مصباحی مقدم مطرح کرد: پیشنهاد تمدید یک‌ساله اجرای برنامه ششم توسعه/ تغییر دولت عامل اصلی تأخیر در ارسال پیش‌نویس


مصباحی مقدم مطرح کرد: پیشنهاد تمدید یکساله اجرای برنامه ششم توسعه/ تغییر دولت عامل اصلی تاخیر در ارسال پیش‌نویس

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پیشنهاد تمدید یک‌ساله اجرای برنامه ششم توسعه، یکی از عوامل اصلی تأخیر در تدوین برنامه هفتم توسعه را تغییر دولت در نیمه سال ۱۴۰۰ عنوان کرد.

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه در مجمع تشخیص گفت: سیاست‌های کلی برنامه هفتم هم‌اکنون در دستورکار کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت قرار دارد و بر همین مبنا هر کمیسیون مسئولیت بررسی تعدادی از بندهای سیاست‌ها را به‌عهده دارد.

وی با بیان اینکه پس از نهایی شدن ارزیابی کمیسیون‌های تخصصی مجمع، سیاست‌های کلی برنامه هفتم برای نهایی شدن به صحن مجمع ارسال خواهد شد، خاطرنشان کرد:‌ کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام که بنده ریاست آن را به‌عهده دارم، حدود 4 ماه قبل کار بررسی مواردی از سیاست‌های کلی برنامه هفتم‌ را که به این کمیسیون محول شده بود نهایی و نتایج بررسی‌ها را تقدیم دبیر مجمع کرده است. 

مصباحی مقدم ادامه داد: البته مقرر شده است در یک کمیسیون مشترک و تحت نظارت دبیر مجمع تشخیص، مواردی که مورد بررسی در دو کمیسیون زیربنایی و اقتصادی مجمع قرار گرفته است، مجدداً ارزیابی شود تا پس از چکش‌های نهایی به‌روی سند تدوین‌شده به صحن مجمع ارسال شود، البته آن‌طور که بنده کسب اطلاع کردم، کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص هنوز کار بررسی موارد محوله به این کمیسیون را به اتمام نرسانده است.

**پیش‌نویس سیاست‌های کلی برنامه هفتم با تأخیر به مجمع ارسال شد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره علت تأخیر صورت‌گرفته در مراحل تدوین برنامه هفتم توسعه که طبق منوال قانونی کار نگارش آن باید تا نیمه خرداد سال جاری توسط دولت به پایان می‌رسید، گفت: یکی از عوامل اصلی تأخیر در تدوین برنامه هفتم توسعه را می‌توان تغییر دولت عنوان کرد، چون نمایندگان دولت هم باید در بررسی سیاست‌ها حضور داشته باشند و به‌گونه‌ای باشد که با هماهنگی نمایندگان دولت کار سیاست‌گذاری پیش برود، بنابراین از آنجا که دولت سیزدهم اواسط سال گذشته تشکیل شد، طبعاً تا وزرا کار خود را شروع و با تسلط بر مسائل اجرایی اقدام به ورود به سیاست‌های برنامه هفتم کنند کمی زمان خواهد برد.

وی افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه پیش‌نویس سیاست‌ها باید از طرف دفتر رهبر انقلاب به مجمع ارائه می‌شد، این پیش‌نویس نیز با توجه به پیش‌بینی صورت‌گرفته مبنی بر تمدید یک‌ساله برنامه ششم، با تأخیر به کمیسیون‌های مجمع ارسال شد. البته ما در کمیسیون زیربنایی به‌محض دریافت پیش‌نویس سیاست‌های کلی برنامه هفتم کار کارشناسی برای بررسی این پیش‌نویس را آغاز کردیم.

مصباحی مقدم همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود عدم تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه در مجمع تشخیص، رئیس دفتر رئیس‌جمهور اخیراً در اظهارنظری از آغاز قریب الوقوع نگارش متن برنامه هفتم توسعه در دولت خبر داده است، تصریح کرد: منظور ایشان علی‌القاعده این بوده که سیاست‌ها پس از نهایی شدن در مجمع تشخیص، خدمت رهبر انقلاب ارجاع شود و ایشان نیز این سیاست‌ها را پس از انجام اصلاحات احتمالی به دولت ابلاغ کنند.

**بعید است تیم اقتصادی دولت قبل نقشی در نگارش برنامه هفتم داشته باشد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه پیش‌بینی می‌کند کار بررسی سیاست‌های کلی در مجمع تا چه‌زمانی به طول بینجامد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هنوز برخی کمیسیون‌ها بررسی موارد مرتبط به خودشان را به اتمام نرسانده‌اند، بنده نمی‌توانم زمان دقیقی برای نهایی شدن سیاست‌های کلی برنامه هفتم اعلام کنم.

وی همچنین درباره برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه تیم اقتصادی که قرار است در دولت کار نگارش متن برنامه هفتم توسعه را به‌عهده داشته باشند، همان تیم دولت قبل هستند، گفت: من چنین چیزی را نشنیدم و احتمال این را هم نمی‌دهم که آقای رئیسی چنین قصدی داشته باشد که مسئولیت نگارش متن برنامه هفتم را به تیم اقتصادی دولت سابق واگذار کند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon