمریکایی نوشـت: دولت سعودی از فروش دارایی شاهزادگان از جمله شاهزاده بندر بن سلطان مطلع است.

شاهزاده بندر بن سلطان در سال 2021، یکی از املاک 155 میلیون دلاری خود را در انگلیس  فروخت، بین دارایی‌های شاهزادگان سعودی که اخیراً به فروش رسیده است یک ملک 155 میلیون دلاری در انگلیس، دو قایق با طول بیش از 60 متر بود و فروشندگان این دارایی‌ها از جمله شاهزاده بندر بن سلطان سفیر سابق عربستان در واشنگتن، زمانی از قدرتمندترین افراد در عربستان سعودی به حساب می‌آمده‌اند.

 

به گزارش این روزنامه، شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز، یکی از اعضای اصلی خاندان سلطنتی بود تنها در یک سال ده‌ها میلیون دلار را از حساب‌های دولتی در بانک سعودی آمریکایی به‌طور مستقیم به حساب‌هایی در سوئیس منتقل کرده است تا زندگی تجملاتی برای خود فراهم کند.

به‌گفته افراد نزدیک به خانواده سلطنتی که با این معامله آشنا هستند وارثان سلطان بن عبدالعزیز  محتویات عمارت او را در منطقه نایتزبریج لندن خالی کردند که در سال 2020 به‌قیمت 290 میلیون دلار فروخته شد. پسرش، شاهزاده خالد بن سلطان، در سال 2020 یک قصر در پاریس کنار برج ایفل به‌ارزش 87 میلیون دلار و در سال 2019 یک قایق تفریحی لوکس 220فوتی فروخت.

منابع آگاه اعلام کردند که برخی از فرزندان شاهزاده سلطان نیز برای جبران کمبود منبع درآمد، تلاش می‌کنند دارایی‌های جهانی خود را اجاره دهند.

شاهزاده «ترکی بن ناصر» که اخیراً به‌عنوان معاون فرمانده نیروی هوایی عربستان درگذشت و یکی از دستگیرشدگان حادثه هتل ریتز بود، همچنین یک قایق بادبانی در سال 2020 و یک ویلا در سال 2021 به‌قیمت 28.5 میلیون دلار در لس‌آنجلس فروخت.

بر اساس این گزارش، اعضای خانواده سلطنتی سالانه میلیاردها دلار از طریق فروش نفت و املاک و همچنین معاملات تجاری مربوط به دولت جمع‌آوری می‌کردند که بن سلمان به‌تدریج این درآمدها را برای شاهزادگان سعودی قطع کرده است و از طرف دیگر، اعضای خانواده سلطنتی را تحت فشار گذاشته است و مالیات‌های 2500دلاری به‌ازای داشتن کارگر در خانه تعیین کرده است به‌طوری که همین مسئله برای برخی از خانواده‌های سلطنتی صدها هزار دلار در سال هزینه داشته است.

این روزنامه آمریکایی گزارش داد که دولت سعودی از فروش این دارایی‌ها مطلع است و وزارت اطلاعات عربستان هرگونه توضیحی در مورد وضعیت مالی خانواده سعودی را رد کرده است.

محمد بن سلمان، در سال 2017 جمعی از شاهزادگان و تجار سرشناس این کشور را به‌بهانه مبارزه با فساد دستگیر و بعد از دریافت جریمه‌های سنگین، آنها را آزاد کرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon