خبر خوش استاندار مرکزی برای کشاورزان ساوه؛ رهاسازی آب "سد ساوه" برای مصارف کشاورزی از فردا آغاز می‌شود


خبر خوش استاندار مرکزی برای کشاورزان ساوه؛ رهاسازی آب "سد ساوه" برای مصارف کشاورزی از فردا آغاز می‌شود

گروه استان‌ها ــ استاندار مرکزی گفت: ان‌شاءالله از فردا مقدمات رهاسازی بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان پایین‌دست سد ساوه فراهم می‌شود و حق‌آبه مورد نظرشان را با حداکثر امکان تامین می‌کنیم.

به‌‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  ساوه،  فرزاد مخلص‌الائمه ظهر امروز در حاشیه بازدید از سد الغدیر ساوه در جمع خبرنگاران با اشاره به این بازدید اظهار داشت: امروز بازدیدی از سد ساوه داشتیم برای بررسی آخرین وضعیت آبگیری سد و شرایط موجود برای رهاسازی آب، متاسفانه وضعیت بارندگی در سال آبی وضعیت مناسبی نبود به‌ویژه در بهار 1401 که تقریبا بارش خاصی در استان به‌ویژه نواحی شمالی آن و این منطقه نداشتیم.

وی افزود: اکنون 110 میلیون متر مکعب از ظرفیت 278 میلیون مترمکعبی سد پر از آب بوده البته نسبت به برخی سنوات گذشته ظرفیت بهتری است اما تراز مناسبی نیست و جای نگرانی دارد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: همان طور که پیش‌بینی می‌شود دیگر بارندگی جدی تا پایان بهار نخواهیم داشت، این آب باید برای تامین آب شرب شهر ساوه و همچنین بخشی از آب کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: طبیعتا به لحاظ مدیریت منابع آب، تامین آب شرب بر سایر مصارف اولویت دارد، این آب درحال تامین است و برای آب شرب شهر ساوه نگرانی خاصی نداریم و به فضل الهی آب مورد نیاز تا پایان تابستان تامین می‌شود تا وارد سال آبی جدید شویم.

وی ادامه داد: اما برای آب کشاورزی محدودیت‌هایی وجود دارد، با مدیریتی که آب منطقه‌ای استان اندیشید و تمهیداتی که دیده شد ان‌شاءالله از فردا مقدمات رهاسازی بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان پایین‌دست سد فراهم می‌شود و حق‌آبه مورد نظرشان را با حداکثر امکان تامین می‌کنیم تا کشاورزان منطقه نگرانی برای باغات و مزارع خود نداشته باشند.

استاندار مرکزی عنوان کرد: امیدواریم بارندگی مناسبی در سرچشمه‌های این سد انجام شود تا تامین آب لازم را تا پایان تابستان داشته باشیم، نکته حائز اهمیت و توصیه ضروری به مردم این است که صرفه‌جویی را مد نظر قرار دهند به هر حال کم‌آبی و تنش آبی جزو ویژگی‌هایی شده که با اقلیم ایران همراه است و باید حداکثر سازگاری را با این شرایط ایجاد کنیم که یکی از راه‌های این سازگاری صرفه‌جویی است.

مخلص‌الائمه افزود: باید الگوهای مصرف خود را اصلاح کنیم و با توجه به مصارف کیفیت آب مدیریت شود.

وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی که بالاترین میزان مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده، حتی یک درصد صرفه‌جویی می‌تواند بحران آب شرب را به طور کلی رفع کند.

استاندار مرکزی بیان کرد: به دستور مقام معظم رهبری اعتبارات خوبی برای توسعه آبیاری نوین در کشور تخصیص داده شد که مبادی ذیربط به نظر می‌رسد از اجرای این طرح عقب هستند، تلاش می‌کنیم در بحث آبیاری‌های نوین و شیوه‌های جدید آبیاری مزارع و باغات سرعت بگیریم.

مخلص‌الائمه با اشاره به پروژه انتقال آب از سد کوچری به ساوه گفت: در استان مرکزی تعداد پروژه‌های عمران و آبادانی بسیاری داریم اما مهم‌ترین پروژه در کل استان بحث انتقال آب از کوچری به ساوه است که با کمک و هم‌افزایی موجود در سطح استان و به دنبال ملاقات با وزیر تخصیص مناسبی را برای این پروژه گرفتیم و امیدواریم در سفر رئیس جمهور هم بودجه حدود هزار میلیارد تومانی را برای این پروژه تامین کنیم تا مسئله این پروژه هم حل شود و نگرانی برای تامین آب قطب کشاورزی و قطب صنعت استان نداشته باشیم.

انتهای پیام/712/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon