احداث ۵ هزار هکتار گلخانه جدید در هرمزگان /‌ تشکیل کنسرسیوم صادراتی محصولات گلخانه‌ای


احداث 5 هزار هکتار گلخانه جدید در هرمزگان /‌ تشکیل کنسرسیوم صادراتی محصولات گلخانه‌ای

گروه استان‌ها- یکی از ظرفیت‌های قابل توسعه هرمزگان که در گرو فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی و تنظیم دقیق بازار می‌تواند عواید بسیاری را برای کشور داشته باشد بخش کشاورزی و توسعه گلخانه‌ها است که اضافه‌کردن ۵هزار هکتار گلخانه جزو چشم‌انداز استان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبندرعباس، استان هرمزگان با خلاف آب و هوایی که دارد و بر خلاف برداشت عامه مردم کشور از اینکه این استان یک مکان لم‌یزرع است اما محل مناسبی برای توسعه کشاورزی است و بخش عمده‌ای از این استان از قدیم‌الایام تاکنون به همین پیشه مشغول بوده‌اند و در کنار صید و صیادی، کشاورزی مخصوصا کشاورزی خارج فصل رواج داشته است.

امروز بر همگان اهمیت کشاورزی خارج از فصل مخصوصا برای تامین امنیت غذایی کشور مشهود است چرا که در بخشی از سال که هیچ محصولی در بخش عمده و سبز کشور کشت نمی‌شود محصولات کشاورزی هرمزگان و استان‌های جنوبی نبض بازار را تنظیم می‌کنند و جلوی مشکلات عدیده برای مردم را می‌گیریم، مسئله‌ای که امسال در حوزه گوجه فرنگی شاهد بودیم و کمتر شدن کشت محصول در هرمزگان و در کنارش به بار ننشستن محصولات سایر استان‌ها به دلیل سرمای بهاری و البته مشکلات دیگر چه تاثیری بر روی قیمت گوجه فرنگی گذاشت.

با توجه به‌ شرایط اقلیمی استان هرمزگان یکی از ضرورت‌هایی که در حوزه کشاورزی آن وجود دارد رفتن به سمت کشت‌های نوین است و گلخانه‌ای کردن سطوح زیر کشت دارای اهمیت فراوان است چرا که این نوع کشت در مقایسه با کشت در هوای آزاد بهره‌وری بالاتری دارد، به عنوان مثال در کشت گلخانه‌ای تولید در واحد سطح نسبت به کشت در هوای آزاد افزایش چشمگیری پیدا می‌کند مثلا در محصول خیار اگر ما در هوای آزاد در یک متر مربع زمین دو کیلوگرم محصول برداشت کنیم میزان برداشت در همان سطح به 20 کیلوگرم افزایش پیدا می‌کند.

گلخانه‌ها این قابلیت را دارند که در آن‌ها یک محصول بیش از یک‌بار در سال کشت شود به عنوان مثال محصول خیار در گلخانه 3 بار در سال و گوجه فرنگی 2 بار در سال قابل کشت است.

بنابراین با همین دو مزیتی که بیان کردیم بهره‌وری محصول در گلخانه‌ها بسیار بالا تر از کشت در هوای آزاد و در حوزه مدیریت مصرف آب هم با توجه به اینکه آبیاری در آن‌ها به روش‌های نوین انجام می‌شود و با توجه به مسقف بودن حجم تبخیر در آن‌ها پایین تر است از این حیث هم صرفه بیشتری دارد.

در استان هرمزگان  با توجه به هدف­‌گذاری­‌هایی که در عرصه کشاورزی انجام شده است یکی از برنامه‌های مهم  توسعه گلخانه‌ها بوده است که‌ طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای در هرمزگان طی 6 سال اخیر 3 برابر شده است و از حدود 250 هکتار گلخانه به 760 هکتار رسیده است.

در این حوزه چشم اندازی که برای استان هرمزگان ترسیم شده‌است تبدیل فضاهای باز کشاورزی مخصوصا در محیط‌های کشت سبزیجات و صیفی‌جات است بنا بر این است که طی یک چشم‌انداز بلند مدت 5هزار هکتار گلخانه جدید در استان هرمزگان احداث شود.


قطعا دست‌یابی به این چشم‌انداز ممکن است اما نیاز به یک کار جمعی در جهت اقناع کشاورزان، حمایت دولت و پای‌کار آمدن جدی دولت دارد.
از دیگر مزایای کشت گلخانه‌ای در کناز افزایش تولید در سطح کشت، افزایش کارایی آب تا 10 برابر، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی تا 50 درصد، افزایش کارایی نهاده‌­های تولید از قبیل بذر، کود و سموم، کاهش هزینه‌­های کارگری نسبت به فضای آزاد، مدیریت و پیش­‌بینی و کنترل بهتر عوامل خسارت‌زا چون بیماری­‌ها و علف­‌های هرز در فضای گلخانه است.

عباس مویدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در این باره گفت: یکی از چشم‌اندازهای مهم  برای توسعه کشاورزی در هرمزگان با توجه به مزایای بالا و افزایش بهره‌وری محصول هدایت کشاورزی به سوی کشت گلخانه‌ای است از این رو طبق هدف‌گذاری‌ای که برای توسعه گلخانه‌ها انجام داده‌ایم برنامه‌ریزی کرده‌ایم با پای کارآمدن و همراهی شبکه بانکی و کشاورزان 1020هکتار گلخانه را ظرف یک‌سال پیش‌رو احداث کنیم.

وی با بیان اینکه  استان هرمزگان  در طرح انتقال فضای باز سبزی و صیفی به محیط گلخانه رتبه اول را کشور را در اختیار دارد گفت: جهاد کشاورزی برای توسعه کشاورزی در هرمزگان یک چشم‌اندازی دارد که به‌ صورت‌ 10 ساله اما علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که برای‌ تحقق آن انجام شده است هنوز با چشم‌انداز 10 ساله فاصله داریم و  با این حال گام­‌های بلندی در جهت رفع موانع و توسعه کشت گلخانه‌­ای برداشته شده است .

مویدی بیان‌کرد: حدودا در سال‌های اخیر کار توسعه گلخانه‌ها در استان با کندی روبرو بودا است هرمزگان علت آن عدم تأمین تسهیلات مناسب و ارزان قیمت و نیاز به تأمین اعتبار و یارانه­‌های دولتی، فرآیند استعلام­‌ها و تأمین منابع انرژی و آب بوده است اما با این وجود گام‌های اساسی را برای توسعه این حوزه برداشته‌ایم و بنا است یک کنسرسیوم صادراتی برای محصولات کشاورزی در هرمزگان ایجاد شود تا صادرات این محصولات در هرمزگان تسهیل شود.

رئیس سازمان کشاورزی هرمزگان تاکید‌کرد: خوشبختانه عزم خوبی برای رساندن امکانات زیرساختی، مانند آب، برق، جاده و گاز در دولت وجود دارد و این امور با تشکیل یک تشکل منسجم فرابخشی پیگیری خواهد شد تا با سرعت بیشتری مشکلات برطرف شود.

انتهای پیام/865/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon