۲۱۴چاه غیرمجاز در استان مرکزی مسدود شد
گروه استانها ــ ۲۱۴ چاه غیرمجاز در استان مرکزی مسدود شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم ازاراک، عزتالله آمرهای، مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به میزان بارش استان اظهار داشت: در استان 193 میلیمتر بارندگی وجود داشته است که این میزان بارندگی نسبت به سال گذشته 7.5 درصد رشد داشته است اما نسبت به آمار بلند مدت 18 درصد کاهش داشته است این در حالی است که تا 270 میلیمتر بارندگی استان هنوز فاصله وجود دارد.
وی افزود: سد ساوه در سال 98 سرریز کرد و بعد آن سریزی نداشته است و این سد در امسال 111 میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که این میزان نسبت به سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است و هم اکنون 40 درصد مخزن سد پر آب است در صورتی که سال گذشته 70 درصد مخزن سد پر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی تصریح کرد: سد کمال صالح حدود 60 میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد و نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشته است و در سال گذشته حدود 76 میلیون ذخیره آبی داشته است که وضعیت سد کمال صالح بهتر ازسد ساوه بوده بنابراین در تابستان مشکلی برای تامین آب شرب پیدا نمیکنیم.
وی عنوان کرد: در بحث استفاده شهرداری از پساب تصفیهخانه اراک در فضای سبز قرارداد نهایی شده است و 250 لیتر بر ثانیه پساب به شهرداری اراک جهت آبیاری فضای سبزتخصیص پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی ادامه داد: خروجی پساب تصفیه خانه اراک 1200 لیتر بر ثانیه است و پیشبینی شده است که می تواند به 1500 لیتر بر ثانیه برسد و هم اکنون میزان پساب تقسیم بندی شده است و میزان 350 لیتر بر ثانیه جهت کشت محصولات به شرکت تعاونی آب بران فراهان اختصاص یافته است و این طرح به سبب کمبود اعتبار متوقف شده است.
آمرهای بیان کرد: شرکت شهرک های صنعتی استان برای شهرک صنعتی خیرآباد 150 لیتر بر ثانیه سهم گرفته و هر زمان شرکت شهرکها اعلام کنند سیستم پمپاژ را راهاندازی میکنیم، 100 لیتردر ثانیه برای کمیته امداد و 200 لیتر در ثانیه برای تالاب میقان اراک پساب تخصیص پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: برای نیروگاهی اختصاصی کارخانه آلومینیوم درخواست آب شده است که می توان از محل پساب تصفیه خانه اراک آب مورد نیاز تامین شود و اگر از سهمی که اختصاص یافته دیگر بخشها استفاده نکردند به نیروگاه اختصاص مییابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح تعادل بخشی برنامه سال گذشته این بود که 250 چاه غیرمجاز و فاقد پروانه مسدود شود که خوشبختانه 214 چاه مسدود شد و از 700 کنتور 534 کنتور نصب شده است.
آمرهای عنوان کرد: بیشترین چاه غیر مجاز درشهرستانهای شازند و خنداب وجود دارد و میزان عملکرد دو شهرستان بسیار ضعیف است و بخش عمدهای از چاههای این شهر تعیین تکلیف نشده است.
وی خاطرنشان کرد: دو دسته چاه غیر مجاز وجود دارد یکی چاه فرم 5 که طبق قانون باید پر شود و دسته دوم چاههای فرم یک هستند که باید پروانه دریافت کنند که برای چاه فرم پنج 2555 متقاضی چاه وجود داشت که با بررسیهای انجام شده 400 چاه مربوط به فرم یک و 767 مربوط به چاه فرم 5 پر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی عنوان کرد: تعداد 442 چاه فرم 5 باقی مانده که هنوز تعیین تکلیف نشده اند که باید پر شوند و پرونده چاههای غیرمجاز بسته شود.
آمرهای بیان کرد: برای سال آینده پیشبینی شده است که 250 چاه پر و 800 کنتور نصب شود و در این دوسال به 175 چاه پروانه بهره برداری داده شده است.
وی در خصوص فرونشست دشتهای استان خاطرنشان کرد: چهار دشت زرندیه، ساوه، کمیجان و اراک مشمول فرونشست است و باید اقداماتی انجام شود که از فرونشست جلوگیری شود و وزارت نیرو اقدامات خود را جهت جلوگیری از فرونشست شروع کند زیرا دشت اراک سالی 18 سانتیمتر، کمیجان 12 سانتیمتر، دشت ساوه 8 سانتیمتر و زرندیه 20 سانتیمتر فرونشست دارد.
انتهای پیام/711/س